Начало | Форум » Новини/Нови технологии

ТЕМА: Samsung преговаря със ZTE и други компании за доставка на чипсети

Samsung преговаря със ZTE и други компании за доставка на чипсети

Снимка на MEnergy


Малко по малко влиянието на глобалните корпорации с централи в САЩ ще се изпарява с всеки ден. На китайците им е ясно, че случаят със ZTE може да се повтори произволно с всяка друга тяхна компания в бъдеще по политически причини и няма да позволят да ги изнудват отново. Влаганите средства в близко време ще им позволят да си правят всичко сами и даже на Тръмп това му е ясно още отсега, затова малко след месец изведнъж се загрижи за загубите и "бъдещето" на ZTE. От друга страна, Samsung са силно податливи на влияние не само в Корея с корпоративния олигопол от свързани политически семейства, но и от САЩ, защото зависят силно от американския пазар и политически регулации. Което значи, че в момента (а вероятно и в бъдеще) не са реална конкуренция на Qualcomm и ще играят по свирката на Белия дом.

Re: Samsung преговаря със ZTE и други компании за доставка на чипсети [RE:MEnergy]

Снимка на tzincbg


Неслучайно Huawei и Xiaomi почнаха със собствени чипове. За съжаление всичко със затворен код, без шанс дори за неофициални ъпдейти на евтините модели, но това е положението.
И да изкарва 2часа само SOT не ми дреме. Имам си 10000 mah Powerbank, свикнах му на тежестта вече. За тежките игри ми е все едно. Най-много някой шах или кръстословица или стратегия за развиване на ума да пусна.

Re: Samsung преговаря със ZTE и други компании за доставка на чипсети [RE:MEnergy]

Снимка на polarr31


Малко по малко влиянието на глобалните корпорации с централи в САЩ ще се изпарява с всеки ден.


Много оптимистично. Също както много руснаци изпадаха в телешки възторг, като чуеха от някое правителствено лице как санкциите щели да възродят руската икономика, щото руснаците щели да си произвеждат всичко.

Относно новината, ZTE се опитва да диверсифицира риска. Което по принцип е добре за всяка компания. Както сам сте отбелязал, САЩ и Корея са доста близки партньори, което до голяма степен обезсмисля споменатата диверсификация от гл. точка на политическия риск.
Според мен варианта е китайските компании да си знаят мястото.

Re: Re: Samsung преговаря със ZTE и други компании за доставка на чипсети [RE:polarr31]

Снимка на tzincbg


Азиатците са с американците само докато им изнася. Винаги ще предпочетат да помогнат на други азиатци обаче, дори да не се обичат. Виж Ким какво направи.

Форум