» статистика

Отговор

» Виж анкетата

Тема: От колко мобилни оператора има нужда България?
Автор: Premium Customer
Дата: 17.12.2011 16:53

"Пет и повече" има най - много?!!!? Бе вие хора... държави като Италия имат по 3, ние тука 80 ако може.. За какво са ми ? Аргументът "Конкуренция" не върви.

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: Premium Customer]
Автор: edis_feyziev
Дата: 17.12.2011 17:02

Тебе кво та бърка като са 4 или 5? Така или иначе като са повече ще използваш един. Аз ползвам един оператор и не ме е никаква грижа за останалите. Да се оправят помежду си. По тоя начин цените доста ще паднат пък ти си ползвай който ти е най -изгоден

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: Premium Customer]
Автор: b006m8ln
Дата: 17.12.2011 17:35

Да бе верно кво те бърка. Ква ти е файдата да са само 3? Би ли ми го обяснил. Като си такъв ФЕН на ограничаването на конкуренцията би ли ми разяснил до какви позитивни ефекти би довело такова ограничаване за потребителите (според тебе).

И защо според теб не върви аргументът "конкуренция". Конкуренцията сама по себе си не е аргумент, а фундамент. Ако я наричаме аргумент, значи фундаментът е "монопол", а е точно обратното в държавите със свободна пазарна икономика като България.

В интерес на истината в Гърция след придобиването на 4-я оператор Q от третия Wind се стигна до увеличаване на цените, елиминиране на конкуренцията - и трите оператора в Гърция държат само и единствено оферти за затваряне в мрежата. Най-скъпия пазар за мобилни услуги в Европа.

---

Редактирано от b006m8ln на 2011-12-17 17:40:25.

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: b006m8ln]
Автор: barni2011
Дата: 17.12.2011 17:59

Колкото повече толкова по добре за абонатите,само конкуренцията ще накара телекомите да предлагат по добри оферти.

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: barni2011]
Дата: 17.12.2011 18:04

То ясно ама ми беше любопитно колегата Премиален Клиент с какво аргументира мнението си, че 1) не е нужно да има повече от 3 оператора и 2) конкуренцията е нещо избирателно/контрапункт/аргумент.

Може би ние по-старите пропускаме нещо или ни е закоравяло мисленето и някак сме изпуснали някаква фундаментална идеологическа промяна или ако щеш иновация на икономическия модел на т.нар. свободни икономики.

Пък и е редно като изразяваш мнение или убеждение да го аргументираш.

---

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: b006m8ln]
Автор: Parmenion
Дата: 17.12.2011 20:10

Тази анкета ясно показва колко колко много ограничени и глупави хора има в България.

Такова понятие като "има нужда" няма. Колкото повече - толкова по-добре за нас потребителите. Всеки който твърди обратното е подлога на някой от сегашните три.

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: Parmenion]
Дата: 18.12.2011 03:49

Бе да има там, да се трошат все цените ще падат това е хубавото за потребителите. В Турция дори предлагат за студентите намаления в отделни магазини за дрехи. Как да не зарибят хората? И тука да направят... Ако ползваш еди-кой си пакет за студенти получаваш отстъпка за еди-коя си марка. Ама няма... Даже ми се струва, че трите оператора могат да направят някаква шашма за да не допуснат 4 или 5 оператор...

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: edis_feyziev]
Автор: vladovn
Дата: 18.12.2011 09:14

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България? [Re: Parmenion]
Дата: 18.12.2011 03:49

Бе да има там, да се трошат все цените ще падат това е хубавото за потребителите. В Турция дори предлагат за студентите намаления в отделни магазини за дрехи. Как да не зарибят хората? И тука да направят... Ако ползваш еди-кой си пакет за студенти получаваш отстъпка за еди-коя си марка. Ама няма... Даже ми се струва, че трите оператора могат да направят някаква шашма за да не допуснат 4 или 5 оператор...

Трудно ще им е, лицензите са дадени. Друг е въпроса дали ще ги ползват. От "4G" които получават единия, не очаквам нищо. Предполагам, че са го купили за да могат след някоя годинка да го продадат на космо или бтк.

Отговор

» Виж анкетата

Автор: zagoraboy
Дата: 18.12.2011 10:49

за другите не знам,но Булсатком ще си ползва лиценза и до лятото ще предлага GSM разговори! Покритието като начало ще е в големите градове и главните пътища а по-късно 90% от България.

Отговор

» Виж анкетата

Автор: fintaraBG
Дата: 18.12.2011 12:10

Аз искам да попитам, всеки оператор си има свои антени, или 1 антена може да се ползва от няколко оператора? Щото ако станат 6 оператора, всеки втори блок с по една антенка... кофти.

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: fintaraBG]
Дата: 18.12.2011 13:07

Както се разберат вече...

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: zagoraboy]
Автор: titan_t
Дата: 18.12.2011 13:14

На 1800 MHz трудно ще покрие 90% от страната...

Отговор

» Виж анкетата

Автор: rusike
Дата: 18.12.2011 19:49

И един да е,но да бъде коректен и точен в отношенията си със абонатите и да зачита правата им.С една дума наистина да работи за абонатите си,а не абонатите да работят за оператора

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: rusike]
Автор: titan_t
Дата: 18.12.2011 19:51

Ти вярваш ли си като го пишеш това... че един да е и да е коректен

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: titan_t]
Автор: rusike
Дата: 18.12.2011 19:55

Ясно е,че това не го казвам буквално.Идеята е в това операторите да са точни,коректни,да предлагат качествени услуги.Друг е въпроса че на нашите оператори тези неща и много други,са им чужди

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: AVKansazov]
Дата: 19.12.2011 01:44

Та пак кво казваше премиум баровеца...?

Там е работата, че нищо не казваше. Подканих го да се аргументира. В интерес на истината бих изслушал доводите му за/против навлизането на още оператори, но не ще ...

Това уж е "дискусионен" форум.
---

Отговор

» Виж анкетата

Автор: Crazy Heart
Дата: 19.12.2011 09:10

"Пет и повече" има най - много?!!!? Бе вие хора... държави като Италия имат по 3, ние тука 80 ако може.. За какво са ми ? Аргументът "Конкуренция" не върви.

Колкото повече толкова по-добре Конкурентната среда е най-добрата среда за развитие.. Клиентите на всички оператори ще са печелившите!

Знаете ли какво е Giffgaff... Един такъв оператор, ще промени играта тотално!

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: Crazy Heart]
Автор: rado243
Дата: 19.12.2011 10:42

То и БОБ може да ги промени тотално ако си въведе австрийските цени и условия

Отговор

» Виж анкетата

Тема: Re: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: Crazy Heart]
Дата: 19.12.2011 12:02

Колкото повече толкова по-добре Конкурентната среда е най-добрата среда за развитие.. Клиентите на всички оператори ще са печелившите!

Примерно новия оператор може да развива мрежа само на 4G или 3G (като 3 Hutchison), а да роумва върху Мтел примерно за 2G.

Да и е MVNO. Дали ще остане обаче бизнез за истински MVNO-та в България след като самите оператори-майки фрагментират тази ниша с алтернативни брандове - Loop, Prima, Bob ... Ето там идва регулацията на цените за взаимно свързване и вътрешния роуминг.

---

Отговор

» Виж анкетата

Тема: От колко мобилни оператора има нужда България?  [Re: Premium Customer]
Автор: Nikolay Ivanov
Дата: 20.12.2011 00:25

Мисля че е смешно на 6 милиона население, 2 милиона от които не са чували или виждали мобилен телефон да има повече от 3 оператора. Относно конкуренцията - да съгласен съм, че колкото повече, толкова по-добре, защото натиска ще е голям и възможността за картелни сделки межу различните оператори намалява, което автоматично ще доведе до смъкване на крайните цени. Но в крайна сметка нека нещата бъдат в рамките на разумното - на мен лично не ми е приятно когато се чудя кой на кой оператор е и от кой телефон да му звънна, защото от другата карта ще ми излезе по-евтино и прочие. Представете си какво меле ще стане, ако сме със 6 оператора! В момента някои хора ползват 3-те различни оператора/телефона, за да им излезе възможно по-евтино, ако операторите станат 6 това означава да си носим раници с по 6-7 телефона.

Редактирано от Nikolay Ivanov на 2011-12-20 00:25:59.
1 | 2 |

Форум

Твоето мнение | Нова тема

HTC Desire X
HTC Desire X

в CityTel
410.00 лв.
400.00 лв.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

в SLOT MOBILE
1149.00 лв.