Отговор
Тема: М-Teл е единственият телеком сред 10-те най-големи компании у нас
Автор: Обективният[М-Тел]
Дата: 05.07.2012 13:55
Компанията запазва лидерското място в сектор телекомуникации
Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор телекомуникации според престижната класация "Капитал 100", обявена официално късно снощи. В шестото издание на класацията Мобилтел е единственият телеком в челната десетка на най-големите компании в страната.
В челната десетка на българските компании влизат:
"Лукойл Нефтохим Бургас"
"Аурубис България"
"Лукойл България"
Национална електрическа компания
"ОМВ България"
"Булгаргаз"
"Нафтекс петрол"
"ЧЕЗ електро България"
"Овергаз"
"Мобилтел"
Редактирано от Обективният[М-Тел] на 2012-07-05 13:56:55.
Отговор
Тема: Re: М-Teл е единственият телеком сред 10-те най-големи компании у нас [Re: Обективният[М-Тел]]
Автор: Бабанка
Дата: 05.07.2012 14:02
Мобилтел запазва лидерската си позиция в сектор телекомуникации според престижната класация "Капитал 100", обявена официално късно снощи. В шестото издание на класацията Мобилтел е единственият телеком в челната десетка на най-големите компании в страната.
Само не разбрах това нас какво ни интересува? Поне аз акции там немам.
Отговор
Тема: Re: М-Teл е единственият телеком сред 10-те най-големи компании у нас [Re: motofen2]
Автор: milen888
Дата: 05.07.2012 14:05
Абсолютно

Вместо да изнесе обективните факти- Мтел пада на 10-то място от 8-мо през 2010 г. и догодина въобще няма да е в класацията, тъй като приходите и продължават да се свиват- от 1 млрд. и 115 милиона на 1 млрд. и 30 милиона. Още по драстичен е спада на печалбата- от 220 милиона през 2010 г. на 76 милиона през 2011 г. И друг път съм казвал, че намаляването на пазарния дял и печалбата на Мтел е изключително добро нещо за потребителите и води до повишаване на конкуренцията и по-добри оферти, което само може да ни радва
Отговор
Тема: Re: М-Teл е единственият телеком сред 10-те най-големи компании у нас [Re: Обективният[М-Тел]]
Автор: motofen2
Дата: 05.07.2012 14:19
Тази класация да не мислиш,че е престижна за обикновения човек и потребител?!?!
Някои от тези компании могат да се определят с колоритната дума ДУШМАНИ за народа

Да не почвам да обяснявам примерно ОМВ-то колко са добри за обикновените служители,как плащат и пр.
Единствено позитивно възприемам Сашо Дончев с Овъргаз,ама нямам актуални впечатления.
Отговор
Автор: samoznai
Дата: 05.07.2012 15:08
Тази класация ако не друго идва да покаже някакви тенденции. Затова е важно да се чете внимателно, а не само кой пръв, кой втори.
Тук вече някой правилно показа, че Мтел едва-едва се класират в десятката, най-вече заради общия обем на приходите си, защото печалбата е драстично надолу. (Между другото ако директор на моя фирма допусне 66% спад на печалбата, просто му връчвам обезщетението и довиждане. Изобщо не ме интересува защо, как - ЦЕО-то на Мтел получава огромна заплата+бенефити, за да не допуска такива неща като едногодишен фал с билинга.)
Не съм съгласен обаче, че това е добра новина при това изобщо не съм фен на Мтел. Но за това вече съм писал другаде много обстойно.
За мен, по-големият проблем е, че Лукойл все още е на върха. Сещайте се само защо. Ако и догодина, след като вече имат "водомери" на тръбите пак са на върха, това за мен ще означава, че сме си много по-бандитска държава отколкото съм си мислел.
Отговор
Тема: Re: М-Teл е единственият телеком сред 10-те най-големи компании у нас [Re: Бабанка]
Автор: rado243
Дата: 05.07.2012 17:40
Много зле за България,че в 10-те най големи няма нито една компания дето произвежда нещо(може би като изключим нефтохима) Всичките са в сферата на услугите

особено да се говори за телекомуникационна компания

Малко of- абе днес да не раздават заплати в мтел,че всяка втора тема е "мтел...това","мтел....онова" Май отдела на Гьобелс се е активирал