Начало | Форум » Новини/Нови технологии
1| 2

ТЕМА: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:tzincbg]

Снимка на Ванката


Разработчиците на Нокиа може и да са старият екип, но патентите за които говориш, не е много ясно дали са още в тях, или отдавна останаха в бонус на Майкрософт при раздялата с лейбъла.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:Ванката]

Снимка на Вито


Всички сайтове в сферата за телефони отбелязват скокът на Нокиа за последната година, ама ние тука ни е по-важно да говорим, че тва не е Нокиа. Не е нокиа за 20 човека в тоя форум, за милионите купили си продукт на HDM си е Нокиа. Като има бързи ъпдейти, били бъгави. Като има бавни ъпдейти като последния за S8 пак са бъгави. Все тая. Факт е, че компанията направи неочаквано добри резултати.
Ванка, понеже под общ знаменател говориш за китайците, че не били лидери. Събери тези на 3, 4 и 5 място по продажби и им сложи пак националност и ще видиш всъщност кой е лидер. А ако Нокиа (макар и да не е Нокиа в нечии очи) продължи със същите темпове като нищо скоро пак да е в петицата.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:Вито]

Снимка на polarr31


За съжаление няма как да е останало много от оригиналната Нокиа: произведена в китайска фабрика, с операционна система на Гугъл, и главното - собственик китаец. Разработчиците може и да са били част от предишния екип, но сега "играят по свирката" на китайски собственик.
Не казвам, че сега Нокия е лоша. Но не е финландска, определено. Може би не е и възможно да е.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:Вито]

Снимка на Ванката


Ванка, понеже под общ знаменател говориш за китайците, че не били лидери. Събери тези на 3, 4 и 5 място по продажби и им сложи пак националност и ще видиш всъщност кой е лидер.


Честно казано въобще не ме интересува какви статистики се водят за 3, 5, 6-то и десето място. Вярвам на очите си и дори тук в България, навсякъде около мен, хората ползват най-много айфони и самсунзи. По белите държави е същото, даже бих казал, че тук пак има много които ползват китайски боклуци, но няма как да е иначе, като падаме на нивото на държави от третия свят и Индия. То затова и се класират, като продават най-много на собствения си милиарден пазар и този на Индия. На техния пазар са евтини (все пак там ги произвеждат на килограм), а на индийците сигурно им ги раздават операторите с пакетче зрънчо.

Точно пък Нокиа са едно нищо в момента. Хората се лъжат по Великото им минало, а всъщност им остана само името и си продават опитите наречени смартфони на нереално високи цени, а всъщност те вече нямат нито патенти, нито нищо. Всичко заграбиха троловете Майкрософт и оня олигофрен Елоп. Дори телефоните на шаоми са по-добри от тия измислени нокии и са на реални цени. Ей го, моя човек с Нокиа 6 постоянно се оплаква, то блутута му се включвал когато си иска, като му звъни някой чува че телефона звъни, но няма индикации за да вдигне до четвърти -пети сигнал свободно. Иначе имат здрави сглобки - факт.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:Ванката]

Снимка на tzincbg


По какво съдиш, че китайците, с които ходим са боклуци? Какви са ти реалните критерии?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:Ванката]

Снимка на Вито


Какво виждаш ти, и какви са продажбите всъщност... Явно милиони народ са прецакани с китайски боклуци. 465 милиона боклуци продадени 2017. Това само от топ 10 които държат около половината пазар. Останалата половина (е, не цялата половина, но...) са отново преобладаващо китайски телефони, колкото и да не ти се иска.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:tzincbg]

Снимка на vanci1990


Нарочно съм посочил Правец, като сравнение. Я пак дали няма нищо еднакво? Ето - инженерите правят на чертежи телефона, избира се хардуер - чипсети, памети, сензори, праща се в Китай, там се сглабя и се лепи логото. Съвпадение? Не мисля... Я пак няма прилика с производството на нашия Правец?
Редактирано от vanci1990 на 19.02.2018 00:24.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ръстът при смартфоните ще се забави през тази година [RE:vanci1990]

Снимка на tzincbg


Съмнявам се нашите да правят чертежи. По-скоро един word файл с параметрите и логото и това е.
1| 2

Форум