» статистика

Отговор

» Виж новината

Тема: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?
Автор: SwollenMembers
Дата: 27.06.2012 12:23

Преди дни стана ясно, че рекорден брой испанци са се отказали от мобилните си телефони през април, като най-много клиенти са загубили Telefonica и Vodafone (заедно имат около 70% от пазара), след като операторите спряха да субсидират цената на смартфоните, които продават. Закритите линии са около 380 000 (297 984 от тях в предплатения сектор), което е трети последователен месец на спад в Испания, която се бори с кризата и високата безработица. Експериментът с премахването на субсидиите през април е коствал на Vodafone загубата на 367 327 клиента, а на Movistar (Telefonica) - 189 037, като част от тях са се насочили към предложенията на другите оператори, все още предлагащи евтини устройства при подписването на договор.

Ами нашите оператори като никога реално не са субсидирали телефоните, какво им е коствало това ? Нищо ... защото всички сте им големи фенове и адвокати и си купувате телефоните даже с надценка и договор, като казвате че за България било много добре Поне хората на запад не са глупави, това са над 500 000 загубени клиенти

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: SwollenMembers]
Автор: makeno
Дата: 27.06.2012 12:41

Отдавна съм изгубил сериозен интерес към мобилните телефони, важното е да има интернет и да е тънък. А за играчки съм си насочил интереса към таблетите. На тях, според мен, трябва производителите да обръщат по-голямо внимание.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: SwollenMembers]
Автор: metaflute
Дата: 27.06.2012 13:43

Затова Ментел започнаха да си променят сферата на дейност от мобилни към лихварски услуги.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: ]
Автор: ne4o
Дата: 27.06.2012 13:45

В Бг топмоделите,май не са и били много популярни.В 35 хил. град,М-Тел не са продали нито една бройка Samsung Galaxy S III и HTC One X,до момента.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: ne4o]
Автор: NickRey
Дата: 27.06.2012 14:13

Хаха не мисля, че това е критерии.
За кой град става въпрос?

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: NickRey]
Дата: 27.06.2012 14:44

Разбира се,че не е критерий!Това е частен случай.Първия Samsung I9300 Galaxy S III,го доставиха преди 10-на дена,а НТС-то все още го чакат.Това подсказва,колко държат на подобни продажби от М-Тел.В същия град,първият Samsung Galaxy Note,го продадоха след почти два месеца стоене във витрината.

Отговор

» Виж новината

Автор: NickRey
Дата: 27.06.2012 15:02

Добре де, а кой е този град?

Отговор

» Виж новината

Дата: 27.06.2012 19:57

Разбира се,че не е критерий!Това е частен случай.Първия Samsung I9300 Galaxy S III,го доставиха преди 10-на дена,а НТС-то все още го чакат.Това подсказва,колко държат на подобни продажби от М-Тел.В същия град,първият Samsung Galaxy Note,го продадоха след почти два месеца стоене във витрината.

Това е напълно нормално, особено при тези цени, които държат М-тел. Те не само не намаляват цената на телефона, но я увеличават ! То и за София е така - внасят 10 бройки от даден модел за цялата мрежа от магазини и почват да размотават малкото хора, които са навити да си ги закупят при техните условия - "ами сега не е наличен, той в момента е мнооого купуван" Тъжна история

Също и фактът, че Виваком изкараха на разпродажбата изостанали модели отпреди години, ясно говори колко успешно ги продават

Редактирано от SwollenMembers на 2012-06-27 19:58:39.

Отговор

» Виж новината

Автор: asenna5
Дата: 27.06.2012 20:16

В интерес на истината не знам колко броя SGS 3 са продали, но първата им партида е изчерпана и сега продават от втората, ако не и от третата, с които заредиха и от синия вариант + 32-ки. Получава се също като с iPhone - първата партида почти изцяло отиде за покриване на нуждите на юридическите лица. Мтел винаги са предлагали приоритетно на корпоративните си клиенти. Не виждам нищо лошо в това.

Редактирано от asenna5 на 2012-06-27 20:17:53.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: asenna5]
Автор: rado243
Дата: 27.06.2012 21:31

Да бе,първа партида=5 тела,втора партида=3,трета=6
Когато им предложих ай4s на половин цена от пазарната,но минимум 500 бройки викнаха "кво ша ги прайм толкова много" Пълни измекяри са и трите кооператора на ниво квартална бакалия която печели от надценка а не от оборот.Може би само Германос е по на ниво,но и там заглъхнаха наистина добрите оферти от преди 3-4 години.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: rado243]
Дата: 28.06.2012 00:01

Да бе,първа партида=5 тела,втора партида=3,трета=6
Когато им предложих ай4s на половин цена от пазарната,но минимум 500 бройки викнаха "кво ша ги прайм толкова много" Пълни измекяри са и трите кооператора на ниво квартална бакалия която печели от надценка а не от оборот.Може би само Германос е по на ниво,но и там заглъхнаха наистина добрите оферти от преди 3-4 години.

Много точно казано !

Отговор

» Виж новината

Автор: Reggaeman
Дата: 29.06.2012 17:19

Според мен не губят популярност, много съм го разисквал този въпрос с приятели и познати. Няма как да загубят популярност- керванът си върви, кучетата си лаят Нещо, което е толкова необходимо не може просто ей така с магическа пръчка да се обезличи...

Отговор

» Виж новината

Автор: agroman12
Дата: 29.06.2012 18:00

Пхах, телефон от оператор
Колеги, моля ви се. Всички знаем, че телекомите си продават услуги, а не джаджи. Това е водеща цел при тях. Затова телефон при тях за 1000лв. може да се намери за 500 лв. Телефона е стръвта за нетърпеливите и наивните.

Отговор

» Виж новината

Автор: BBMan
Дата: 29.06.2012 18:02

Трудно е някой да повярва на тези неща... Нали се сещаш, че ти ако имаш магазин с изложена стока и същата от този род в склада си, то няма да вадиш всеки път да продаваш изложената, а ще е тази, която имаш в склада. Много интересно как имаш достъп до продажбите и складовите наличности на операторите

Отговор

» Виж новината

Автор: AVKansazov
Дата: 29.06.2012 19:03

Преди дни стана ясно, че рекорден брой испанци са се отказали от мобилните си телефони през април, като най-много клиенти са загубили Telefonica и Vodafone

И от цялата тая работа разбрах че за да ограничат бюджета си безработните испанци са се лишили от вторият/третият телефон в джоба и съответният абонамент/предплатена карта с него.Не смятате ли че звучи идиотски 380000 испанци просто да са си захвърлили всички телефони и са престанали да говорят ей така.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: BBMan]
Дата: 29.06.2012 20:14

Я,кой е изпълзял!!!Къде се губиш цял месец?Бях си помислил,че са те съкратили от "Червените" и съдейки по липсата на активност от твоя страна,явно си бил в неплатен отпуск.
Та по темата:Въобще не е интересно,от къде имам достъп до продажбите и складовите наличности на операторите,просто защото нямам такъв.Имам достъп до тази информация,която споделих.А ти наистина ли си мислиш,че някой,тук във форума има нужда да му обясняваш как точно се извършват продажбите?!?Наивно,от твоя страна!Заради непохватни Матросовци като теб,единствения читав активист от М-Тел(Сърцатия) е в немилост.И не се опитвай,моля те,да ме вкарваш в досаден диалог,не нападам М-Тел.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: AVKansazov]
Автор: asenna5
Дата: 29.06.2012 21:52

Цифрата е изключително смешна на фона на общия брой активни сим-карти на този пазар. Щеше да е смешна и на фона на десет пъти по-малкия роден пазар.

Отговор

» Виж новината

Автор: ФенНаАйфоУн
Дата: 29.06.2012 22:09

Как да продадат SGS3 Мтел като при тях е 1350лв с най-ниската такса,която предлагат за него?
И при трите оператора цените са завишени,но един от тях направо се е олял с цените на телефоните си.
Иначе испанците яко са се изтарикатили,те като се договорят всички да не субсидират телефоните е прецаквация голяма за хората.

Редактирано от ФенНаАйфоУн на 2012-06-29 22:12:35.

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: BBMan]
Дата: 04.07.2012 13:41

Добър Въпрос...и на мен това ме сърби някак си

Отговор

» Виж новината

Тема: Re: Губят ли популярност мобилните телефони в Европа?  [Re: Reggaeman]
Дата: 05.07.2012 15:29

Всъщност сега се сетих нещо, което бях забравил да спомена - еиднственият оператор, който губи популярност за мен е Глобул ... по известни нам причини
1 | 2 |

Форум

Твоето мнение | Нова тема

Nokia C6
Nokia C6

в MOBILWORLD
315.00 лв.
309.00 лв.

Sony Xperia ZL
Sony Xperia ZL

в MARS
995.00 лв.