Начало | Форум » Операторите

ТЕМА: Подновяване на 2г договор

Подновяване на 2г договор

Снимка на stota4kata
stota4kata
Дата: 17.07.2017 14:53


От Мтел преминах на ВИВА преди 10години с прехвърлен номер

Сега плащам 18лв и имам домашен нет и 300минути и 300мб за телефон

Днес ходя да си го подновя че е почти изтекъл и НЕ МОЖЕЛО на същите тарифи и цени

ПРЕДЛАГАТ домашен нет 10кинта и 500минути и 600мб за още 14кинта и стават 24 т.е. със 6лв повече

КАК се договарят скритите планове ???

Мен повече от 200минути и 200мб не са ми нужни и с домашен нет даже и 20кинта е много!

Re: Подновяване на 2г договор [RE:stota4kata]

Снимка на Doondie
Doondie
Дата: 17.07.2017 15:12


При какви условия си го подписал? Имаш ли някакъв "бонус" за срока на договора? Вероятно имаш, но ако нямаш, ще плащаш същото месец за месец. Най-вероятно обаче поне един (понеже сега си с 2 свързани договора по всяка верояност) ще е с по-висока цена след изтичането на първоначалния срок.

След като не искат да те задържат като клиент, се огледай за по-добри оферти, след което им дай 1 месец предизвестие и ги напускай. Може например само едната услуга да оставиш при тях, ако не намериш по-добра.

Не виждам какво друго можеш да направиш. Не са длъжни да ти предложат същите условия. Или оставай на безсрочен договор, или преподписвай за 2 г. при нови условия, или ги напускай. На твое място бих си търсил по-добра оферта от друг оператор, включително местен. В същото време те може и да ти се обадят и сами да ти предложат нещо. Няма как обаче да ги принудиш да ти подновят договора със старите условия.

Успех! о/

Re: Подновяване на 2г договор [RE:stota4kata]

Снимка на l_zdravkov
l_zdravkov
Дата: 17.07.2017 15:17


Прочети много внимателно какво ти пише в договора. Ако там е записано, че след изтичане на срока на договора оставаш на същите условия, няма нужда да преподписваш. Оставаш си на същите условия безсрочно.
Ако обаче в договорът ти е записано, че след изитичане на неговия срок условията стават други (по - малко минути и/или интернет и/или SMS-и), виж дали новите условия те устройват. Ако ДА, не преподписваш нищо. Оставаш си на новите условия автоматично и безсрочно. Ако новите условия НЕ те устройват, тогава си търсиш нов план, който да ти харесва най-много.

Re: Подновяване на 2г договор [RE:stota4kata]

Снимка на sabin_zaimov
sabin_zaimov
Дата: 17.07.2017 17:35


Обади се на оператор и ги питай след като изтече договора колко ще плащаш, много е вероятно да си остане така. Естествено в магазин ще те баламосат да ти вдигнат таксата. В други теми съм писал за колега който ползваше промоционални условия и след като остана на бесзсрочен отстъпките не му отпаднаха.

Форум