» Отговор
» Виж новината

Тема: Qualcomm имат още поръчки за дисплеи Mirasol
Автор: Zmej Gorjanin
Дата: 04.02.2012 15:46

Явно това ще е бъдещето на електронните четци и ако добавят поне WiFi и 3G, за да може човек да преглежда пощата си и новините в електронните медии, а и да си води бележки и да ползва за презентации, тогава ще отпадне необходимостта да се мъкнат тежките лаптопи и може да добавят само калъф с клавиатура, за да стане удоволствието пълно. Да се надяваме, че цената няма да е зловеща и тогава и смартфоните биха загубили доста от завоюваните позиции, защото един такъв четец и приличен GSМ, вършат по-добра работа, батериите ще се зареждат по-рядко и ще имаме винаги подходящи книги и мултимедия за развлечения, когато сме извън дома.

» Отговор
» Виж новината

Тема: Re: Qualcomm имат още поръчки за дисплеи Mirasol  [Re: Zmej Gorjanin]
Автор: alskaranne
Дата: 04.02.2012 16:33

висчкото изброено от тебе се казва таблет .......

» Отговор
» Виж новината

Тема: Re: Qualcomm имат още поръчки за дисплеи Mirasol  [Re: alskaranne]
Автор: Zmej Gorjanin
Дата: 04.02.2012 17:59

Съгласен съм относно възможностите, които ми се иска да има, но прочети малко повече за технологията на тези дисплеи и ще разбереш, защо ми харесват. При продължително четене на ел.книги на таблети, лаптопи или домашни монитори от всякакъв тип, очите се уморяват и класическата книга на хартия печели съревнованието. Новите електронни четци досега бяха черно-бели, но с хартиеноподобен екран и за четене на книги са перфектни, даже и на слънце, но в нета е необходим и цвят, както и мултимедийни приложения. Имам мощен лаптоп, мощен настолен РС и таблет не ми е необходим, но играчка като горната бих си купил с удоволствие, защото ще може да бъде ползвана по-рационално при по-малко натоварени задачи и за забавление при пътувания. Смартфоните в случая не вършат работа заради батериите и малките дисплеи, а по-големите от тях просто стават като таблети и не са удобни за носене и ползване. Това разбира се е моето виждане и не ангажирам никого с него, но както отшумяха нетбуците, така след 1-2 години и таблетите ще излязат от мода, поне за хората, които не търсят в тях модната играчка. Бъдещето е на камерофоните с добри батерии и устройства подобни на горния ел.четец - мобилни, с яки батерии и автономност, леки и побиращи се в чанта - мъжка или дамска, но винаги под ръка в трамвая, метрото или тролея, сред природата и за забавление на децата на задната седалка на автомобила. Въпросът е цената и по-скоро, на тази на която ще го предложат и ако вземат пример от Kindle Fire, ще печелят от продадените много бройки, а не от единчнита цена

» Отговор
» Виж новината

Тема: Re: Qualcomm имат още поръчки за дисплеи Mirasol  [Re: Zmej Gorjanin]
Автор: A4i
Дата: 04.02.2012 20:02

В основата на Mirasol екраните стоят микро-електро-механични RGB пиксели. Предимство им пред LCD е това че не се нуждаят от задно осветяване и за опресняване на екрана е необходимо по-малко електричество. Разликата с електронната хартия е в това, че като се изключи екрана изображението изчезва, т.е. все пак е необходимо електричество за поддържането на статично изображение. Също така образа няма да е толкова добър както при електронната хартия, тъй като рефлекторната част е микро-електро-механично огледало/мембрана. Ще има лек луминисциращ ефект като при старите рефлекторни LCD екрани.