M-Tel

"Мобилтел" е водещата компания на пазара на телекомуникации в страната с над 5,3 милиона клиента. През 2010 година компанията отпразнува своята петнадесета година на българския пазар - време, за което "Мобилтел" е инвестирала над 2,5 милиарда лева. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото в България.

В началото на 2008 година "Мобилтел" стъпи на фиксирания пазар, предлагайки освен мобилна телефония, и услуги за стационарен телефон. През следващата година телекомът предложи на своите клиенти и висококачествена дигитална телевизия. През 2010 година "Мобилтел" обяви официално решението за придобиване на 100% от два оператора на високоскоростни фиксирани мрежи - "Спектър Нет" АД и "Мегалан Нетуърк" ООД. Придобиването на двата водещи алтернативни оператора на оптична мрежа е естествено продължение на последователната стратегия на "Мобилтел" в качеството му на интегриран телеком оператор, предлагащ цялостни телекомуникационни решения. Компанията има намерение да развие предлагането на броудбанд услугите в страната до нива, съответстващи на световните. През януари 2011 "М-Тел" придоби официално "Спектър Нет" и "Мегалан Нетуърк", като чрез тази стратегическа стъпка компанията започна една от най-големите инвестиционни програми в страната и откри възможност за бързо развитие на оптичната инфраструктура в България. Тази стъпка е от полза не само за телеком сектора, но и за развитието на конкурентоспособността на цялата икономика.

През последните години "Мобилтел" активно инвестира в развитие на своята инфраструктура. Компанията е първата в България и шестнадесетата в света, която усъвършенства мрежата си със супертехнологията HSPA+ - иновация, която позволява скорост на пренос на данни до 21 мегабита в секунда. През 2010 "Мобилтел" беше първата компания, която направи демонстрация на най-високата скорост за мобилен пренос на данни през 3G мрежа, постигана в страната до момента - 42 мегабита в секунда. Подобна скорост в мобилна мрежа се доближава рязко до предлаганата от фиксираните интернет доставчици и позволява гледането на 3D телевизия през мрежата на оператора. През 2011 година германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK връчи на "Мобилтел" сертификат за "Най-бърза 3G мрежа в България". Данните са получени след независимо измерване в петте най-големи български града през юни и юли 2011 година. Според него мрежата от трето поколение на "Мобилтел" осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни. През септември същата година "Мобилтел" демонстрира за първи път в България скоростта за пренос на данни при използване на услуги по стандарт LTE, а още през януари 2012 година телекомът даде достъп до новата технология на български фирми, които първи ще проверят предимствата й.

Като отговорна компания "Мобилтел" не само инвестира в развитието на нови технологии, но също така работи за устойчиво партньорство с държавата и бизнеса. Компанията участва активно в подкрепата и реализацията на много инициативи и проекти за развитие на обществото, за опазване на околната среда, ангажира се с отговорност към своите клиенти и служители. Според представително проучване на MBMD близо половината от анкетираните (45,9%) припознават "Мобилтел" като най-големия дарител в България. Последователната социална политика на "Мобилтел" в сферата на корпоративната социална отговорност е базирана на дългогодишна етична, логистична и финансова подкрепа. Част от усилията на компанията за развитие на обществото е програмата М-Тел Грант програма, благодарение на която се реализират различни малки, но стойностни проекти на неправителствени организации. Инициативата "1788" обединява пет социални каузи, които "Мобилтел" подкрепя от години - осиновеното от компанията семейство от SOS "Детски селища - България"; проект "Ти не си сам" в град Априлци; Фондация "Очи на четири лапи"; Дом за деца и младежи с увреждания "Вяра, надежда, любов"; Фонд за деца с детска церебрална парализа "Нека повярваме". Чрез кампанията "1788" "Мобилтел" дава възможност на своите клиенти и служители да подкрепят социалните проекти, които компанията подпомага финансово, чрез SMS на кратък номер. Събраната сума се удвоява от "Мобилтел". Компанията възприема корпоративната социална отговорност не като еднократен акт, а като процес, в който бизнесът демонстрира своето отношение към обществото и допринася за неговото развитие. Ето защо компанията развива и своята традиционна подкрепа за културата и спорта в България.
· Цени на оператора

Карта на покритието
· Картата в по-голям размер

Последни новини от България