Начало | Форум » Новини/Нови технологии
1| 2

ТЕМА: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата

Re: Re: Re: Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:KuKeR]

Снимка на board


Така примерно и HTC, ако не плащаха заплати на служителите си, щяха да са на печалба.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:KuKeR]

Снимка на Ванката


Това означава ли, че мога да рискувам и да си купя акции от тях?

Иначе не виждам, защо трябва да изпадам в еуфория от новината?!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:Ванката]

Снимка на board


Еми ще можеш, Ванка. Купуваш си направо малко повече акции, влизаш в борда на директорите и им казваш, ей мушмороци, айде стига сте работили на загуба, я вдигнете малко цените за да спечелим нещо. После може да не те харесват много колегите във форума, ама нали за това ще инвестираш пари, за да печелиш, не да губиш

Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:n1]

Снимка на exgrigor


Хубавото е ,че ще получат "свежи пари" от листването на борсата.Лошото е,че акционерите се вълнуват само от печалбата,което ще доведе до вдигане на цените.Аз от 3 месеца съм фен на марката,но не съм оптимист за бъдещето.В момента Xiaomi предлагат добро качество на прилично ниски цени.Едва ли ще удържат така в бъдеще.Хуайей са типичен пример за това.

Re: Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:exgrigor]

Снимка на Tadj


Качеството изисква цената да е по-висока.
Шаоми доказаха през годините, че може да се разчита на тяхните устройства независимо какви са - смартфони или други джунджурийки - и е нормално, ако искат да са сред първите най-продавани устройства и наравно със скъпите предложения на конкуренцията да предложат топ-хардуер, а той е скъп първоначално.
Обаче, като гледам, колко устройства излезнаха със Snapdragon 625, а той е пуснат на пазара през 2016-та си мисля, че поводи за притеснения не бива да има - със сигурност ще пуснат много добри предложения на много прилични цени.

@Ванка, колко акции ще искаш да вземеш и за какво ще са ти? От чисто любопитство питам.

Re: Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:exgrigor]

Снимка на tzincbg


Това за Huawei e така, но не забравяйте, че при тях един от директорите е държавен, реално харчат държавни пари и ефективността не им е толкова критично важна.
При Xiaomi да видите реклами със знаменитости на килограм и после да се опитват да го компенсират с цената - абсурд! Те са си частна фирма и трябва да се оправят сами ефективно - справка - сгромолясването на Leeco(Letv/Coolpad).

Re: Xiaomi с огромна загуба преди излизането на борсата [RE:Tadj]

Снимка на A4i


Мисля че акциите не са никак добра идея. Поне това сочи примера на Нокиа в близкото минало, Фейсбук сега, китайските соларни компании и технологични такива като Letv, Алибаба и т.н. Защо Илон Мъск не си трансформира компаниите в акционерни дружества?
Сяоми имат негативен опит с внос на служители с корпоративна култура, която предстои да им натресат. Хуго Бара само оня работа си бара докато ръководеше мобилното подразделение. Върна ги в детската градина, след като преди това 5 години компанията трупаше положителен имидж.
1| 2

Форум