Начало | Форум » Операторите
«« | 21| 22| 23| 24| 25

ТЕМА: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор [RE:brzz]

Снимка на Doondie
Doondie
Дата: 09.09.2017 16:57


И за 1 ст не си ми казал нещо, което е публично известно и да е ново за мен. Не знам за какви битки говориш, при положение че операторите реално нямат думата - те трябва да се подчиняват на закона. Всеки може да си даде мнението по проекта на директивата, както и да заплашва, че ще прави това или онова, но в крайна сметка всеки трябва да изпълнява - или дава в роуминг, каквото е решено, или не предлага изобщо услугата "роуминг," съответно рискува да загуби клиенти. Ясно ми е, че приходите от роуминг са значителни, съответно сега имат повече разходи, но всеки оператор има. А ако някой тръгне да закъсва заради това, си има механизъм за разрешаване да се начисляват малки такси. Това съответно го решават местните регулатори, за което писах вече, че имат малко поле за действие.

Пак ти казвам - без да претендирам, че имам юридическо образование или че съм правил повече срещи по темата с роуминга, отколкото секс през живота си - че не можеш да казваш на тази провизия "дупка," тъй като не е пропуск в закона. Всеки може да се възползва от тази клауза - не само операторите с виртуална мрежа - стига реално да изпълнява условията за това.

Няма нужда да си представям, че съм нагъл клиент на Боб. За такива случаи си има условия за наблюдение за спазване на FUP.
COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION (EU) 2016/2286 - Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Other objective indicators of a risk of abusive or anomalous use of regulated retail roaming services provided at the applicable domestic retail price may only include:
(a)long inactivity of a given SIM card associated with use mostly, if not exclusively, while roaming;
(b)subscription and sequential use of multiple SIM cards by the same customer while roaming.

За пореден път - Мтел ощетява клиентите си напълно НЕЗАКОННО, тъй като техният "допълнителен пакет" не съществува самостоятелно, нито цената му е genuine. Това е абсолютно нагла схема от тяхна страна, а не просто явен опит за заобикаляне на закона. И КРС трябваше отдавна да е реагирала.
Пак от същия Регламент:
In accordance with Regulation (EU) No 531/2012, the national regulatory authorities have to strictly monitor and supervise the application of the fair use policy in order to ensure that any fair use policy applied by domestic providers does not impair the availability of ‘roam-like-at-home’ for the customer. If the national regulatory authority finds that a breach of the obligations set out in the Roaming Regulation has occurred, the national authority has the power to require the immediate cessation of such a breach.
Схемата на Мтел очевидно сериозно ограничава възможността на потребителите да използват "Роуминг като у дома" по отношение на обема данни.

Относно загубите - евротарифата е предназначена за хора, които предимно използват услугите на оператора вкъщи, не в чужбина, така че операторите няма да са постоянно на загуба. За обратното си има критерии за определяне на нуждата от налагане на такси или преустановяване на услугата, ако се злоупотребява. А че печалбите някъде си били по-големи... Те и разходите им са по-големи. Въпросът е, че там има контрол и в условията на реална конкуренция операторите се грижат за имиджа си.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор [RE:Doondie]

Снимка на shemesh
shemesh
Дата: 09.09.2017 19:23


Не навсякъде е по-добре от България. Проверете какво става в Полша. Само един оператор спазва Евродирективата. Останалите са казали "Гле'йте си работата!".
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор [RE:shemesh]

Снимка на Мilen
Мilen
Дата: 09.09.2017 20:25


Благодаря ти за линка. Хората споделят какви са им таксите, от което виждаме как зверски ни дерат в България от тройния картел:
Keep in mind that the majority of mobile plans in Poland are kept within the bounds of 5 or 10 euros per month.
Pensioners are paying 3 euros for a basic plan on tele2 in Lithuania.
Italy here: I pay 6€ per month and the tariff include 400 minutes, 400 sms, 7gb of lte speeds (and then unlimited data at 32kb/s).
Norway here: I'm paying 15Eu per month and don't pay for roaming.

И какво излиза? Българските потребители плащат едни от най-високите такси от цяла Източна Европа ( и много страни от Западна). Обаче нашите мобилни оператори пак са недоволни и искат още и още да вдигат цените! Край няма тяхната алчност!!!
Редактирано от Мilen на 09.09.2017 20:33.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор [RE:Мilen]

Снимка на algor
algor
Дата: 09.09.2017 21:25


Вземи си една предплатена за 5 евро и не реви!

Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Отворих произволно Водафон Германия...
Има нещо елементарно, което важи в цял свят - искаш ли количество и качество, евтино няма.

пп. Да не говорим цяла минала година какво се случваше в БГ - за 7-9 евро се подписваше яко за неограничени минути и 10-12 гиги нет.
Това е скъпо и е обирджийство?

Дрън, дрън, ярина.
Мислете малко преди да пишете.
Редактирано от algor на 09.09.2017 21:26.

Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор [RE:alexandrov1]

Снимка на zagoraboy
zagoraboy
Дата: 10.09.2017 10:02


Теленор,месечна такса 24.90 ,по принцип разполагам с 4000 мб национални,сега вече ми изписва разполагате с 4000 мб интернет на макс. скорост в Бг и зона ЕС.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор [RE:algor]

Снимка на brzz
brzz
Дата: 10.09.2017 10:23


Има нещо елементарно, което важи в цял свят - искаш ли количество и качество, евтино няма.


По цял свят важи и друго- когато продавам 20млн. бройки от стока Х всеки месец мога да намаля печалбата си с 50% и пак ще изкарвам 2 пъти повече от конкурента ми който продава по 5млн. бройки от стока Х... Тоест сравняването на цени с Германия, Франция и т.н. е не само безполезно, а и глупаво...
«« | 21| 22| 23| 24| 25

Форум