» статистика
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Отговор

Тема: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Автор: fashion_m
Дата: 08.02.2012 23:28

Здравейте, чудя се какъв мобилен интернет да си избера. Засега най-много ми допада следното:
Може да видите този линк само ако сте регистриран. » Вход. Max Free USB модем, 8Мбит/с, предплатен за 6 месеца - 149 лв. Това се пада по 24.83 лв на месец.
GSM операторите предлагат интернет 128 кбит/с., като отначало имат малко мегабайти на бърза скорост, които хвръкват като свалиш няколко филма. Освен това договорите им май са поне за една година, а на Макс-а е 6 месеца предплатен нет.
Покритието на Макс телеком е лошо, но аз съм само из големите градове
Та какво мислите?

Редактирано от fashion_m на 2012-02-08 23:44:45.

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: fashion_m]
Автор: Бабанка
Дата: 08.02.2012 23:53

Не е лошо но знаеш ли какво ше ти е покритието и в София /ако си от София де/ иначе осигуряваш нет на всичките си устройства.

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: Бабанка]
Дата: 09.02.2012 00:01

осигуряваш нет на всичките си устройства

Това май само бисквитката го прави.
А устройството, което аз съм посочил е USB Wimax modem.
Бисквитката ми идва прекалено скъпа и обвързваща.

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: fashion_m]
Автор: Бабанка
Дата: 09.02.2012 00:22

Ааааа тва е тая флашката къде я рекламират сега се сетих вече. Ми бисквитката не е ли по на далавера?

Отговор

Автор: vladovn
Дата: 09.02.2012 00:50

Не си казал дали е за компютър или таблет, или е за телефон. Типа у-во има значение, това дава ясна представа за търсената услуга.
Предполагам, че щом си посочил usb модема, то явно е за ноутбуук, а в такъв случай WiMax е по - добър избор, стига да си проверил, там където би го ползвал най - често дали има приемлива скорост и пинг.

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: vladovn]
Автор: Crazy Heart
Дата: 09.02.2012 09:15

WiMax е по - добър избор
Wi-Max не е най-добрия избор, ползвал съм го когато М-Тел предлагаше услугата.
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.

Отговор

Дата: 09.02.2012 09:40

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Публикувано: 09.02.2012 09:15

Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.

И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: vladovn]
Автор: afficionado
Дата: 09.02.2012 10:26

VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.

E, може ли да си толкова дребнав? Другите два оператора също предлагат такъв интернет, само дето не се нарича Vodafone Mobile Connect.

На автора бих препоръчал мобилен интернет от мобилен оператор с оглед много, много по-доброто покритие...а и да го попитам защо ще сваля филми с мобилен интернет, нима само на него разчита?

Отговор

Автор: alskaranne
Дата: 09.02.2012 10:32

точно такавва тема мислех да повдигна,но по-специално за макс телеком само,имам познати са крайно недоволни от услугите им(казват,че било едно към едно с мобилният интернет от операторите) други казват,че са много доволни.
Реално не мога да си направя преценката,а на вас имам доверие

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: Бабанка]
Дата: 09.02.2012 10:34

а ква е тая бисквитка,каква и е далаверата там,с какво е по-различна от флашките на Хуавей и на Алкател ?

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: Crazy Heart]
Дата: 09.02.2012 10:35

какво е VMC устройство ,стига с тия съкращения

Отговор

Дата: 09.02.2012 10:35

Не си казал дали е за компютър или таблет, или е за телефон.

Ами понеже живея на няколко места мисля да спра навсякъде жичния интернет в домовете ми и да си нося с мен един мобилен интернет и където отида да захранвам компютрите с него. Мисля да захранвам лаптоп, два десктоп компютъра и ако може и смартфона (но не е задължително, той си има неговите 128 кбит/с)
VMC

Каква е разликата между Vodafone Mobile Connect и обикновените УСБ модеми на Мтел?
Гледам че плановете на трите ГСМ оператора са почти еднакви - Мтел и глобул предлагат 2.5ГБ за 25 лв, а Виваком - 2.5ГБ за 20 лв (малко по-добре). Но тези ограничения в трафика изобщо не ми харесват.

Редактирано от fashion_m на 2012-02-09 10:36:40.

Отговор

Дата: 09.02.2012 10:44

БТК ограничават само 1 път скоростта,ГраБул - 2 пъти(не може да се ползва почти)
за Ментел не знам там как седят нещата

Отговор

Автор: SwollenMembers
Дата: 09.02.2012 10:46

В този случай на теория е по-добре нещо от сорта на Wi-Max, но аз лично имам познати, които се оплакват от покритието на закрито в София. Просто има места, където сигналът е прекалено слаб в сградите и връзката е лоша. На твое място бих си оставил един кабелен интернет на едното място, от който да си свалям големите файлове, пък за останалите - 3G мобилен интернет (по възможност не от Globul) или ако си решил за Wi-Max намери начин да разбереш как е сигналът на въпросните места, където ще го ползваш, ако е стабилен - няма какво да се чудиш.

Отговор

Дата: 09.02.2012 11:05

На космо офертите са най - зле, там след първото ограничение от 32KB/sec, има второ което е на 4KB/sec. Това е и мрежата която изключва напоследък най - често.
На мобилтел и на бтк скоростта се ограничава също, но само един път, а често на червените редуцирането на скоростта е по - малко (неясно колко, всеки месец е различно, може би от средно натоварване на мрежата). Ако решиш да е мобилен оператор, задължително виж предварително какви скорости има там където най - често ще ползваш, за да си доволен.
Ако WiMax-а има добро покритие си остава по - добър избор за няколко компютъра.
Също така щом имаш кабелен, силно ти препоръчвам да не го махаш, при всички положения е по - добър.

Отговор

Дата: 09.02.2012 11:24

А какво стана с другите Wimax доставчици, имаше един 1one.bg ? Гледам, че сайта им вече го няма.

Отговор

Дата: 09.02.2012 11:47

Не знам какво е станало с тях (или не се сещам), но днес телекомуникационна компания щом няма сайт, значи не съществува.

Отговор

Дата: 09.02.2012 11:54

И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.
Имах предвид СТИК за ИНтернет Прощавай за объркването. А относно Wi-Max, не ми харесва скоростта на мрежата и ограничения избор на устройства.
3G/4G мрежата е по-надеждна а и по разпространена. Заядливите ти коментарчета не ме трогват грам, давам съвет на човека, както и ти Запази злобата за себеси, или си купи един топъл чай, за да се отпуснеш

Отговор

Автор: Faith
Дата: 09.02.2012 16:30

Един приятел работи в WiMax. Бяха им раздали USB устройства да ползват безплатно. Пича стигна дотам че си спря кабелния интернет. Издържа точно 1 месец и го включи пак. ТОва се случи края на миналата година. Пича живее почти в идеалния център на София.
Относно мобилния интернет колкото и да ми е неприятно да го кажа този на Ментел за мен няма алтернатива. Имам карти и на трите оператора като ползвам мобилен интернет на Глобул. Двама колеги ползват мобилен нет на ментел и не стига че нямат ограничения в Mb на максимална скорост (в договора си имат но на практика не ги ограничават) но и нетната скорост е по висока от тази на Глобул. Когато седнем заедно и искаме да проверим нещо в нета докато зареди при мен те вече са ме информирали. За мобилния нет на виваком не мога да кажа защото нямам впечатления.

Отговор

Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?  [Re: Faith]
Дата: 09.02.2012 16:33

с 2 думи,макс телеком не става,така ли да разбирам?
твоя авер са му дали фрий бисквитка,но тя била адски зле?
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Sonim XP3340 Sentinel
Sonim XP3340 Sentinel

в Мобивил
1099.00 лв.
1040.00 лв.

Samsung C3520 Le Fleur
Samsung C3520 Le Fleur

в NPHONE
120.00 лв.
115.00 лв.

LG Optimus G