Начало | Форум » Новини/Нови технологии
1| 2| 3| 4| 5| 6

ТЕМА: iPhone продължава да е индикатор на богатство

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство [RE:AVKansazov]

Снимка на pretorianec


Да те питам замислял ли си се понякога откъде идват тези коментари които цитираш“другите понеже не можели да си го позволят и затова мразели”?
Една част несъмнено идват от новобогаташки надувки или мамини синчета/момиченца да! Друга част обаче(смея да кажа дори по-голяма от първата)идват точно от хора които НИКОГА,ама НИКОГА не са имали iPhone,IPad,или каквото и да е друго с марка Apple,но странно как са изключително убедени че този продукт или продукти са изключително лоши,и единствената причина поради която определен кръг от хора ги купуват е защото искат да се покажат с тях някъде и да предизвикат завист(докато в същото време предизвикват само съжаление и присмех).
Извинявай,но когато някой който звучи толкова категорично,а същото време никога не е ползвал iPhone се “пени” толкова диво ти какво би помислил? Нали е знаеш притчата за “лисицата и гроздето”? Междудругото съм почти убеден че ако iPhone струваше 300лв да речем,или подобно на Андроид имаше много производители които предлагаха устройства с iOS,нямаше да има такава омраза! Изхождам от това че когато навремето Windows Mobile беше още жив и се опитваше да пробие,нямаше такива реакции към юзърите на телефони с тази операционна система,нищо че общия им дял на пазара беше много по-малък от тези на iOS(за Андроид да не говорим)но там пък преобладаващата част от устройствата бяха на ниски цени.
Така че в повечето случаи тук имам чувство че се води една “класова борба” между “новобогаташите,кифлите,и мамините синчета” и от друга страна “обикновените мислещи хора за които телефона е практично устройство,а не гъзария”! Иначе казано между хора с по-големи финансови възможности,и такива. с по-скромни...Така вместо да се обсъждат различните ОС,заедно със тяхните предимства и недостатъци,както и различните марки на пазара,се почват едни обиди и лични нападки....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство [RE:MEnergy]

Снимка на pretorianec


Поздравление за мнението ти! Ето това е нещо тотално различно,и точно това имам предвид. Човек който не ти обяснява какъв “идиот” си или “новобогаташ” или “кифла”или “мамино синче”,а си казва директно с конкретни и ясни примери какво не му харесва,и защо не би се примирил! Това е неговото мнение като юзър,подкрепено с факти(няма как да кажа че екосистемите на Apple не рестриктивни)и независимо че мен в повечето случаи това не ме притеснява особено няма как да не уважа това което се казва макар и за себе си да не съм много съгласен.
Браво

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone продължава да е индикатор на богатство [RE:pretorianec]

Снимка на LegolasElf01


От коментарите само разбрах, че българите много обичат да седят на маса
Ааааа, и да вадят нещо си там на нея. Пак добре, че е телефон
А всъщност това са проучвания правени от банки и разни финансови институции. Те сочат, че потребители, които са купили айфони, са склонни много повече да си купят и нещо друго. Масов телефон няма как да е индикатор за богатство освен ако не е от скъпите брандове от рода на Верту, Gresso, Мобиадо, които имат телефони по 20 000 евро и достигащи няколко милиона. Има и айфони специална изработка, които също са много скъпи и са по няколко бройки. И спрете да изхождате от високите цени в България, те не са индикатор за НИЩО. В нормалните държави един обикновен човек си купува флагман за около седмица-две. Ако пък е с контракт, може и без пари.
1| 2| 3| 4| 5| 6

Форум