Отговор
» Виж новината
Тема: Re: Нов тарифен план за разговори в роуминг от [Re: makeno]
Автор: KOBRETI
Дата: 04.07.2012 16:01
Кое й е доброто?
Първо, намалението е 28% само ако говориш точно 6 минути... И то е само за изходящи разговори... от 0,68 на 0,59...
Но не споменават
УВЕЛИЧЕНИЕТО с 216% на входящите разговори - от 0,178 на 0,59
Да не говорим за такта 60/60, за разлика от стандартния пакет 1/1 за входящи и 30/1 за изходящи
Да не говорим и за нета 1/1 в стандартния план, а тук 100/100
Отговор
» Виж новината
Тема: Re: Нов тарифен план за разговори в роуминг от [Re: KOBRETI]
Автор: makeno
Дата: 04.07.2012 16:40
За цената на входящите разговори не съм намерил нищо. На мен ми се вижда добре, защото говориш 6 минути, плащаш 3, което прави под 2 лв за 6 минути роуминг. Без тази тарифа плащаш двойно повече. Тактът не ме интересува, а и никога не ме е интересувал, защото в краен аспект идва разлика от няколко стотинки до 1-2лв на месец

Но ми е любопитно наистина за цената на входящите обаждания, ако наистина е увеличена до 50 стотинки, ще се наложи само да звънкам.
Отговор
» Виж новината
Тема: Re: Нов тарифен план за разговори в роуминг от [Re: makeno]
Дата: 04.07.2012 17:50
Тези 6 минути трябва да ги изговориш наведнъж, иначе нямаш никакво намаление. Ако говориш само до 3 минути, никога няма да ги получиш 3-те минути бонус... А в роуминг, все си мисля, че по-рядко се правят толкова дълги разговори...
Да не говорим за цената на входящите... НАД 3 ПЪТИ по-висока, при това със 60/60, от което изговореното време се "увеличава" с около 30% спрямо 1/1.
Проста сметка:
Провеждаш изходящ разговор 6 минути и заплащаш 3*0,59 = 1,77
По стандартната тарифа това би било 6*0,68 = 4,08
Печелиш 2,31 лв
1 входяща минута при този план ти е 0,59, а по стандартната тарифа е 0,178. Разликата е 0,41 лв/мин.
6 минути входящи по нормалната тарифа са 1,068
а по тази тарифа са 3,54
Разликата е 2,47
С други думи, ако говориш 6 мин входящи и 6 мин изходящи по нормалната тарифа, ще ти излезе 5,15, а по тази тариф аще излезе 5,31... И то без да смятаме 20% загуба на изходящи и 30% загуба на входящи заради 60/60
С други думи, трябва задължително да провеждаш повече изходящи разговори, за да си на далавера.
Но в роуминг целта е да правиш повече входящи, защото от някой в БГ няма значение и не плаща допълнително, така че е по-добре теб да те набират, вместо ти да набираш.
С други думи, тотална глупост, която ще рекламират така "Получавате 28% намаление на разговорите в роуминг" и тотално ще заблуждават хората да минават на тази тарифа...
Отговор
» Виж новината
Тема: Re: Нов тарифен план за разговори в роуминг от [Re: KOBRETI]
Автор: Dragomaneca
Дата: 05.07.2012 14:30
малко се изгубих в сметките ти. Може би си прав, че малко хора говорят дълго в роуминг, обаче мен пък този план ми харесва заради това, че ти позволява именно да имаш повече свободни минути и след 3-ата да продължиш като знаеш, че това е free. Поне аз така го разбирам.
Отговор
» Виж новината
Тема: Re: Нов тарифен план за разговори в роуминг от [Re: Обективният[М-Тел]]
Дата: 06.07.2012 12:30
Айде да не си говорим откровени глупости тук във форума, става ли?
Този план не е направен, за да говорят хората повече и по-евтино, а за да говорят повече и по-скъпо; не защото са преценили че има повече хора, говорещи в чужбина, а че ще има повече хора, които ще могат да бъдат заблудени да изберат тази тарифа вместо новата изгодна евротарифа, като им се каже, че говорят с "почти 30% по-евтино" без да се споменат всички други подробности