Начало | Форум » Операторите
«« | 41| 42| 43| 44| 45| 46| 47| 48| 49| 50|  »»

ТЕМА: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата

Re: Re: Re: Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:shemesh]

Снимка на Вито
Вито
Дата: 25.07.2017 13:06


Абе кви нелоялни практики ви гонят? От Виваком на мен ми казаха, че това е бъг! Никой не ми е казвал, че това е бонус, още повече да свалям стотици гигабайти като не видял... Какво КЗП ви гони, на какво основание ще се оплаквате?! Стига сте мрънкали. Никъде официално не се споменават тея 2ТБ, а да ви таксуват за стотиците свалени ГБ не искате ли? Да, бяха налични на сайта им, но както казах на *123# си показваше размера по плана. Ако не беше тоя форум нямаше и да науча за 2та ТБ. Не си проверявам никога нета през сайта им, а и по принцип. От 16ГБ едва харча 5. Кажете едно благодаря, че сте имали няколко месеца по 2 ТБ и заключвайте темата. Няма кво повече да се каже.

Re: Re: Re: Re: Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:Вито]

Снимка на celitel
celitel
Дата: 25.07.2017 13:12


По принцип си прав, но ”бъг” е доста безумно твърдение и няма как да е това, още повече с такава продължителност.

Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:Ванката]

Снимка на Баце Генчо
Баце Генчо
Дата: 25.07.2017 13:28


Вие пък от ташак не разбирате.
Защото имаше разни коментари миналия месец по повод роуминга за определени планове. Специално за боб. Та за това бъзикнах за КЗП.
Но интересното е, че в повечето ЕС държави предплатените планове още си вървят на роуминг.
Та това беше идеята за КЗП - един майтап който явно никой не разбра

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:celitel]

Снимка на Doondie
Doondie
Дата: 25.07.2017 17:35


@Вито
Предлагам да успокоим малко топката.
С цялото ми уважение, но не си ти човекът, който да прецени дали темата има нужда да бъде заключена. Не съм и аз. Има модератори, които ще решат. На мен лично темата не ми пречи, даже напротив - намирам я все още за интересна, очевидно е активна и повечето участници спазват добрия тон. Не е ли това ролята на този форум - да даде възможност на потребителите в него да дискутират въпроси, които ги вълнуват? Не виждам с какво темата на теб конкретно ти пречи.

Никой не е предлагал сериозно да се праща жалба до КЗП. Единствено Баце Генчо с насмешка, както става ясно и от коментара му след това, го спомена. Сигурно в опит да засегне някого. Не знам какви са му мотивите точно да се подиграва на другите без причина.

Това че някои потребители са получили безплатна услуга - в следствие на "бъг" или умишлено - не дава основание на оператора да приспада потреблението по време на допълнителната услуга от стандартното потребление. Ти специално реално не си ползвал от тези допълнителни ГБ, а реагираш така, все едно лично си засегнат. Първо, няма как Виваком да таксуват за ползваните допълнителни ГБ, понеже е незаконно и понеже най-вероятно всеки един, получил бонуса, има "неограничено потребление" така или иначе (с еди колко си МБ на максимална скорост). Несъмнено бонусът беше добър за ползвалите го. Никой не го отрича.

@centur
Проблем ли ще ти е да пуснеш едно запитване до Виваком защо нямаш останали МБ на "максимална скорост", при положение че до вчера си имал активен бонус от 2 ТБ? Не виждам някой друг засегнат да има желание за това, нито разбиране, че начинът, по който махнаха бонуса, е неправилен. Ако нямаше резервен вариант, щеше ли да безропотно да стоиш цял месец почти без нет (т.е. на минимална скорост)?

@ЕТ
Късно е вече за анонси - никого не го интересува какво Е МОЖЕЛ да ползва, така че никакъв положителен PR няма да си направят.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:Doondie]

Снимка на Вито
Вито
Дата: 25.07.2017 17:54


положение че до вчера си имал активен бонус от 2 ТБ

И как точно разбра със сигурност, че тва е активен бонус?! Къде прочете официална информация??? Чакам с интерес да ми отговориш! Това, че темата е кръстена по тоя начин, не значи, че Виваком смятат двата терабайта за бонус! В противен случай щеше да се тръби по всички медии, че Виваком дават 2ТБ, аз такава реклама не видях никъде за изминалите месеци! За това каквото и да пишете до Виваком, ще получите отговор, че по план сте имали толкова ГБ. Това е положението.

Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:Вито]

Снимка на Doondie
Doondie
Дата: 25.07.2017 18:48


А ти как разбра "със сигурност", че не е бонус, при положение че в тази тема има сигурно над 10 скрийншота като този - Може да видите този линк само ако сте регистриран. - в които изрично пише, че съответният потребител има 2 ТБ лимит до следващата отчетна дата?

След като операторът не е обявил бъг в системата си, е логично да се приеме, че това е била съзнателно предоставена допълнителна услуга, за която по закон не може да се искат пари. Приспадането на потреблението не е много по-различно от искането на пари, но би било неблагодарно, макар и основателно, ако някой тръгне да се жалва на КЗП, АКО преди това е ползвал доста над лимита си на максимална скорост. Не е кой знае какво, но е некоректно от тяхна страна да ти дават 2 ТБ, а после да ги намалят без предизвестие.

Аз все още не разбирам защо толкова се засягаш от дискусията, при положение че нямаше и да разбереш за бонуса. Не разбирам и какъв е този зор да се затваря една активна и интересна тема.

Re: Re: Виваком са пуснали 2 000 000 мегабайта интернет пакет подарък на част от клиентите си за тестване на мрежата [RE:Doondie]

Снимка на Вито
Вито
Дата: 25.07.2017 19:36


Не е кой знае какво, но е некоректно от тяхна страна да ти дават 2 ТБ, а после да ги намалят без предизвестие.

Щеше да е некоректно, ако бяха дали двата ТБ с предизвестие, но сега не виждам защо да са некоректни... Със сигурност не съм разбрал, че не е бонус, но не разбрах и, че е със сигурност... Операторът не е обявил бъг, но не е обявил и бонус. Иначе по твоята логика "по закон" Виваком можеха ли да треснат една бомбастична сметка за стотиците свалени ГБ, при положение, че никъде в договора не са споменати? Можеха, но не го направиха.
Иначе нямам зор да се затваря темата, въпреки, че не виждам смисъл от нея освен няколко човека да се жалват, че внезапно са им спрели нета. Все едно не дойдоха внезапно и двата ТБ...
«« | 41| 42| 43| 44| 45| 46| 47| 48| 49| 50|  »»

Форум