Начало | Форум » Новини/Нови технологии
1| 2| 3

ТЕМА: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:iavorski]

Снимка на tonipar


Не знам дали са ми верни цифрите ама за да ти стане по-ясно ще ти кажа. У вас имаш примерно 8 контакта. Включи по един як консуматор едневременно във всеки от тях. И виж какво ще стане
Централите може и да могат да осигурят достатъчно енергия, но толкова консуматори товарят мрежата жестоко която няма да издържи. Замислял ли си се защо бойлера у вас е вързан на различна линия с коренно различен кабел. Имаш ли идея че на всяка жилищна сграда е отредена определена мощност още на ниво проект и всички кабели вътре са съобразени с проекта. Как си представяш 2/3 от колите да зареждат в гаражите на една сграда,предпазителя пада, сменяте го с по-мощен предпазител, палите инсталацията.....спомняш ли си миналата зима когато споменаваха че може да направят режим на тока поради големите студове януари месец тъй като имаше засилената консумация на ел.енергия за отопление. А сега си представи и няколко милиона коли които дърпат ток. Картинката става ли ти по-ясна. Помисли и защо когато решиш да си построиш къща, семеен хотел или нещо друго от енергото ще те накарат да си построиш трафопост за твоя сметка, който те ще изкупят впоследстиве.
Ти ако правиш такива километри, недей да смяташ че другите също карат толкова. В нормалните държави пробег от около 150-200 км на ден си е нещо съвсем нормално. Как иначе си обясняваш коли на по 5-6 години на по 300 хил.км., не гледай джамбазите какво пишат тука на километража.
И друго - през една бензинова колонка днеска може да минат и 200-300 коли.За по-малко от 5 мин. пълниш целия резервоар който ти осигурява средно пробег от около 500 км.През една зарядна станция колко коли може да минат като имаш предвид за колко време се пълни батерията.и колко пробег ще си осигуриш с 10 минутно зареждане. Това означава нови 10 мин същия ден или на следващия. А ако е жега или студ пробега се променя коренно. Никой няма време да виси по станциите и да чака батерията. Има един български форум за ел.коли - собственици на тесла говорят от първо лице че с мъка стигат от варна до бургас. И накрая им останал ток за много малък пробег.

И нещо друго: от около 1 месец се продава ес класа с фейслифт , който модел ще има още 3 год. жизнен цикъл , докато пуснат коренно новата, която в момента се разработва. Следователно след 3 год. излиза съвсем нов модел, който като поколение заедо с бъдещия му фейслифт ще има цикъл от 7 год. Горе долу това е времето през което се сменя коренно моделната гама на големите производители. Така погледната се получават 10 години през които със сигурност все още ще има дизел и бензин.И това не е само за мерцедес а и за всички останали.
Така че минимум поне още едно десетилетие ще си търкаляме конвенционалните коли. А по мое мнение и много повече.
Редактирано от tonipar на 19.11.2017 12:08.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:tonipar]

Снимка на mdmd
Колкото и да не им харесва на много хора, това е положението- електричките в този си вид са безполезни. Когато някой ден в обемът (и теглото) използван за батериите в Tesla S P100D успеят да натикат не 100, а 250kW стигащи за минимум 700км. най-зверска експлоатация (зима, планински проход, -20градуса, парно на макс. и подгрев на всички седалки) или 1100+км. в нормални условия и измислят начин тези батерии хем да се зареждат за една вечер от нормален 16А контакт в гаража, хем да имат дълъг живот и след 10г. да са поне на 85% от капацитета си ТОГАВА вече ще има смисъл от 100% ел. кола. Днес е просто една гъзарийка за богати...

Тесла е твърде скъпо животно, но какво друго 100% електрическо се продава тук?
- Рено ZoE за 65+ бона с голямата батерия за пробег "до 400км" (откровена измама) и повечко екстри...
- Киа Soul EV с пробег "до 250км" и повечко екстри за 70+ бона...
- Хюндай IONIQ Electric с пробег "до 280км" и повечко екстри за 75+ бона...

Общо взето прилично оборудван автомобил 100% на ток струва над 65 бона и си строго вързан само в града. Ебал съм ви екологията която само ми пречи- купих си от магазина Киа Ниро с всички екстри за доста под 60 бона (в сумата влизат каско, ГО, регистрация, данък и 2-ри комплект джанти със зимни гуми) и се кефя на не по-лошо оборудван автомобил от горе изброените който без оглед къде го карам ми дава под 5/100 разход. Скоро трябва да се появи и plug-in версия на модела която ще свали разхода при каране "до офиса и обратно" и под 4/100- днес няма и 1 основание да се купи 100% ел. кола.

ПС: А, да- карал съм Тесла. И не просто 5, не 50, не 500км.- над 3000км. имам с Тесла, а в тоя форум едва ли има и 2-ма души които да са сядали в такава...

Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:mdmd]

Снимка на A4i


Колега , електромобила няма ДВГ , скоростна кутия и диференциал. Съответно броя на механичните компоненти му е с +50 редуциран. Няма обслужвана и консумативи като масла, филтри, ролки, ремъци, дюзи, турбо, халдекс. Само DPF филтъра ти е 3000 лева и това се води за консуматив, където трябва да го подмениш поне два пъти. На градско харчи 18-20 литра, скоро оставиш пет минути да работи в гаража и ще ти трябва противогаз. Всичката тази близкоизточна паплач, дето ни атакува си я запиши на сметката за нафта.
Електромобила си го зареждам на фотоволтаиците и ми дреме за международното положение. Ел.двигателя му е практически вечен и бачка на 98%КПД. Батерията и тя докарва същата ефективност. Нищо се не губи. До няколко години ще почнат да влагат по 50 киловата кондензатори, където се зареждат 30 секунди. К'во повече му трябва на човек. Айде сметни разхода 500К километри за гориво , консумативи и обслужване. Само 85000 ти е нафтата и 10000 масло и филтри. Има да смениш 2 DPF филтъра, турбокомпресор, ремонт на амбриажа на скоростна кутя. Електродвигател на 500к точно се е разработил и ще изкара няколко пъти по толкова.

Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:A4i]

Снимка на kapron


е ходи им обяснявай. точно това мислех да пиша, ама нямах твоята енергия. цялата поддръжка и всички глупостри струват камара пари и нерви, ама кой да се светне.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:mdmd]

Снимка на Nik_21


днес няма и 1 основание да се купи 100% ел. кола.
Абсолютно си прав! Основанието е само едно - имиджово, тоест да се изфукаш колко си богат и "прогресивен". Както и врякането около затоплянето на земята и парниковия ефект. Периоди на затопляния и застудявания на нашата планета си има от милиони години, но те не са свързани с дейността на човека, а от активността на вулканите. В днешно време дейността на човечеството дава само 8% от парниковите газове, останалите 92% ги изхвърлят вулканите.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:Nik_21]

Снимка на tzincbg


Истината e някъде по средата. Най-адекватни ми изглеждат проучванията на проф. Ричард Мюлер/ Berkley Earth.
Има затопляне, част от което може да се обясни само с човешки фактори. И то е около 1 градус на 50 години, много по-малко, отколкото се предполагаше. Мюлер също така отговаря публично на всякакви въпроси на интересуващите се в Quora.
Tesla има смисъл, но в САЩ на местата, където автопилотът разполага с картография на пътищата и достатъчно станции за зареждане. У нас май хибрид изглежда по-разумно засега.
Редактирано от tzincbg на 20.11.2017 15:54.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:tzincbg]

Снимка на iavorski


У нас в момента трябва да си ултраентусиаст за да си вземеш електричка за основна кола.

Просто не им е дошло времето, само загатват какво ще е бъдещето.

Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:iavorski]

Снимка на A4i


Колега, карам кола, която по книжка има комбиниран разход от 4,7 на сто нафта, но на градско ми гори 18. Това е защото пътувам 5 км за 40-50 минути. Приуса харчи 5 на сто бензин в същото задръстване. Често минавам през стара- планина. Това са 30 км спускане и 1200 м денивелация. Ако имах генераторна спирачка, първо щеше разхода да падне поне с 1/5 , второ накладките и спирачните дискове нямаше да се износват толкова често и трето - алтернатора и акумолатора щяха да са излишен багаж.

Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:A4i]

Снимка на tonipar


Градския разход е различен от комбинирания, дори и по книжка. Сравнението на двете стойности не е коректно при каквито и да било обстоятелства.
А за това минаване през стара планина, преди да правиш спускане от 30 км. имаш някакво изкачване някъде пак от около 30 км. Така че плюса си по отношение на разхода евдва забележим. Хибрида е много ефективен единствено на градско..

Re: Re: Tesla Roadster обещава да е най-бързия сериен автомобил [RE:A4i]

Снимка на AVKansazov


Виж сега, наш Ганю иска да си купи еФтинко нещо втора употреба а после колко пари ще даде за гориво и ремонти той сметки не обича да прави.После следва "ууу колко пари дадох за нея(2-3000 ) пък все в сервиза седи".
И после...
1| 2| 3

Форум