Начало | Форум » Новини/Нови технологии
1| 2

ТЕМА: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone

Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone

Снимка на apolon25


За момента са само Samsung, така че диктуват на баба си налъмите от Апъла

Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:apolon25]

Снимка на nik0lai90


@apolon25, защо не вземеш да прочетеш цялата статия!

Re: Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:nik0lai90]

Снимка на Боби13


Много искаш от него. Щом чуе Самсунг и вече е на седмото небе

Re: Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:Vasil977]

Снимка на tzincbg


Това щях да му напиша, че ще ги поръчат на LG, и ноу-хау ще им дадат ако трябва, но то в статията си е написано.

Re: Re: Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:tzincbg]

Снимка на Ванката


От тази статия разбрах няколко неща. Водят преговори със Самсунг за редуциране на цената с поне 10$ надолу, понеже имали вече конкуренция в лицето на ЛГ. Има две причини това да не свърши добре за епъл. Първата е, че качеството на олед дисплеите на Самсунг е пословично, а качеството струва пари. Като добавим и факта, че с първият модел Х, продажбите не бяха очакваните и от това загубиха Самсунг произвеждайки повече подведени от епъл и претърпяха не малки загуби. Втората е, че олед дисплеите на ЛГ не са достатъчно добри, и слагайки ги в своите телефони, ще се сблъскат с масовия дефект на горящия дисплей. Една такава издънка с поредния олед айфон, ще им срине тотално продажбите, а оттам пак ще се върнат при Самсунг, само че и цената вече може да е друга, което ни връща към първата причина. Самсунг е и основният производител на процесорите за епъл. Всъщност, толкова са обвързани двете компании, че дори и тези така наречени дразги между тях да са поредният пиар!

Re: Re: Re: Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:Ванката]

Снимка на tzincbg


Може да има друг страничен ефект - може би Apple имат знания как да направят дисплея по-издържлив и с по-добре настроени цветове. Но споделяйки го с LG, много производители, които поръчват на LG ще получат всичко това наготово...

Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:apolon25]

Снимка на StefiMo


Въпреки всичките глупости за големи продажби, Apple усетиха цифрата на реалните продажби. А основната причина беше високата цена. Стандартно, някой друг им е виновен. И излезе Самсунг със скъпи дисплеи. Сега се очаква новите модели да бъдат още по-скъпи, и се подготвят от рано пак Самсунг да им е виновен. Конкретната цена няма голямо значение, важно е да има причина.
Самсунг бяха блокирали много големи мощности, специално за Apple, и загубиха много от намалените заявки. Скъпите дисплеи не успяха да ги продадат и на никой друг, поне да не им стоят на склад. По форумите вече, къде на шега, се говори, че новите модели, които щели да пуснат, специално били с изрязаните дисплеи останали от Apple. Последен опит да ги пласират. Самсунг си извадиха поука, и то много сериозна. Или вече няма да блокират толкова производствени мощности, или ще произвеждат по-евтини (са сметка на параметрите) дисплеи. С едно наум, ако останат, да са пласируеми на други. 10 долара са много голяма сума (от 100 примерно) за производител. Там печалбите са обикновено няколко долара. Трябва да си много нагъл клиент, за да се пазариш за толкова голям спад. Просто всичко е изстискано и изпилено, и не може да се коригира с толкова много.
Лично смятам, че Самсунг ще си приберат своето без да се церемонят много с Apple. Предполагам ще свалят няколко долара, ще произведат по-евтини (по параметри) дисплеи. Няма да блокират толкова мощности, средствата за модернизация ще бъдат вложени в друго. Има да си взимат парите от пропуснатите непродадени предишни. Apple, освен да скимтят, друго в случая не могат да направят. Като им поръчат по-малко бройки, на Самсунг им е все тая дали те ще ги вземат или някой друг. Още повече се очакват аналогични продажби на новите телефони. И пак Самсунг да е виновен..

Re: Re: Re: Re: Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:tzincbg]

Снимка на board


Ако имаше от кой друг да взимат дисплеи, Епъл щеше да го направи. До сега винага са гледали да снабдяват компоненти от повече доставчици, за да са по-малко зависими и да могат да изнудват за ниски цени. А щом всички дисплеи на X идват само от Самсунг, значи няма кой друг да им предложи същото качество или цени. Но вероятно при първа възможност ще диверсифицират доставките.

Re: Apple притиска Samsung за по-ниски цени на OLED панелите за iPhone [RE:apolon25]

Снимка на velnsl


На мен пък ми се струва, че Епъл иска да намали себестойността на продукта, но това да стане за сметка на доставчиците, които явно работят с малки надценки(както сега прочетох).
Идеята е печалбата от продажбата на тройна цена цена на сглобеният продукт да се се пипа.

Тия са по-цигани от нашите.
1| 2

Форум