Nokia E72

  • Дисплей 320x480px
  • Памет/Процесор 250 MB
  • Камера 5MP 640x480 @ 15fps
  • Батерия 1500mAh Li-Ion

ПЪЛНИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА Nokia E72

Представяне Марка Nokia
Представен 15 юни 2009 г.
Технически характеристики Мрежа HSDPA / GSM 850/900/1800/1900
Батерия Li-Ion
Капацитет на батерията 1500mAh
Време на готовност 492ч
Работа с 2 сим карти Не
Тип SIM Mini SIM (2FF)
Корпус Широчина 59.5мм
Дебелина 10.1мм
Височина 114мм
Тегло 128гр
Камера Основна камера 5MP
Видеорезолюция 640x480 @ 15fps
Памет и чипсет RAM 250 MB
Слот за памет microSD
Дисплей Широчина 320px
Височина 240px
Тип TFT
Цветове 16M
Сензорен Не
Мултитъч Не
Втори дисплей Не
Софтуер Операционна система Symbian
Версия на ОС Symbian v9.3
Java Да
Гласови функции Набиране Да
Команди Да
Бележки Да
Handsfree Да
Комуникация Радиоприемник Да
GPS Да
Wi-Fi -
Bluetooth Да
EDGE Да
GPRS Да
Инфрачервен порт Не
Съобщения SMS Да
MMS Да
Email Да
Други Календар Да
Органайзер Да
Часовник Да
Друго 2.36" дисплей, автофокус, 3.5 мм аудиоизход, оптичен навигационен бутон, втора камера, фенерче, 4GB карта в комплекта, HSDPA 10.2 Mbps, HSUPA 2 Mbps, компас, активно подтискане на околния шум
Цени в обяви от 75.00 лв.
  • Здраавейте! Имам нокиа е72 и искам да попитам,ако някой може да ми помогне и да бъде така добър да ми обясни, като съм свързана с дадена WLAN мрежа, има ли начин да направя така че да не ми се запаметява, защото в дадения случай,става въпрос за свързването ми с рутера вкъщи.. а като е постоянно свързано и ми дърпа много батерия. Играх си,сумати време,помогнете мили хора!
    foryou
  • Здравейте, имам телефона от доста време и много ми харесва, хич не искам да го сменям. От известно време имам много досаден проблем - не получавам звуков сигнал при получен sms. Пробвах всичко, настройки по подразбиране, преинсталиране на софтуера - никаква промяна. Имате ли идея на какво може да се дължи?
    TTT1
  • Ако модела е navigacion edition работи сравнително добре навигацията на телефона, работи с Garmin, Sygic, Ndrive и Nokia Maps. Но лошото е, че екрана е малък и надписите са малки, азбира се търсенето на адреси е само на латиница. Предимство е добрата батерия по време на навигация пред други телефони, на които след час и нещо си трябва зареждане, а тук е доста по добре положението.
    geornnn
  • Иначе работи ли ти нормално навигацията?Мисля да си купувам такъв,че е последния направен качественно и то от стария материал...:)
    mikon
  • Здрасти, може ли повече инфо, кака се ползва тази програма за писане на маили или смс
    krasim
  • Аз си купих Plantronics M20 за 49лв от офис на Глобул - работи с два телефона и е перфектна - добър звук и дълго издържаща батерия
    dzoro
  • Когато реша да задам адрес за търсене с GPS, се налага да го пиша на латиница, поради липса на кирилица в телефона. Телефонът обикновено не го разбира, защото в картата е записан на кирилица. Дори като избера карта на латиница, пак трудно се разбираме. В картата на латиница, имената са написани по доста по-различен начин от приетия у нас. Например Железница трябва да го напиша Zheleznitsa
    vasil62
  • Когато ползвам интернет още на първата или максимум на втората отворена страница ми изписва, че паметта ми е пълна и да затворя някои приложения ? Какво ще рече това ? Не мога да ползвам интернет...
    MechaN11c
  • Ами това е добре, нормално е,тогава се падат по повече от един час говорене на ден. Малко телефони от по висок клас могат да се похвалят с такова постижение да не кажа почти никой. Аз купих скоро Е7 и трябва с мен да нося постоянно кабел или зарядно да го зареждам, което ме дразни. За сега от нокиа си остават най-удобни,практични и стабилни Е72 и Е6-телефони за говорене и много полезни функции!
    geornnn
  • Извинявам се за неуточнението.Значи 6-6,5 часа са време на разговори,пък аз ги изговарям за 3-4 дена,толкова ме изкарва.Изключил съм всичко излишно и съм само на режим GSM! Нито игри нито интернет, нищо друго не ползвам!
    serjio
  • Има нещо гнило тук,не може да кара няколко часа батерията на телефона. Тя може да изкара при интензивна употреба дори 4 дни. Иначе телефона не се плаши от много разговори. Батерията му е голяма, но има значение и дали 3g мрежата ти я показва. В GSM режим държи повече. А в двойния режим е по малко.
    geornnn
  • Взех си го преди 4-5 дни.Голямо четене падна -голяма работа преди да реша-та Н8 ли не беше,та Е6 ли,та HTC-та и други.Не съм за тъчскрийн,това поне разбрах./Ха съм решил среднощ да бръкна в джоба и да река-"Ало"-ха съм го счупил от нерви тоя тъч ./ Е 72 - Ползвам го за слушалка,музичка и това е.Батерията още не е паднала/вечер го изключвам обаче/-говоря 10-20 мин на ден/ -хубав звук вади при разговор,камерата става горе-долу,малко дразни тоя сензорен пад-сменя ми екраните при минимален допир,мама му мръсна,ама на-това е..:)Нямаше 6700 в Глобул,иначе щях да взема него.Съвета ми към всички "лутащи" се като мен в избора-гледайте да ви върши работата за която сте го взели-всичко друго е мода и чики-рики. Някой да предложи Блутут сносна слушалка за модела-30-50 лв,да говоря дорде шофирам,че Гестапо дебне по улиците.(woo) Живи и здрави!
    bai don4o
  • здравейте, понеже ми се налага да говоря много по телефона и батерията ме издържа 6-6,5 часа,но в спецификацията на телефона пише,че времето на разговор е 12 часа!телефона ми е на близо 2 месеца.може ли да са ми го дали с ненова батерия,защтото ми го даде от витрината а не от неразпечаатана кутия!някой може ли да сподели мнение по вапроса? благодаря прадварително
    serjio
  • Споделете мнение за здравината на телефона. Корпуса метален ли е или пластмасов. Понася ли изпускане на земята?
    vasil62
  • Вече 1 седмица се занимавам с този телефон. Като цяло съм впечтлен въпреки, че като модел поостаря. Работи бързо, навигацията е безплатна, в интернет се работи добре. Но наи-голямото предимство му е кристалния звук при разговор. При никой друг телефон не съм срещал такъв звук. Батерията е голяма и издържа 3 дни при постоянно човъркане, а инае може да изкара почти седмица ако не се говори много. Камера не ми трябва, кирилица също. Исках качествен разговор и добра батерия за повече автономна работа и смятам,че ще ми върши работа.
    geornnn
  • След няколко часа тестване бих казал, че няма файда от кирилицата, нито е фонетична, нито е БДС... Трудно се свиква, засега най-доброто решение продължава да си бъде страхотната руска програмка Translit....
    muvo
  • Явно вече няма интерес към модела... Все пак за някои хора, които още са му фенове или биха станали: Току що го флашнах с руския фирмуер, има си Writing Language Russian, демек може да се пише на кирилица, 71.004 е версията. Друг е въпросът как ще си нацелвате буквите, ако не са изпринтени на бутоните, но по-добре от нищо.
    muvo
  • Здравейте, Някой може ли да ъпдейтне статуса с input language Български? Новите FW разрешиха ли проблема или не? Гледам, че Навифирм-а открива някакъв Глобул FW pack. Предполагам, че и руския FW pack ще свърши работа иначе?
    muvo
  • Проблемът е решен! :) Просто сим картата е била пълна със смс-и без да знам, но не ми ги показва в кутията и от там е идвал проблемът!
    Ev4etoP
  • постави друга сим карта ,ако с другата проблема го няма сим картата е за подмяна
    andy66