» статистика

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: milen888]
Автор: vladovn
Дата: 06.07.2012 15:14

При продължаване на офф топика, авторите му ще бъдат санкционирани, а темата ще я заключа.

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: Пинокио]
Автор: KOBRETI
Дата: 06.07.2012 15:15

Ами, да сметнем при предположението, че потребителят много ще внимава, никога няма да забавя плащане, никога няма да си сменя тарифата и няма да се разделя с номера си.

100 лв активиране
30 лв годишна такса
12*15 лв месечни такси
= 310 лв, или 25,83 лв на месец през първата година

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: asenna5]
Автор: Пинокио
Дата: 06.07.2012 15:16

Какво може да се коментира. Фискираната телефония все повече намаля своя дял. Обикноветите абонати все повече прекратяват тази услуга. Необосновано скъпа беше поддържана през годините. Че и я увеличаваха. за 50 минути 13.80 (Преставете си колко пари са били събирани от целия народ. Къде са отивали? За инвестиции? Забравете. Всеки който каже идваме да инвестираме, превеждайте си го идваме да ви крадем. Лошото е че има хора които го допускат, тоест и те крадат. Такова е положението в цялата държава.). Да ходят да си продават услугите на себе си. Остават само фирми да ползват фиксирана телефония и то все повече мигриращи към други оператори за предлагане на фиксирани услуги. ВСеки монополист заслужава своя падеж към дъното.

За 5 години колко става? За 6? За 7? Тази такса я плащаш един път и забравяш. Не знам какъв е този навик на българина да си пресмята и последното пени чак до оня свят. Но такова е в България, анархия, мутри, и МЕГА ниски заплати. Виновни са хората че допускат да съществуват отрепки.

Редактирано от Пинокио на 2012-07-06 22:02:20.

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: Пинокио]
Автор: KOBRETI
Дата: 06.07.2012 15:33

7 години на 1 план? Хахаха добър виц

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: asenna5]
Автор: rado243
Дата: 06.07.2012 15:44

Темата е за намаляването на цените на фиксираните услуги на Виваком (БТК) в следствие засилената конкуренция и главоломното намяляване на пазарния им дял в това отношение

Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%

Май сбърка темата на темата Дали не е нарочно
В нея няма нищо общо с мобилните услуги на Мобилтел и цените в Австрия.

Тук си прав

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: KOBRETI]
Дата: 06.07.2012 15:48

Защо не? Особено тук като решават (и то не по собствено желание) да пуснат на три четири години нещо по-добро, което за някои се оказва и по-неизгодно. Бъди реалист колкото и да боли. И на мен ми се иска да живея в друг свят, но съм тук и сега

Редактирано от Пинокио на 2012-07-06 15:49:28.

Отговор

Автор: asenna5
Дата: 06.07.2012 16:13

Въпроса не е само във фиксираната телефония. Става въпрос за фиксирани услуги. Това включва предоставянето на фиксирана телефония, предоставяне на телевизия, достъп до международното и българското интернет пространство (БТК е основния доставчик на интернет в страната, внасят около 25% от интернета и са единствен доставчик на DSL), IP адреси, предоставяне на крайно клиентско оборудване, изграждането и поддръжката на инфраструктура - мащабни метро Ethernet мрежи в градовете - отдаването на линии под наем, изграждането на виртуални и частни мрежи, хостинг, колокация..поддръжката на цялото това нещо ..и още какво ли не. И необосновано високите цени за всички подобни услуги, предлагани от Виваком (БТК) и спънките, които налагат на конкурентите си в това отношение, пречейки на развитието им и по този начин възпрепятствайки крайните потребители да получат една по-надеждна, по-евтина и по-още по-качествена услуга. Намляването с 20%-30% е без съмнение положително, но в никакъв случай не и достатъчно на фона на изкуствено завишените от години цени. И това на фона на два пъти по-голямата печалба, която се прави от една фиксирана линия спрямо мобилна.
Да не се намесва факта, че в Бг всички телекоми предлагат изключително качествени услуги, съпоставени с редица европейски или не дай си Боже американски доставчици - трябва да се гледа на вътрешната конкуренция в страната.

Редактирано от asenna5 на 2012-07-06 16:28:28.

Отговор

Дата: 06.07.2012 16:56

И необосновано високите цени за всички подобни услуги, предлагани от Виваком (БТК) и спънките, които налагат на конкурентите си в това отношение, пречейки на развитието им и по този начин възпрепятствайки крайните потребители да получат една по-надеждна, по-евтина и по-още по-качествена услуга.

Aсене пак почваш да пущаш тиради извън темата а тя е "Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%"
Ами като са "необосновано високи" цените кво прайм Пазар бре,като някой може да предложи други Май напаните са сведени до това да се докопат до инфраструктурата на БТК и ако може за без париАми няма да стане,все пак БТК е ЧАСТНА компания и си има правото да определя цени и наеми Най много грачещите в тая посока са ментел Ами като са толкоз отворени да си бяхте зели миньор да ви прокопае канали По въпроса за фиксираната телефония,че кой пречи(и как) другите да си я развиват Лично аз ползвам у дома фикс на цена 1.79 ако спре тази екстра и го закривам
(БТК е основния доставчик на интернет в страната, внасят около 25% от интернета и са единствен доставчик на DSL), IP адреси, предоставяне на крайно клиентско оборудване, изграждането и поддръжката на инфраструктура - мащабни метро Ethernet мрежи в градовете - отдаването на линии под наем, изграждането на виртуални и частни мрежи, хостинг, колокация..поддръжката на цялото това нещо ..и още какво ли не.

Е сам изброи колко много трябва да вложиш за изграждането и ПОДРЪЖКА на такава инфраструктура и после ревете "не дават достъп до шахтите" ами копайте си,като се продаваше БТК де спахте
Не мога да разбера злобата ти към фиксираните,ами не ги ползвай,както правят много хора Кво те бъркат фикса и ADSL-а докато има пазар за тях ще ги има

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: rado243]
Дата: 06.07.2012 21:23

Радо като е частна БТК да се върнат всичките мощности, оборудване и имущество на държавата. От какъв зор частна компания ще разполага с такъв ресурс в чужда страна. Това само в България може да се случи. И не става въпрос да е без пари. Просто да са в нормална стойност за да може да се стимулира конкуренцията. Пък и какво я интересува държавата за БТК след като е частна. Да да, това е България. "Инвеститори" и обслужващи я мишки на местно ниво. Див и мръсен капитализъм. Пак се отклонихме от темата, затова да напиша нещо и по нея. Фиксираните услуги на БТК се разпространяват по твърде много технологии които не оставят самата компания да се съсредоточи главно върху точно една от тях. Това води до проблеми като преустановяване на дадени услуги във период от време или напълното им изоставяне на прозивол нещо като Глобул. Зарязват едно, започват друго. Хората са раздвоени, разтроени, разчетворени, объркват се доста и не могат да изберат реалното качество (като Нокиа - симбиан с60, симбиан3, симбиан бел, симбиан ана, меего, уиндоус). Заради това се намалят цените. Вместо да развиват услугите и да ги подобряват, се намалят цени. Това е актулано при липса на идейност и иновативност. Слабост да предложиш актуалност и иновативност.

Редактирано от Пинокио на 2012-07-06 21:59:30.

Отговор

Дата: 06.07.2012 21:45

Да да, това е българия. "Инвеститори" и обслужващи я мишки на местно ниво. Див и мръсен капитализъм.

Първо радетелю за всичко българско се научи,че всяка една държава се изписва с главна буква и второ,що не фанеш пътя за Латинска Америка и там да се правиш на Че Гевара и трето не си Пинокио а Буратино
От какъв зор частна компания ще разполага с такъв ресурс в чужда страна.

Аз също не съм съгласен държавата да няма поне малко,но решаващо участие в областта на енергетиката,транспорта и комуникациите,но това зависи от управниците които си избираме
Моля те не ми отговаряй защото темата достатъчно се о...а.Разбирам вече защо толкова подскачат някои против "монопола" на БТК при фикса,ами защото компанията от там дърпа пари и ги налива в мобилния сектор и за това моби на вива се развива по бързо от другите две Факт е,че всяко намаляне довежда до истерия оберштурманфюрера Майнататихофер

Отговор

Тема: Re: Vivacom намалява цените на интернет пакетите с 20% - 30%  [Re: rado243]
Дата: 06.07.2012 21:46

Радо, моля те..
Мисля, че подробно обясних и развих тезата си:

- защо БТК намаляват цените на фиксираните си услуги
- защо въпреки това намаление цените остават високи, неконкурентни, а качеството на услугата под средното за страната ниво
- защо това статукво се променя с толкова бавни темпове (поради исторически причини)
- защо за останалите е трудно да предложат фиксираните си услуги на територията на страната и какво им пречи (следствие: предлагане на услуги на регионално ниво и окрупняване с цел малко по-голяма експанзия (недостатъчно, за съжаление), предлагане на фиксирани услуги през мобилни мрежи)
- защо съществува абсурданата ситуация при три мобилни оператора да съществува реална конкуренция, а при над двадесет фиксирани такава едва ли не да няма
- защо намалението е положително за потребителите, но е далеч от това, което би било, ако съществуваше реалната конкуренция

Направих го заради локуми от сорта на това как трябвало другите да вземат пример, как БТК били едва ли не най-социалния оператор, мислещ за клиентите си и ала-бала ..(и най-вече прословутите Мтел, които дебнат да налазят горката мрежа на БТК, изграждана от държавата в продължение на едва ли не век в цялата страна).

..И за пореден път пак се намесва Мтел.
Брей, много лоши и зли бре - на всяка тема мерудия! ..
КОЙ ги намесва ?
Дори нямаше да бъдат споменати, ако някой не се беше се изцепил, че били много зле, че трябвало да взимат пример (а те пуснаха онзи ден например промо с 50% намаление на цените за ЮЛ), че не можели да си направят мрежата, че всеки се бил видял в чудо, щото БТК изкъртили пазара и останалите телекоми трябвало да намаляват цените (WTF ?!? - че те винаги са били по-евтини и качествени) и не знам си още какво. ..

Ако говоря за конкуренция на фиксирания пазар на услуги то по-скоро нещата седят по следния начин: "БТК vs. всички останали". Мнението ми беше продиктувано от това, че за пореден път някой си позволи да твърди, че манипулирам дадена тема, при положение, че същите хора го правят доста про-активно. Много се дразня, когато се вадят някакви неща от контекста и се пускат като теми във възхвала на услуги, които нито са иновативни, нито качествени, нито евтини, нито ориентирани към клиента.. Услуги, които поевтиняват на фона на заченъците на конкуренция и благодарение на намалелия брой клиенти и дял на БТК, които търпят сериозни загуби в това отношение (и това е положително за всеки потребител, независимо дали е клиент на точно този телеком или на някой друг).

Толкова от мен по темата с прословутото намаление.
Повече няма да пиша по нея, мисля, че бях достатъчно обстоятелствен и подробен.
Който иска: да се абонира. Пожелавам му да е доволен и безаварийно ползване на "поевтинялата" услуга..

Редактирано от asenna5 на 2012-07-06 21:59:42.

Отговор

Дата: 06.07.2012 22:12

Асене,оставил съм грешно впечатление,че харесвам фикса на БТК Не не го харесвам като предлагане и цена,но и за това у дома ползвам такъв с такса 1.79 Махнат ли тази тарифа спирам поста
..И за пореден път пак се намесва Мтел.
Брей, много лоши и зли бре - на всяка тема мерудия! ..
КОЙ ги намесва ?

Първото директно споменаване на мтел е от теб
Хубаво е, че другите все пак правят плахи опити да копират по някакъв начин офертите на Мобилтел по отношение на фиксираната услуга.
Дата: 05.07.2012 16:20
При положение,че дълго време преди това сравненията бяха с "Мегалан и НЕТ 1 са най-добрите " но любимеца ти неОбективния
Да не говорим,че пак ти задълба в прословутите "канали на БТК"
Те не могат да покрият щото нали се сещаш кой държи каналната мрежа и пречи на развитието на конкуренцията

Пак се убеждавам,че фикса на БТК пречи само и единствено защото от там се наливат пари в моби раздела а другите два оператора трябва да отделят по някоя друга одрана клиентска кожа за развитие
Ама айде,че пак се увлякохме,да ходим да пием

Отговор

Дата: 06.07.2012 22:23

Радо поправих се където трябва. Извинявай. Тук никой не упреква мобилното развитие на БТК - Виваком. Нека се развиват в този сегмет, нека и в други ако могат. Макар че лично за мен навлизането в много сегменти от една компания е минус и все някои от услугите ще изостават, което ще се компесира в ценово отношение. Нека всички се развиват. От това печелим ние. Но тази канална мрежа би ли ми казал кой я е копал и с какви средства, та сега чужди интереси да се възползват от това и да пречат.

Редактирано от Пинокио на 2012-07-06 22:26:12.

Отговор

Дата: 06.07.2012 22:34

Момченце(позволявам си да се обърна така-без лоши чувства- защото съм човек пред пенсия,а по твоите изказвания ми приличаш на човек който не е по вече от 20-25 години) аз съм живял в това време и много добре знам кой,с какво и как ги е правил а и с какви пари(бъди сигурен,че не са от "народа"но това е друга тема не е за тоя форум Просто успокой топката и когато протестираш си подготви хубаво думите,а не да хвърляш огън и жупел и след пет минути дъжда да ги измие Помни какво е казал Сократ на учениците си-Аз знам,че нищо не знам-

Отговор

Дата: 06.07.2012 22:44

Да така е, нищо не знаем Но били са от оръжейни сделки, продажба на някой друг тон хранителен ресурс. Близко ли съм Няма значение от къде са били. Просто сигурно е било в името на държавата, сега е в името на великата компания.

Редактирано от Пинокио на 2012-07-06 22:45:12.
1 | 2 | 3 | 4 |

Форум

Твоето мнение | Нова тема

Motorola RAZR i
Motorola RAZR i

в SLOT MOBILE
790.00 лв.
780.00 лв.

Samsung Galaxy Tab
Samsung Galaxy Tab

в Officebg
999.00 лв.