Начало | Форум » Новини/Нови технологии
1| 2

ТЕМА: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат

Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат

Снимка на polarr31


Глупава постъпка. Да бяха се опитали да разберат защо Android One е предпочитан. Изложиха се.

Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:polarr31]

Снимка на tzincbg


Много ясно, купуваме го заради изгодния здрав хардуер и нямаме търпение да му сложим по-лек, бърз и издържлив ROM.
Редактирано от tzincbg на 13.02.2018 11:09.

Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:polarr31]

Снимка на ipolit


Едва ли това е причината. Хората все са недоволни от нещо. Едва ли им е минало през ума докато са гласували, че от 3 месеца не могат да оправят на Mi A1 ъпдейта до андроид 8.
Иначе повечето потребители критикуват, че Xiaomi не ъпдейтва Андроида, а само MIUI. Сякаш с ъпдейтите на Андроид нещо се променя.

Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:ipolit]

Снимка на TRG


Взех на приятелката ми преди две седмици Mi А1. Същият ден получи два големи ъпдейта и вторият беше Android Oreo. Много ми хареса, единствено му е доста голям дисплея и камерата не е толкова добра.
С Galaxy S7 съм и още не виждам смисъл да го сменям, но когато се наложи, бих взел нещо такова...

Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:ipolit]

Снимка на A4i


Така наречения чист андроид има нулева функционалност и съдържа 1000MB боклуци. Това е пълния комплект шпионски услуги на гугъл. Те товарят смартфона, хабят батерията и единствената им цел една откраднат потребителската Ви информация. Чистия андроид не чете USB памети, не поддържа обмен на данни през Wi-Fi . Няма DLNA. Не споделя екрана с телевизор и т.н. и т.н.
Какво прави чистия андроид - прави Вашия смартфон собственост на Гугъл. Плащате куп пари и не получавате нищо. Аз бих препоръчал отделяне на магазина за приложения от боклука и тогава ще се види колко производители въобще се нуждаят и от една хилядна от този боклук Гугъл услуги.

Re: Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:A4i]

Снимка на dada_


Пълни глупости... Тези 10000мб стават 13000мб при не чистия андроид. А пълния комплект шпионски услуги на гугъл ги има и в другите телефони + още няколко от самсунг, лг и пр. А това с товаренето... не случайно най-добре работещите телефони са с чист андроид. Въпреки по-малкото рам и по-слабия процесор,среден клас телефони работят като флагман от самсунг, та даже и по-добре. И така нататък, единственото вярно нещо е, че е по-добре дори и на чистия андроид да се махнат някои неща.

Re: Re: Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:dada_]

Снимка на tzincbg


Най-добре чист Андроид ROM с Google apps PICO
Така е 300 мб и не хаби батерията и рам чак толкова.

Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:tzincbg]

Снимка на polarr31


Най-добре не се занимавайте с глупости, а си ползвайте
пълноценно телефоните, със здраве.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:polarr31]

Снимка на A4i


MIUI е доста свеж интерфейс с част от полезните екстри популярни в Азия. Сещам се за функционалност която липсва в MIUI. Парадокса е че андроида от Гугъл има несравнимо повече бъгове при далеч по-ниска функционалност за потребителите. Един гуро на Гугъл за кратко се подвизаваше в СяоМи и продуцира mi 4c и 40%спад в продажбите.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi изтри анкета с неудобен резултат [RE:A4i]

Снимка на azcv


Мда. Чистия Андроид освен отвратителната безцветна визия е и доста нефункционален. За някоя кифла, ползваща само фейс и вайбър може да е ок, но иначе е трагедия. На чистия Андроид като му наслагаш един тон приложения за набавяне на елементарни функционалности става сто пъти по зле от MIUI или EMUI например. Е Самсунг например пълнят телефоните само с ненужни неща като например хиляди начини за заснемане на екрана и нищо друго смислено. Донякъде за съжаление и EMUI от 5 нагоре леко тръгва натам, но пак е по добре от Самсунгите. Все пак при толкова еднакви телефони ако софтуера е еднакъв какъв е смисъла да избереш една марка пред друга?
1| 2

Форум