Начало | Форум » Операторите
«« | 61| 62| 63| 64| 65

ТЕМА: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:Карастоянов 2222]

Снимка на Ozont
Ozont
Дата: 14.08.2018 20:42


Аз отдавна не вярваю на почти нищо, което се пише в този форум. Месеци наред няколко човека се опитват да изкарат, че мрежата на а1 в софия не може да вдигне повече от 20-30, а моя опит сочи друго. Тоя пък по горе не спря да се оплаква от покритие в поморие, където бях уикенда (както и на равда и слънчака) и се правеха прилични скорости стигащи до 80. До мен направиха 100 и нещо с телефон с CA.

Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:Ozont]

Снимка на tzincbg
tzincbg
Дата: 14.08.2018 20:47


Сега ползвам А1 - на пълно LTE покритие произволно прехвърля на H+ за часове. На какъв принцип идея си нямам. Скоростите са 30 mbit/18 mbit съответно.

Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:tzincbg]

Снимка на Ozont
Ozont
Дата: 14.08.2018 21:42


тва индор в панелка в люлин ли? колко показва сила на сигнала. имал съм проблеми дълбоко в едно панелно жилище, сигнала беше -100 и прехвъркяше на 3г. ако сложех телефона на 2г only и после на ауто минаваше пак на 4г. Иначе у нас правя 50, а навън според телефона спокойно се прави 100-130

Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:oktopod111]

Снимка на tokamak
tokamak
Дата: 14.08.2018 23:53


Потвърждавам за проблема при А1. В центъра на София - отлично 4G. В Люлин на терасата има някакво 4G, слабичко е. Вътре в апартамента обаче пада на 3G. Понякога за малко идва 4G.Падам понякога и на 2G. Нивото на сигнала е от -85dB до -110dB. Заради ниското ниво на сигнала телефона постоянно се връзва към други клетки, но отново с ниско ниво на сигнала. Съответно батерията пада по-бързо и облъчва по-силно при разговор. Мобилният интернет не ползвам в къщи защото е бавен, има някакъв лаг. Ползвам LAN на А1, който е отличен. Срещам често проблеми и с разговорите с абонати на A1, когато съм в къщи. Просто разговора заглъхва в един момент, отсрешната страна не ме чува. Иначе HD Voice е чудесна технология, работи с повечето телефони. В центъра никога не съм имал проблеми с разговорите.
Някъде бях чел за приоритети на абонатите в системата на A1. Аз бях сребърен преди време, после паднах на бронзов, може и заради това да е.
Подадох сигнали през мобилното приложение, отговориха че са приели сигнала, любезни бяха. До момента нито отговор за проблема, нито подобрение.
Вече ми омръзна да им се моля, да ми оправят сигнала, за да не се чувствам сякаш съм в някоя затънтена провинция. Май месец следващата година ще ги отърва от присъствието си след повече от 10 години на договор.
Редактирано от tokamak на 15.08.2018 00:06.

Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:tokamak]

Снимка на tzincbg
tzincbg
Дата: 15.08.2018 06:49


Това с рейтинговата система е глупаво. Взима си човек, който иначе би взел десетки бизнес сим карти предплатена да тества и се разочарова...

Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:oktopod111]

Снимка на ivobel721
ivobel721
Дата: 16.08.2018 18:49


Telenor, тестова честота в Несебър

Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:Dubspace]

Снимка на ivobel721
ivobel721
Дата: 16.08.2018 23:22


Не, бях в автобус и силата на сигнала намаля много бързо.
+ съм на предплатена карта, ппц съм на А1

Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси [RE:tzincbg]

Снимка на Карастоянов 2222
Карастоянов 2222
Дата: 17.08.2018 21:43


Вчера взех една предплатена на Теленор, за да им пробвам мрежата, точно на тях никога не съм ползвал никаква услуга от първо лице. Наистина много добра мрежа и като скорости, и като покритие. И на най-затънтените места в софийска област (села като Томпсън, Реброво и т.н.), както и в ниски етажи или в тоалетни на масивни сгради, забелязвам почти максимално покритие. От както съм я взел, я ползвам само за данни и за секунда не видях да пада на 2/3G. Скоростите варират между 60 и 110 Mbps на моето устройство (телефоните имат голямо значение за скоростта, за всички жалващи се от ниски скорости. На втория ми Huawei Y5 2018, средно скоростта е между 30 - 50 Mbps със същата сим карта). Пингът е доста нисък, въпреки радиорелейната връзка (която от своя страна вреди с облъчването си). Пътувах за Мездра и по пътя на няколко места ги хванах на 2600 MHz и то по околните села около ЖП линията, което си е наистина без аналог от другите оператори. Бих минал към тях с тази мрежа, но плановете им са доста по-неизгодни от тези, които Виваком ми предложиха. Все пак предполагам повечето клиенти са по-склонни да получат 10GB да речем на 50Mbps, от колкото 3 на 120 за същата цена (изцяло хипопетично). Най-ниска скорост имах в метрото, но там мрежата е обща и за трите, както и скоростите са почти еднакви. Ако трябва да гледаме реално, абонатите, които са фанатизират да мерят скорости през 2 секунди на всяка крачка са под 0.001% от общия брой. Някой в една тема беше писал, че основно си ползва мобилния интернет за спийд тестове, което си е ... знам ли... комично?

Ти.Ком/Макс Телеком нямат никакво покритие в метрото. Толкова ли е трудно да се присъединят и те към мрежата на трите големи, при положение, че това е една от най-често използваните точки в София изобщо?

Междувременно си взех и една тестова на Булсатком - вземам си за тестове на мрежата, техния интернет също никога не съм ползвал. Ами върнаха ме носталгично към времето на 1995 - 2000 -та година, когато всеки разговор започваше с "Ало, ало, чуваме ли се?" и се катерехме като предците си по етажи на сгради и балкони, за да хванем съкровената чертичка покритие. Направо смехотворна услуга, след 4 години от старта, развитие в мрежата - нула. Взех я от офиса на бул. Сливница в София. Питах служителката дали са покрили цяла София, според нея нямат дори в центъра (оказа се че имат). Също ми се извини три пъти, че имали заръка да тестват всяка една сим карта на оборотна бисквитка, която си е за офиса, преди да я продадат, заради многото дефектни, но няма как да го направи, тъй като клетката им в района се е сринала преди 5 месеца... Щях да падна от дупчестия им стол от смях... Поставих я в телефона и консултантката се изненада, че има пълно покритие, промълви нещо от сорта на "Хмм явно са я оправили, мислех че нямаме тук." Освен това мрежата им е 2 x 5 MHz, скоростите са по-зле от 3G.
«« | 61| 62| 63| 64| 65

Форум