Начало | Форум » Операторите
1| 2

ТЕМА: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор

Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор

Снимка на bladyy
bladyy
Дата: 11.01.2017 12:26


Бих искал ако може някой да ми обясни каква е практиката при тази възможност, която се предлага при Теленор. Знам, че ако не се вземе устройство в момента на сключване на договор/преподписване, може да се вземе на по-късен етап, но след 30-тия ден от началото на договора. Преди месец преподписах на скрития план 17,99 и момичето от офиса ми обясни, че ако искам телефон, цените за устройствата ще отговарят за плана "Стандарт 20,99", но нищо не ме устройваше (освен Р9, който бе 830 лв, което би било престъпление) и тогава не взех телефон. Но сега искам да взема телефон за мой приятел, но не зная каква е практиката при тази възможност. Има ли някой, който се е възползвал да ми обясни?
Трябва ли да преподписвам или мога да взема само устройството? Мога ли да го взема на лизинг или само кеш? И още един въпрос свързан с лизинга (ако е възможно да се вземе на изплащане) - тъй като 1 месец вече е минал и остават 23 месеца края на договора, как стоят нещата с изплащане, защото по принцип е 24 месеца.

Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:bladyy]

Снимка на gog88
gog88
Дата: 11.01.2017 12:54


Правилно си написал, че устройство, ако не е закупено при подписване на договора, може да се вземе на лизинг или в брой, най- рано един месец след подписването. При закупуването на устройство се сключва 2-годишен договор, т.е. ще ти се удължи срокът с времето, което е изминало от подписването му. Няма вариант да вземеш телефон с договор, който е подписан по- рано и да не се удължи срокът му. Съвет от мен. Изчакай да изтекат промоционалните абонаментни планове. Когато вдигнат цените на плановете, ще свалят цените на устройствата, които сега са завишени.

Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:gog88]

Снимка на sladyrko
sladyrko
Дата: 11.01.2017 13:13


На мен преди време ми казаха, че срока на договора не се удалжава, само, че ако се откажеш от договора след изтичане на срока и телефона е на лизинг, продължаваш да си плащаш към тях телефона.

Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:gog88]

Снимка на bladyy
bladyy
Дата: 11.01.2017 13:43


Казваш, че сключва 2-годишен договор. По какъв начин да го разбирам това - избирам си нов план или просто към моя текущ план си взимам телефона, но се променя крайната дата. Например договра ми без телефон е до декември 2018 година, но ако сега взема телефон ще си остане същия пакет който използвам, но ще се промени крайната дата и ще бъде януари 2019. Така ли да го разбирам?

Re: Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:sladyrko]

Снимка на ne4o
ne4o
Дата: 11.01.2017 13:46


Аз също съм разпитвал в Теленор,по този въпрос и винаги ми отговарят,че можеш да вземеш устройство на лизинг или кеш,след подписване на нов двугодишен договор.Проблема е,че подписваш нов договор на план,който се предлага към момента и то на по-висока такса,от стария(ако не е изтекъл).Или ако съществуващите планове са по-лоши от текущия ти,губиш.

Re: Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:bladyy]

Снимка на gog88
gog88
Дата: 11.01.2017 13:51


По принцип в сайта на Теленор пише, че при закупуване на устройство, на по-късен етап, след като е подписан договора, се сключва нов 2-годишен договор, според действащите планове. Когато подписвах договор през миналата година ме уверяваха, че мога да си взема телефон при запазване на условията по договора, което мога да потвърдя, че е така. Сключих договор с Теленор, като пренесох карта от друг оператор, т.н скрити оферти. В този период обаче имаше и промоционални абонаментните планове Нонстоп и цените на телефоните бяха покачени. Като изчете промоцията на плановете, по спомен около 6 ноември, свалиха цените на апаратите и тогава си взех телефон от тях, като при преподписването си запазих старите условия по договора.
Редактирано от gog88 на 11.01.2017 13:53.

Re: Re: Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:gog88]

Снимка на ne4o
ne4o
Дата: 11.01.2017 13:58


Виж ти!Както обикновено,служителите подвеждат.На мен ми казваха,че не мога да запазя условията по текущия договор.

Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:bladyy]

Снимка на bladyy
bladyy
Дата: 11.01.2017 14:10


Аз си спомням, че когато преподписвах в началото на декември попитах момичето от офиса дали мога да взема телефон на по-късен етап и тя каза, че мога, а след това й зададох втори въпрос дали си запазвам условията или трябва да сключа нов договор с план, който се предлага в момента на преподписването, а тя ме увери, че си запазвам условията и не сменям плана. Но все пак исках да попитам и тук, за да бъда сигурен. Благодаря за отговорите.

Re: Re: Re: Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:ne4o]

Снимка на gog88
gog88
Дата: 11.01.2017 14:11


Преди да подпиша и аз се интересувах многократно. От 4 запитвания - отговорите бяха 2:2. От Теленор по пощата и по телефона ми казваха, че се подписва договор според текущите абонаментни планове, в два магазина ме уверяваха, че ако съм доволен от условията по плана, те се запазват при преподписването. Както вече писах, при закупуването на апарата и преподписването на договора условията се запазиха, само ми се удължи договора.

Re: Re: Re: Re: Re: Купуване на телефон към Теленор след сключване на договор [RE:ne4o]

Снимка на kijelmi
kijelmi
Дата: 11.01.2017 15:28


Същата работа и при мен. Реших да взимам телефон след 6 месеца и се оказа, че плана на който съм подписал не съществува вече и не мога да преподпиша на същите условия. В следващия момент плана, които се доближаваше до условията на текущия ми план и можех да преподпиша, беше със на 10 лв. горница.
1| 2

Форум