Начало | Форум » Новини/Нови технологии

ТЕМА: Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция

Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция

Снимка на MEnergy


Лошо няма и 8k резолюция да сложат, ама не сме доживяли още за технологията на останалите компоненти - първо батерия, второ CPU и GPU, и трето - охлаждане.

На някакви измислени резолюции и съотношения, даже по-малки от стандартна 2k, батерията изнемогва на стандартни операции и само при свързване от клетка на клетка. И LCD дисплей, потребяващ поне 20-30% над AMOLED-ите, сериозно? Другият проблем е CPU throttling-а, който не е единичен, а е свързан и с останалите елементи на чипа, вкл. и самата батерия. Каква виртуална реалност, като в момента на 2k или под нея екран повечето флагмани я издържат повече от 10 минути натоварване без рестарт или 50-55 градуса, я не, а редовното излагане на батерията над 45-50 градуса я убива за по-малко от година?

Любопитно ми е как ще е при новия геймърски телефон на Asus, но и там с оглед малката площ и голямото топлоотдаване, батерията ще свършва за отрицателно време. Отделно, за какво му е на телефон 10 см. 4k?

Re: Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция [RE:MEnergy]

Снимка на board


За мен 4к дисплей е дори минус, гарантирано по-висок разход на енергия, без видимо предимство. VR хубаво, ама нещо там нещата не се развиват много динамично.

То Galaxy телефоните с 2к дисплеи идват по подразбиране пуснати на Full HD резолюция и малцина забелязват...

Re: Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция [RE:MEnergy]

Снимка на arakchiev


Пък от Сони понеже не знаеха за тия работи дето ги пишете си работят на 4К от сума ти време...

Re: Re: Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция [RE:arakchiev]

Снимка на board


Да sony слагат 4К дисплей, който работи във Full HD 95% от времето. Така де, няма никакъв смисъл от него, просто да звучи като някакво технологично постижение.

Re: Re: Re: Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция [RE:board]

Снимка на A4i


Ами 1080p има 2 073 600 пиксела, докато 4K е 8 294 400 пиксела или точно четири пъти повече. Скалирането от 1080p до 4K се извършва брз загуба на изчислителна мощност и разход на ток.

Форум