Начало | Форум » Новини/Нови технологии

ТЕМА: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам

Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:Ivan91]

Снимка на tzincbg


Ами някои компании като се оливат с цената на таблетите без да са кой знае колко мощни, софтуерът - Андроид все пак е с ограничения, а камерите никакви... Нормално.
Редактирано от tzincbg на 16.07.2018 12:23.

Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:Ivan91]

Снимка на MEnergy


Asus (и да речем MSI примерно) не продават готови конфигурации, затова пък са почти напълно в премиум сегмента, нещо съвсем различно от първите 4. Повечето офисни компютри и до момента разчитат на C2D/Q или ранни версии на i3 с по 4-8GB DDR3 RAM и HDD. Тези новите, които Gartner и IDC отчитат, пак са в най-ниския до нисък среден клас. Без NVMe, без М.2/U.2/RAID, вградено аудио, един PCI-Е х16 слот (даже не и 3), вградени или базови видео карти, повечето даже и без SSD.

Точно тези Others (от 26 до 22% според отделните методологии) най-вероятно включват фирмите, произвеждащи нишови и просюмър продукти, както и компоненти за тях. С други думи, истинската техника

Re: Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:MEnergy]

Снимка на tzincbg


Как да не произвеждат Asus компютри?
Даже са с още по-слабата мобилна N серия на Интел с пасивно охлаждане.
С която като отвориш втори таб и YouTube почва да насича... Според мен N серия в офис компютри е тъпо - освен офис програми, често работим с някоя база данни. И колкото по-голяма става, толкова по-трагично става положението:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:Ivan91]

Снимка на Вито


asus къде е

У дома на бюрото, купен преди 5 години и работещ като нов. Разбира се все по тежките програми ми наложиха закупуване миналата година на ссд и още 8гб рам. Та... там е и работи светкавично. Не смятам да го заменям, и след 5 години ако се наложи пак ще купя Асус.

Re: Re: Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:tzincbg]

Снимка на MEnergy


Е, то това е трудно да кажеш, че е компютър. За 467 лв. на вторичния пазар, според мен можеш да сглобиш нещо по-добро, особено процесор. И с тези 4GB RAM няма никакъв смисъл от х64 система. На смартфона ще ти вървят нещата по-добре, особено с този 1TB HDD на 7200 оборота с 2 минути стартъп.

Интел имат портативни плочки, които ги закачат за мониторите да плейват рекламни видеа 24/7 (или за Outlook с мишка и клавиатура), макар че и едно Pi ще ти върши същата работа за пет пъти по-малко пари.

Може да видите този линк само ако сте регистриран. - 2229 лв.??? Това нещо струва не повече от 800/900(

Re: Re: Re: Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:MEnergy]

Снимка на npet


Маналата седмица се разделих и с двата домашни десктопа. Мисля че им отмина времето на тези джаджи.
Домашните компове вече са изместени от смартфони и таблети.

Re: Re: Re: Re: Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:npet]

Снимка на PoceH_BS


Домашните компове вече са изместени от смартфони и таблети.


Това важи само и единствено за консуматорите на съдържание, за всички останали няма как да се замести настолния/лаптопа.

п.п. Помните ли малоумната реклама на Ябълките в която едно дете държейки дъската за рязане на зеленчуци (aka iPad) питаше какво е компютър...
Редактирано от PoceH_BS на 16.07.2018 22:31.

Re: Re: Re: Re: Re: Продажбите на компютри с ръст за първи път от шест години насам [RE:npet]

Снимка на MEnergy


Зависи какво правиш с тях вкъщи. Ако искаш мултимедиен център, игри с качествена графика, програми над MS/Libre/WPS office или даже аматьорска обработка на аудио, фото и видео от моменти с близките хора, базов лаптоп, таблет или смартфон не са решение. Не случайно само паметта или процесора в над средното ниво десктоп струват два пъти колкото качествен таблет.

Като цяло с възрастта, хората минават първо на лаптопи, а после само на смартфон плюс скрийн шеринг с телевизора. Аз явно не съм от тях, още повече, че мога да направя сравнение между десктоп (гейминг компютър или работна станция) и най-добрия лаптоп, да не говорим за таблет/смартфон. Все едно да сравняваш велосипед нисък клас с Mustang GT - това е PC с лаптоп. За по-надолу няма сравнение.

Ама на повечето потребители им дай само филми и Фейсбук.

Форум