Samsung I9105 Galaxy S II Plus

Samsung I9105 Galaxy S II PlusMobile Shop

БорсаТехническа характеристика
Модел 2013
Мрежа HSDPA / GSM 850/900/1800/1900
Батерия Li-Ion 1650 mAh
Резолюция 480 x 800 пиксела
Цветове 16M
Тип на дисплея Super AMOLED
Размер на екрана(") 4.3
Втори дисплей Не
Форма стандартна
Тегло 121 гр.
Размери 66.1 x 125.3 x 8.5 mm
Памет 1GB RAM, 8GB ROM mb
Слот за разширителни карти microSD
(виж също TransFlash) вид карта с флаш памет, предназначена специално за мобилни телефони; както всяка друга флаш карта, microSD може да се използва за съхраняване на различни файлове, като снимки, видеоклипове, музика и други; преди 2005 г. тези карти носеха наименованието TransFlash; това е една от най-малките като размер карти, предлагани на пазара.

Екстри
Вградена камера 8.1 MP
Матрица на камерата CMOS
Complementary metal oxide semiconductor. Един от двата основни типа фотосензори, другият е CCD. Действащо като "око" на цифровите фотоапарати и камерафони, които го ползват, устройството преобразува попадналата върху него светлина в електрически сигнали, които след това се конвертират в напрежение, превръщащо се в цифрови стойности, и от тях фотоапаратът създава крайното изображение.

В миналото CCD сензорите осигуряваха по-добро качество, но сега някои от новите CMOS чипове могат да предложат сравнимо с тях качество. В CMOS матриците са вградени и някои ел. вериги за базова обработка на изображението, което им дава предимство, що се отнася до размер, цена и енергопотребление.
Светкавица LED
(от англ. Light-Emitting Diode) малък полупроводник, който излъчва светлина, когато през него минава електричество; светодиодите имат различни цветове, като се използват предимно за осветяване на клавиатурата/дисплея на мобилния телефон, а някои по-ярки диоди дори имат функцията на малко фенерче или на светкавица за вградената в телефона фотокамера.
Видеорезолюция 1080p@30fps
MP3 плеър Да
Радиоприемник да + RDS
GPS Да
Запис на видео/аудио Да
3.5 мм жак Да
HD видео Да
Super AMOLED Plus дисплей, двуядрен процесор на 1.2GHz, Android 4.1.2, 2МР предна камера

Комуникационни възможности
SMS
Есемес - SMS (от английски - Short Message Service, "Услуга за кратки съобщения") e телекомуникационна услуга, предоставяща възможност за изпращане и полуване на текстови съобщения, първоначално в GSM мобилни мрежи, а впоследствие достъпна и за фиксирани телефонни мрежи. Приема се, че първият SMS е изпратен от компютър към GSM в мрежата на британската компания Водафон през декември 1992 година.Едно SMS съобщение може да бъде кодирано като 7-битово (латиниски букви в различни кодови таблици,името на кодовата таблица се записва в заглавието на краткото съобщение), 8-битово (двоично съдържание - монохромни картинки, монофонични тонове и мелодии и т.н.) или 16 битово (Unicode) съдържание, позволяващо едновременно писане на много езици.Максималната дължина на основния текст на съобщението е 160 символа и интервали при 7-битово кодиране, 134 за 8-битово и 67 за 16-битово кодиране.Възможно е изпращане и на по-дълги съобщение, което се реализира чрез сегментиране на първоначалния текст на няколко отделни съобщения (SMS-и), които се свързват автоматично в апарата получателя, ако апаратът поддържа такава възможност. Сегментиращата информация е записана в заглавието (header) на съобщението.SMS е в основата на множество стандарти и услуги, например Nokia Smart Messaging, Enhanced Messaging Service (EMS), WAP Push. За стандарт, наследник на SMS бе нарочен MMS - Multimedia Messaging Service.
Да
MMS
(от англ. Multimedia Messaging Service) мултимедийно съобщение, което може да съдържа картинки, анимации, видеоклипове, звуци и текст в едно цяло; мултимедийните съобщения могат да се състоят от няколко слайда, всеки един от тях съдържащ различни елементи; MMS се използва най-често за изпращане на снимки или видеоклипове, направени с вградена камера на мобилен телефон; повечето оператори поддържат изпращане на MMS до e-mail адрес.
Да
WAP
Wireless Application Protocol - е протокол, чрез който се осъществява възможноста за показване на уеб приложения върху мобилни апарати, като GSM-и, например
2.0
Вграден модем Да
Инфрачервен порт Не
GPRS
General Packet Radio Service. Пакетно базирана технология, която се приема за 2.5G - междинна между мрежите от второ поколение и мрежите от трето. Увеличава значително скоростта на трансфер в GSM мрежите, в които се използва: теоретично могат да достигнат 115 kbit/s, но на практика скоростите са около 30-40 Kbps. Заради пакетния й характер потребителите могат да бъдат постоянно online.
Да
WiFi 802.11b/g/n
Операционна система Android
EDGE
Enhanced Data rates for Global Evolution. Технология, надграждаща GPRS и позволяваща достигане на 3G скорости - 236.8 kbit/s при 4 тайм слота (теоретичният максимум е 473.6 kbit/s при 8 таймслота). Заради това е приета от International Telecommunications Union (ITU) като един от петте 3G стандарта, част от IMT-2000.
Да
XHTML
XHTML - (от англ. Xtensible HyperText Markup Language) обновена версия на HTML, език за създаване на Интернет страници; xHTML е част от стандарта WAP версия 2.0 и има задачата да замени стария WML език за създаване на страници, който се използва от WAP версия 1.x;
Да
Bluetooth
Bluetooth е промишлен стандарт за безжична "лична мрежа" (personal area network, PAN). То осигурява начин за свързване и пренос на информация между устройства от рода на мобилни телефони, лаптопи, персонални компютри, принтери, цифрови фотоапарати, игрални конзоли и дори автомобили чрез сигурна, късообхватна радиочестота. В днешно време Bluetooth технологията се развива все повече и повече. Вече обхватът на устройствата е увеличен, както и употребата им. Изработен е и Bluetooth 2 който изпраща данни на 20 метра разстояние
Да
USB
USB - (от англ. Universal Serial Bus) вид връзка, използвана за свързване на устройства, включително мобилни телефони, към компютър или лаптоп; при мобилните телефони USB се използва предимно за бързо пренасяне на файлове от и към телефона и за синхронизиране на информация от указателя и календара.
microUSB
Получаване/изпращане на e-mail Да
Mobile Java Не

Гласови функции
Гласово набиране
(от англ. гласово набиране) функция на много съвременни мобилни телефони, позволяваща набиране на определен контакт от указателя посредством изговаряне на неговото име, без да се налага избиране от менюто; съществуват два вида гласово набиране - при единия потребителят трябва първо да запише изговарянето на името, като тогава телефонът отговаря само на гласа, записал името; при втория вариант мобилният телефон сам разпознава изговарянето и се опитва да го сравни с имената от указателя; при този вариант името може да бъде изговорено от всекиго.
Да
Гласови команди Да
Гласови бележки Да
Разговор от разстояние Да

Допълнителни функции
МP3 за входящо позвъняване Да
Часовник Да
Будилник Да
Калкулатор Да
Конвертор на валути Да
Органайзер Да
Календар Да
Хронометър Да
Скрийн сейвър Не
Игри Да


· Ако забележите грешки в описанието, пишете ни.


МОЖЕ ДА ВИ Е ИНТЕРЕСНО И:


Коментари

Коментари: 31 | Твоят коментар | Всички коментари

Отговор Автор: hi-tech_maniak, 09 май 2014 21:43

Здравей

Аз ползвам друг модел Samsung но езиците на въвеждане се сменят чрез плъзгане наляво или надясно на интервала. Ако там имаш само един език натисни настройки и после си добави други езици на въвеждане. Възможно е някои от тях да е необходимо да се изтеглят.

Надявам се да съм бил полезен.

Отговор Автор: rusike, 21 март 2014 14:30

Здравейте От два дни съм собственик на телефончето.Присъединявам се към мнението на колегата по-горе.Работи добре,свързвам се с всички,каквото е нужно го върши.Нямам кой знае колко впечатления все още.Батерия като на всеки смартфон,зависи как я експлоатираш.Като слушалка чист ясен звук,добре се чува и във шумна среда.Снимките лично мен ме задоволяват дори на стайно осветление,клиповете също са с добро качество.Дойде със Андроид 4.2.2 върви плавно без да забива.Не съжалявам че се спрях на него.

Отговор Автор: rusike, 03 март 2014 21:35

Здравей Може ли да споделиш през времето което го ползваш имаше ли своеволни рестартираня или излючваня?По форумите чета че много потребители имат този проблем

Отговор Автор: georgiognev, 02 март 2014 20:03

Аз също се колебаех м/у двата , дори добавих и Алкател Идол... трудно се прави избор... Избрах Самсунга : Два пъти повече памет , три пъти по-бърз интернет , вече с андроид 4.2.2 , доказана марка , достоен наследник на С2 , качествени снимки , перфектно видеозаснемане (1080 р ) На 3 месеца е , работи добре , с 4.2.2 още по-добре... Другите два може би са добри ... не знам... малко след покупката ме заинтрегува и ЛГ Оптимус ЛД2... въпрос на късмет...

Отговор Автор: helpmeplease, 25 януари 2014 23:28

Някой може ли да ми отговори на следният въпрос : HTC Desire 500 или този телефон? (Samsung I9105 S II Plus) И защо? Благодаря ви предварително.

Отговор Автор: didobull, 25 януари 2014 17:07

Tivizen върви ли на този телефон?

Отговор Автор: Hitreca Hitrecov, 07 януари 2014 12:51

4ГБ ти е свободната за приложения,снимки и музика,но е предпочитано да се ползва само за приложения,а музика,видео и снимки в карта памет,защото приложенията не могат да се местят в картата,заради версията на Андроид!

Отговор Автор: georgiognev, 04 януари 2014 15:09

Здравейте , купих си телефона преди 2 месеца за 269 лв и преподписване единствено заради цената... Доволен съм , имам връзка с жената , детето и приятели , има добър външен вид и размери... Другото всичко е ала-бала... Мразя безкрайните мнения и спорове м/у марки и модели кой е по-по и т.н. ... Дори и с по-слаб чипсет и видеоускорител от С2 се държи нормално с Джилибийна а те горките С2-ки като помиришат сладоледа 4.0.4 стават бъгави и умират като мухи...?

Отговор Автор: gioiello, 02 август 2013 14:31

Вече има Android 4.2.2 за този модел за сега само за Германия,но постепенно и за другите държави.Взех си телефона и съм много доволен.Едно бижу за малко пари

Отговор Автор: ortega96, 27 юни 2013 18:48

Преди 1 месец си купих този телефон и за сега съм доволен.В сравнение с старата ми Нокия направо е супер
Samsung SM-G850F Galaxy Alpha
Samsung SM-G850F Galaxy Alpha

в AMCO
1248.00 лв.
1140.00 лв.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

в Gsmelite
1400.00 лв.
1385.00 лв.

Samsung I8190 Galaxy S III mini
Samsung I8190 Galaxy S III mini

в NPHONE
298.00 лв.
290.00 лв.

HTC J
HTC J

в VESTEL
822.00 лв.
700.00 лв.


Последни новини от България