HTC Desire 816 Dual SIM

  • Дисплей 5.5" 720x960px
  • Памет/Процесор 5GB
  • Камера 13MP 1080p@30fps
  • Батерия 2600mAh Li-Ion

ПЪЛНИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА HTC Desire 816 Dual SIM

Представяне Марка HTC
Представен 08 май 2014 г.
Технически характеристики Мрежа HSDPA / GSM 850/900/1800/1900
Батерия Li-Ion
Капацитет на батерията 2600mAh
Работа с 2 сим карти Да
Тип SIM Mini SIM (2FF)
Корпус Широчина 78.7мм
Дебелина 8мм
Височина 156.6мм
Тегло 165гр
Камера Основна камера 13MP
Светкавица LED
Видеорезолюция 1080p@30fps
Памет и чипсет RAM 5GB
Вградена памет 8GB
Слот за памет microSD
Процесор четириядрен процесор Snapdragon 400 с честота 1.6 GHz
Дисплей Размер 5.5"
Широчина 720px
Височина 1920px
Тип TFT
Цветове 16M
Сензорен Да
Мултитъч Не
Втори дисплей Не
Софтуер Операционна система Android
Гласови функции Набиране Да
Команди Да
Бележки Да
Handsfree Да
Комуникация Радиоприемник Да
GPS Да
Wi-Fi 802.11b/g/n
Bluetooth Да
EDGE Да
GPRS Да
Инфрачервен порт Не
Съобщения SMS Да
MMS Да
Email Да
Други Календар Да
Органайзер Да
Часовник Да
Друго Nano-SIM, предна 5МР камера, четириядрен процесор Snapdragon 400 с честота 1.6 GHz, LTE, предни стерео говорители
  • Привет от мен. Бихте ли ми казали как да си задам мелодия за звънене на телефона. Модела е с двете сим карти. Благодаря :)
    Jordanivanov
  • Тъкмо мислех днес да правя нов ресет и се сетих, да деинсталирам последната програма която бях сложил - Lux https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vito.lux След това проблемите описани по-горе изчезнаха. Инсталирах пак програмата и проблема пак се появи. Понеже приложението Lux ми е необходимo (който не знае за облъчването от синя светлина, да прочете в нета) разбрах, че като я спра от известията, мога да инсталирам без проблеми! Успех!
    Вито
  • Нещо съм направил и не мога да инсталирам програми от външната памет. Разрешил съм процедурата от настройките! Сутринта инсталирах няколко програми, сега не мога. Не ми дава да натисна "инсталиране", мога да избера само "отказ"... Идеи???
    Вито
  • Нямаше как, след като останах едва със 130 МБ в телефона се наложи да форматирам всичко. Сега работи без проблеми. Паметта си се върна, имам около 800 МБ свободни при инсталирани 90 приложения от магазина. Доволен съм, харесват ми добавките на новата версия!
    Вито
  • еее, Вито, благодаря ти, че каза. И аз вече съм с 5.0.2, засега не съм забелязал някакви проблеми, нито с картата на 2 слот имаше проблем - въведох си ПИН-овете и всичко тръгна
    Giroux
  • Да. Вече съм с него. В началото имах проблем, не ми пускаше обхвата на 2 слот. След рестарт смяна на картите се оправи. Може и приложението Cerberus да е направило шашма, щото ме известяваше за неразрешена сим... Преди ъпдейта имах 1ГБ свободен в паметта на телефона, сега имам 130МБ. Не знам дали не се е загнездил някъде OTA ъпдейта, търся ама не намирам. Ако някой има инфо да свирка.
    Вито
  • на двусимовия ли дойде 5.0?
    Giroux
  • Благодаря за подробностите. Тази сутрин дойде и при мен. Сега ъпдейтвам! :)
    Вито
  • Като начало ми прави впечатление по-различният и по-четим шрифт, който се използва към имената на папки и програми (преди бяха теснички продълговати букви). Можеш да видиш от скрийншота обаче, процентите зареденост на батерията и часовникът горе вдясно станаха малко по-малки като размер. Също така ми прави впечатление, че падащото меню, за уведомления (Notifications) е с прозрачна основа и така заема само толкова, колкото е нужно от екрана. Останалата част остава четима. Вкарани са повече сиви цветове, не е чисто черно, дизайнът е модернизиран и има "плаващи" елементи. Иначе като използване на RAM памет, без да ползвам нито едно приложение (вървят си част от вградените, но и съм изключил немалка част от тях), Clean Master изписва 44%, което е горе-долу същото като предишната версия. Също така има промяна в шрифта на часовника на Lock Screen-a... Вече е наклонен. Освен това на Lock Screen се изобразяват и известията и ако кликнеш два пъти, избраното известие се отваря. Ъпдейтна се и Google Play Services, в резултат на което Play Store зарежда много по-бързо. Прави ми впечатление, че преди иконките на приложенията, във всеки списък с програми (Top apps и т.н.), се влачеха и се зареждаха сравнително бавно и след появата на самия списък, сега се виждат моментално и като цяло ползването е много по-бързо и "мазно", без засечки. При всяко кликване реакцията е мигновена. Във вградената имейл апликация, преди заглавията на писмата излизаха в червено, сега е някакво отровно зелено и май няма как да се настрои :) Трябва да се види и в реални условия как се държи батерията... Иначе самият телефон към 20-на минути се ъпдейтва и с батерия от около 30% ми се изписа първоначално, че не е достатъчно и преди ъпдейтване трябва да се включи зарядното. (yes)
    labaling
  • Честито ;) Сподели впечатления.
    Вито
  • Едносимов от "Глобул", в момента точи ъпдейт... Мерси, че каза, Вито.
    labaling
  • Вече има, но не при всички. В андроид форума се похвалиха. И двусимовата има ъпдейт, аз все още чакам...
    Вито
  • очаква ли се ъпдейт до 5.0 за България?
    Giroux
  • Още малко полезно инфо: 1. Всички версии на телефона са изцяло китайско производство. 2. При напълно изтощена батерия отнема доста време да се включи, като в някои случаи се включва с Power+Volume Up като двата бутона се натискат едновременно и се задържат за поне 10 сек. 3. Вече има меню на български. 4. От 8те GB памет, са свободни едва почти 3GB, така че е препоръчително да се вземе и карта с памет.
    xaoccc
  • Този модел, както и аналогичния с една СИМ карта са с РАМ памет 1,5 Гб, а не с 5 Гб.
    Saint-Clair
  • Има нов ъпдейт. http://postimg.org/image/htlf0vzxf/ Втора снимка качвам в сайта и излиза само черен фон...
    Вито
  • Явно нещо е станало след ъпдейта. И други хора четох че се оплакват след него, но днес всичко е наред, дано така да е и занапред! http://postimg.org/image/z27skxf9h/
    Вито
  • Който не е слагал новия ъпдейт, да не го прави. Батерията започна да ми пада два пъти по-бързо! Изчакайте 4.4.3 или най-добре 5...
    Вито
  • Вито: Може би някое приложение, което ползваш, например за VOIP, предлага запис на глас... и по някакъв начин се бъгва/бърка с икономичния режим на HTS Desire . Аз имам едносимовата версия, и никога не съм виждал подобно съобщение. Пробвай да деинсталираш една по една всички програми, които потенциално може да предлагат запис на глас и ще откриеш проблема :)
    labaling
  • Правилното място да си зададеш въпроса е: http://www.htc.com/uk/support/
    olx99