Apple iPhone 5

Apple iPhone 5Mobile Shop

БорсаТехническа характеристика
Модел 2012
Мрежа HSDPA / GSM 850/900/1800/1900
Батерия Li-Ion 1440 mAh
Време на разговор (2G/3G) 8 ч.
Време на готовност (2G/3G) 225 ч.
Резолюция 640 x 1136 пиксела
Цветове 16M
Тип на дисплея TFT
Най-разпространеният тип течнокристални дисплеи се базира върху технология, съкратено означавана като TN TFT, или TN+Film TFT (Twisted Nematic + Film TFT). Терминът Film в заглавието означава допълнително тънко външно покритие, позволяващо ъгълът на видимост да бъде значително увеличен.Технологията TFT е най-старата и разпространена технология при производството на течнокристалните дисплеи. TFT (Thin Film Transistor), чрез който се изгражда светещият пиксел, е наистина с микроскопичен размер и най-вече дебелина, а броят на такива транзистори в една матрица е много голям и зависи от разделителната способност (при 1280 x 1024 точки броят на транзистори в матрицата е 3.932.160). Затова хич не е трудно да си представим сложността на процеса на производство на матриците, а особено на тези с по-голям размер, и това, какво се получава, когато в процеса на производство някой от транзисторите не работи. Тогава се появява "изгорял пиксел", или някой, който свети постоянно.Тъй като производителите на матрици не желаят да имат особено големи загуби вследствие на дефектни пиксели, са въвели някои правила за бройката "мъртви" и постоянно светещи пиксели, които е допустимо да има една матрица, преди тя да бъде подменена. Информирайте се за това при закупуване на монитора.Първите TFT матрици бяха пасивни. За тях бе характерно лошото изобразяване на цветовете, черният цвят не беше черен, а сив, при бързото движение на курсора оставаше светеща "следа". В момента талива матрици вече почти не се произвеждат, заменени от активни TFT матрици.В активните матрици се използват отделни усилвателни елементи за всеки пиксел, които позволяват да се намали времето за управление на прозрачността им. Активните матрици имат по-голяма яркост, по-широк ъгъл на видимост, времето на послесветене на пиксела отдавна вече е под 40 ms, в сравнение с близо 300 ms при пасивните матрици. Затова всички вие можете да бъдете спокойни - в новите монитори няма да видите следа от "замазване" на картината и светеща пътечка след движещия се бързо курсор на мишката.Множество фирми по света правят постоянно опити да подобрят технологията, и често успяват, поради което от година на година ние ставаме свидетели на еволюцията в тази област, довела до постепенното изместване на класическите дисплеи. NEC и Hitachi предложиха технологията IPS (In-Plane Switching), позволила ъгъла на видимост на дисплеите да бъде увеличен до 170 градуса, а управляващите електроди на транзисторите се намират върху една подложка.Технологията MVA (Multi-Domain Vertical Alignment), предложена от Fujitsu, позволява всеки един пиксел, формиращ изображението, да бъде разделен на няколко участъка, къдепо се извършва локална ориентация на течните кристали. Матриците, използващи тази технология, имат широк ъгъл на видимост и кратко време за светване и гасене на пиксела.
Размер на екрана(") 4
Втори дисплей Не
Форма стандартна
Тегло 112 гр.
Размери 58.6 x 123.8 x 7.6 mm
Памет 16GB/32GB/64GB mb
Слот за разширителни карти Не

Екстри
Вградена камера 8.1 MP
Матрица на камерата CMOS
Complementary metal oxide semiconductor. Един от двата основни типа фотосензори, другият е CCD. Действащо като "око" на цифровите фотоапарати и камерафони, които го ползват, устройството преобразува попадналата върху него светлина в електрически сигнали, които след това се конвертират в напрежение, превръщащо се в цифрови стойности, и от тях фотоапаратът създава крайното изображение.

В миналото CCD сензорите осигуряваха по-добро качество, но сега някои от новите CMOS чипове могат да предложат сравнимо с тях качество. В CMOS матриците са вградени и някои ел. вериги за базова обработка на изображението, което им дава предимство, що се отнася до размер, цена и енергопотребление.
Светкавица LED
(от англ. Light-Emitting Diode) малък полупроводник, който излъчва светлина, когато през него минава електричество; светодиодите имат различни цветове, като се използват предимно за осветяване на клавиатурата/дисплея на мобилния телефон, а някои по-ярки диоди дори имат функцията на малко фенерче или на светкавица за вградената в телефона фотокамера.
Видеорезолюция 1080p@30fps
MP3 плеър Да
Радиоприемник Не
GPS Да
Запис на видео/аудио Да
3.5 мм жак Да
HD видео Да
800:1 и 500 cd/m2 контраст и яркост на екрана, предна 1.2MP камера, двуядрен процесор A6, три микрофона, корпус от алуминий и стъкло, жироскоп, iOS 6, работа с UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 4 and 17) или LTE (Bands 1, 3, 5) мрежи, 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz и 5GHz), Bluetooth 4.0, nano-SIM карта

Комуникационни възможности
SMS
Есемес - SMS (от английски - Short Message Service, "Услуга за кратки съобщения") e телекомуникационна услуга, предоставяща възможност за изпращане и полуване на текстови съобщения, първоначално в GSM мобилни мрежи, а впоследствие достъпна и за фиксирани телефонни мрежи. Приема се, че първият SMS е изпратен от компютър към GSM в мрежата на британската компания Водафон през декември 1992 година.Едно SMS съобщение може да бъде кодирано като 7-битово (латиниски букви в различни кодови таблици,името на кодовата таблица се записва в заглавието на краткото съобщение), 8-битово (двоично съдържание - монохромни картинки, монофонични тонове и мелодии и т.н.) или 16 битово (Unicode) съдържание, позволяващо едновременно писане на много езици.Максималната дължина на основния текст на съобщението е 160 символа и интервали при 7-битово кодиране, 134 за 8-битово и 67 за 16-битово кодиране.Възможно е изпращане и на по-дълги съобщение, което се реализира чрез сегментиране на първоначалния текст на няколко отделни съобщения (SMS-и), които се свързват автоматично в апарата получателя, ако апаратът поддържа такава възможност. Сегментиращата информация е записана в заглавието (header) на съобщението.SMS е в основата на множество стандарти и услуги, например Nokia Smart Messaging, Enhanced Messaging Service (EMS), WAP Push. За стандарт, наследник на SMS бе нарочен MMS - Multimedia Messaging Service.
Да
MMS
(от англ. Multimedia Messaging Service) мултимедийно съобщение, което може да съдържа картинки, анимации, видеоклипове, звуци и текст в едно цяло; мултимедийните съобщения могат да се състоят от няколко слайда, всеки един от тях съдържащ различни елементи; MMS се използва най-често за изпращане на снимки или видеоклипове, направени с вградена камера на мобилен телефон; повечето оператори поддържат изпращане на MMS до e-mail адрес.
Да
WAP
Wireless Application Protocol - е протокол, чрез който се осъществява възможноста за показване на уеб приложения върху мобилни апарати, като GSM-и, например
2.0
Вграден модем Да
Инфрачервен порт Не
GPRS
General Packet Radio Service. Пакетно базирана технология, която се приема за 2.5G - междинна между мрежите от второ поколение и мрежите от трето. Увеличава значително скоростта на трансфер в GSM мрежите, в които се използва: теоретично могат да достигнат 115 kbit/s, но на практика скоростите са около 30-40 Kbps. Заради пакетния й характер потребителите могат да бъдат постоянно online.
Да
WiFi 802.11b/g/n
EDGE
Enhanced Data rates for Global Evolution. Технология, надграждаща GPRS и позволяваща достигане на 3G скорости - 236.8 kbit/s при 4 тайм слота (теоретичният максимум е 473.6 kbit/s при 8 таймслота). Заради това е приета от International Telecommunications Union (ITU) като един от петте 3G стандарта, част от IMT-2000.
Да
XHTML
XHTML - (от англ. Xtensible HyperText Markup Language) обновена версия на HTML, език за създаване на Интернет страници; xHTML е част от стандарта WAP версия 2.0 и има задачата да замени стария WML език за създаване на страници, който се използва от WAP версия 1.x;
Да
Bluetooth
Bluetooth е промишлен стандарт за безжична "лична мрежа" (personal area network, PAN). То осигурява начин за свързване и пренос на информация между устройства от рода на мобилни телефони, лаптопи, персонални компютри, принтери, цифрови фотоапарати, игрални конзоли и дори автомобили чрез сигурна, късообхватна радиочестота. В днешно време Bluetooth технологията се развива все повече и повече. Вече обхватът на устройствата е увеличен, както и употребата им. Изработен е и Bluetooth 2 който изпраща данни на 20 метра разстояние
Да
USB
USB - (от англ. Universal Serial Bus) вид връзка, използвана за свързване на устройства, включително мобилни телефони, към компютър или лаптоп; при мобилните телефони USB се използва предимно за бързо пренасяне на файлове от и към телефона и за синхронизиране на информация от указателя и календара.
Не
Получаване/изпращане на e-mail Да
Mobile Java Не

Гласови функции
Гласово набиране
(от англ. гласово набиране) функция на много съвременни мобилни телефони, позволяваща набиране на определен контакт от указателя посредством изговаряне на неговото име, без да се налага избиране от менюто; съществуват два вида гласово набиране - при единия потребителят трябва първо да запише изговарянето на името, като тогава телефонът отговаря само на гласа, записал името; при втория вариант мобилният телефон сам разпознава изговарянето и се опитва да го сравни с имената от указателя; при този вариант името може да бъде изговорено от всекиго.
Да
Гласови команди Да
Гласови бележки Да
Разговор от разстояние Да

Допълнителни функции
МP3 за входящо позвъняване Да
Часовник Да
Будилник Да
Калкулатор Да
Конвертор на валути Да
Органайзер Да
Календар Да
Хронометър Да
Скрийн сейвър Не
Игри Да


· Ако забележите грешки в описанието, пишете ни.


МОЖЕ ДА ВИ Е ИНТЕРЕСНО И:


Коментари

Коментари: 383 | Твоят коментар | Всички коментари

Отговор Автор: omax, 04 януари 2014 14:52

Не съм срещал до сега възможност за отклучване на Глобулски iPhone 5.Освен след края на договорът му.

Отговор Автор: makavei, 04 януари 2014 13:59

Всъщност четох и за тях обаче разкодирането ми се струва по приемливо, вместо да лъжа телефона че е ок Благодаря все пак

Отговор Автор: omax, 04 януари 2014 11:15

Намери обява за R-SIM или FALWOK и си ползвай телефона с която карта искаш. Ефтино и сигурно. Просто съобрази версията на твоя iOS при разглеждане на обявите.

Отговор Автор: makavei, 03 януари 2014 22:46

Здравейте, от няколко седмици имам 5-ца и си работи перфектно.Обаче имам следния проблем , преместих се в Испания, а телефона бил кодиран да работи само с глобулски карти. Като се разрових в нета намерих някакви сайтове за разкодиране, но не съм много убеден дали не са лъжливи. Та някой ползвал ли е такива сайтове и ако да нека препоръча моля

Отговор Автор: Vasiliyan, 24 декември 2013 23:43

Искам да попитам за повече информация на телефона свържете се с мен 0888989730 или си кажете телефона Пишете ми скоро Благодаря предварително ! И да попитам най-важното РЕПЛИКА ЛИ Е ?

Отговор Автор: Ванката, 15 декември 2013 09:15

Какво да направя за да удължа живота на батерията? При андроидите има ромове, сменяш и са доста щадящи от към енергия, или пък си вземам батерия на стероиди и съм доволен. Но при Айфона просто си пада - и то бързо. Сега прочетох по - долу, че като се спре 3G нещата се подобряват, но не е точно така...

Отговор Автор: tuzaria1977, 20 ноември 2013 17:57

Телефона е супер,батерията вярно по бързо пада,но като се изключи 3 Г е много по добре!

Отговор Автор: javkatap, 09 август 2013 14:21

Аз съм много доволен от айфона ми. Имам 5-ца и всичко е идеално , само с едно изключение. Батерията трае малко. Аз го ползвам интензивно и трудно изкарва 12 часа. Ако изключа 3G изкарва повече време. Нета е по-бавен но пак си получавам каквото искам, но зареждам 1 път. Можело е да барнат малко батерията.

Отговор Автор: nmnikolov, 01 юли 2013 06:37

Не несъм от гъзетата които си чатат по цял ден и не бъркат буквите писах го с фонетичен затова има грешки не се заяждай....несъм ли прав....


Не се заяждам, но си е мъка като чета такива коментари. Масово има глупави правописни грешки, не се използват никакви препинателни знаци и изреченията са безкрайни. И за капак се използват масово многоточия през 3 думи. В твоя коментар си объркал "не съм" 2 пъти, както и "чатят".
Samsung I8190 Galaxy S III mini
Samsung I8190 Galaxy S III mini

в NPHONE
298.00 лв.
290.00 лв.

Samsung N9005 Galaxy Note III
Samsung N9005 Galaxy Note III

в SmartPhones
1333.00 лв.
1249.00 лв.

Nokia Asha 501 Dual SIM
Nokia Asha 501 Dual SIM

в NPHONE
132.00 лв.
127.00 лв.

HTC J
HTC J

в MARS
822.00 лв.
700.00 лв.


Последни новини от България