Начало | Форум » Новини/Нови технологии

ТЕМА: Samsung обяви първото си устройство със сгъваем дисплей

Samsung обяви първото си устройство със сгъваем дисплей

Снимка на npet


На вас харесва ли ви?

На мен ми е доста странен този изглед - ала малък таблет. Не виждам смисъл от 2 шарени екрана - един вътре и един отвън. Може би ако външния беше и-инк, щях да го възприема повече.

Re: Samsung обяви първото си устройство със сгъваем дисплей [RE:npet]

Снимка на muamamu1


По принцип всяка нова идея минава поне едно или две поколения, докато не стане наистина удобна. А това тук дори не е първо поколение продукт, това си е концепция. Аз съм доволен, че не се отваря нагоре телефонът за невероятното съотношение от 3-4/1. Надявам се и да слагат повечко батерии в тези по-големи устройства. А какво има от външната страна не ме интересува особено. Дори може би наличието на по-малък екран отвън си е в плюс за моменти, когато наистина нямаш повече от една ръка, за да изпозлваш телефона. Успех на марката, дано наистина ПОРАЗЧУПЯТ малко пазара.

Re: Samsung обяви първото си устройство със сгъваем дисплей [RE:npet]

Снимка на MEnergy


Определено. За телефон е пълна глупост за момента, още повече отчитайки колко точки на дефект вече има в традиционните дисплеи и как ще го държиш в джоб, как ще го докосваш всеки път с този полимер, какво ще стане, ако го изпуснеш и т.н. Освен това, не съм сигурен за подсветката по сгъвката и около нея с времето, жълтеене, светли петна и др. Но за комерсиални и специализирани дисплеи определено има смисъл и дано да я развият в конкурентна среда от много производители. Току виж с развитие на GUI за такива дисплеи да намерят начин да оползотворят технологията и за обикновени смартфони.

Re: Re: Samsung обяви първото си устройство със сгъваем дисплей [RE:MEnergy]

Снимка на board


Освен това, не съм сигурен за подсветката по сгъвката и около нея с времето, жълтеене, светли петна и др

OLED дисплеите нямат подсветка. Но да, съвсем възможен е някакъв проблем на мястото на прегъване(извиване) след известно ползване.
Като концепция е много интересна възможността да носиш устройство с огромен дисплей в джоба си, а и все пак да е напълно използваемо с една ръка. Но преди да се замисля за взимане на нещо подобно, със сигурност трябва да минат поне 2-3 поколения, за да се изчисти концепцията и отстранят проблемите.

Форум