Google Pixel

  • Дисплей 5" 1080x2560px
  • Памет/Процесор 4GB осемядрен Snapdragon 835 (4 х 2.45GHz + 4 х 1.9GHz)
  • Камера 12.3MP 2160p@30fps
  • Батерия 2770mAh Li-Ion

ПЪЛНИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА Google Pixel

Представяне Марка Google
Представен 05 октомври 2016 г.
Технически характеристики Мрежа LTE/3G/2G
Батерия Li-Ion
Капацитет на батерията 2770mAh
Време на готовност 456ч
Работа с 2 сим карти Не
Тип SIM Nano SIM (4FF)
Корпус Широчина 69.5мм
Дебелина 8.5мм
Височина 143.8мм
Тегло 143гр
Камера Основна камера 12.3MP
Светкавица LED
Видеорезолюция 2160p@30fps
Предна камера 8MP
Памет и чипсет RAM памет 4GB
Вградена памет 32GB, 128GB
Процесор четириядрен Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821 (2+2 Kryo 2.15GHz / 1.6GHz)
Графичен ускорител Adreno 530
Дисплей Размер 5"
Широчина 1080px
Височина 1920px
Тип AMOLED
Цветове 16M
Сензорен Да
Мултитъч Да
Втори дисплей Не
Софтуер Операционна система Android
Версия на ОС 7.1
Java Не
Гласови функции Набиране Да
Команди Да
Бележки Да
Handsfree Да
Комуникация Радиоприемник Не
GPS Да
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth Да
EDGE Да
GPRS Да
Инфрачервен порт Не
Портове USB Type-C
Съобщения SMS Да
MMS Да
Email Да
Други Календар Да
Органайзер Да
Часовник Да
Друго метален корпус, Gorilla Glass 4, три микрофона, автофокус чрез лазер и фазова детекция, основна камера със сензор IMX378 и бленда f/2.0, предна камера с фиксиран фокус и бленда f/2.4, бързо зареждане, LTE CAT 11 (600Mbps DL / 75Mbps UL)
Сензор за пръстови отпечатъци Да
Захранване Безжично зареждане Не
Цени в обяви от 349.00 лв.
  • От самото начало не ме грабна този телефон,друго не мога да кажа
    tony66
  • Абе не знам по-добър дали има, ама тази цигания с камерата лично на мен изобщо не ми харесва. Хубаво са го направили да снима, ама снимките се правят с хардуер, не със софтуер. Окей, за повечето потребители е удобно просто да насочат телефонаи да щракнат, обаче лично на мен хич не ми допада техния подход. Най-малкото, при вечерни снимки телефонът се опитва да изчисти шума чрез HDR+ режима, само че в някои случаи остават горзни петна от шум в центъра на снимката и я правят неизпозлваеми. Вместо да си бяха хвърляли времето за това, можеше да сложат една солидна стабилизация и да набутат някой голям сензор с 8-12MP, който да се справя добре със шума, и щяха да правят доста стабилни снимки ОТНОВО. Сега цялата работа със снимките веднъж работи, веднъж не, а цветоветечесто не са реални, колкото и красиви да изглеждат.
    muamamu1
  • [Quote]Това, че ти не виждаш други устройства със същите параметри, че даже и по-добри, не значи, че ги няма.[/Quote] Xiaomi MI5 ли е по-добър? :):D
    Caarnaage
  • [Quote]Не виждам на пазара друг андроид смартфон с такава камера, оптимизация и качество.[/Quote] Това, че ти не виждаш други устройства със същите параметри, че даже и по-добри, не значи, че ги няма.
    KuKeR
  • аз затова казвам, че ще им изгорят пикселите ...
    dxv_pro
  • [Quote]Телефонът е най - доброто от Андорид към момента.[/Quote] Нищо подобно. Повечето флагмани го стъпкват с лекота. Това май "чист" Андроид е поредната лъжа. Не само, че приложенията се стартират по-бавно, ами и Нугата се зарежда по-бавно на Pixel.
    СтенлиРойс
  • Защо се запирате с толкова много коментари около бъдещи ъпдейти. Дори и 2 години да е офиц. потдръжка. Който може да си позволи висок клас устройство , рядко го ползва 2 или повече години. Хората с възможности си сменят често телефоните, определено на под 2 години. А Пиксел е таргетиран именно към такива клиенти - търсещи най - новото и да могат да платят за него. А сравненията с Айфон са само загуба на време и чесане на езици. Различни системи, различна философия, различни потребители, различни фенове. Телефонът е най - доброто от Андорид към момента.Не е роволюция, но е сериозна еволюция. Който не го харесва - да ходи при Самсунг или Епъл. Избор има!
    propov
  • [Quote]Поредния безсмислен телефон тази година. Един от многото. Никоя от фирмите не предложи нещо интересно. [B]Да се надяваме през 2017 нещата да са съвсем други.[/B] [/Quote] (yes)
    Вито
  • Поредно безсмислено мнение от човека, който не може да си позволи един телефон
    Caarnaage
  • Поредно безсмислено мнение от човека, който не може да си позволи един телефон
    Caarnaage
  • Не виждам на пазара друг андроид смартфон с такава камера, оптимизация и качество.
    Caarnaage
  • [Quote]Най-добрия смарфтон с Android в света, дори възможно и по-добър от iPhone 7 [/Quote] Мнение дадено въз основа на пряко сравнение и впечатления между двата телефона ли е?
    KuKeR
  • Поредния безсмислен телефон тази година. Един от многото. Никоя от фирмите не предложи нещо интересно. Да се надяваме през 2017 нещата да са съвсем други.
    СтенлиРойс
  • Най-добрия смарфтон с Android в света, дори възможно и по-добър от iPhone 7
    Caarnaage
  • Най-добрия смарфтон с Android в света, дори възможно и по-добър от iPhone 7
    Caarnaage
  • [Quote]Така както "имат" Pixel след 2 години ще го зае*ат на Android 9 и после ще супаш духата. [/Quote] Да не би пък при Епъл да е по различно - след две години получаваш уж ъпдейти ама като погледнеш на твоя телефон се появява една нова функция, а на по-новите модели по три функции.
    iavorski
  • направо е без пари.... плащаш орел ядеш врабец...направо онемях
    boyko67
  • Не знам. Това те сами са го преценили, не се опитвам да ги защитя или оправдая. Аз също не бих дал толкова пари за телефон, просто догаждам причините, вероятно има и някаква cloud функция за Drive в пакета, някои хора се похвалиха с това в USA. Колкото до закъсняли, не точно все пак пускаха нексуси, ама там работата беше по различна с това, че избираха кой ще носи Nexus брандинга и този телефон се знаеше като Google официално ауторизиран - първа ръка. Демек не минава през филтъра - в този случай производителя на твоя телефон. За това нещата са доста мащабни за сравнение. iOS е крайно консвервативна до такава степен, че е готова да те замерва с костюми, докато Android го раздава либерално и за момента е доминиращия OS (не че има много...) за производители на телефони, които не са Apple. Цената е супер висока и то не само за нашият пазар, всеки е изкарал това като претекст, според мене просто Google са си казали "аве виж ги тея колко пари ръсят за 1st party телефон от Apple, дайте и ние да се пробваме."
    agroman12
  • muamamu1: А след края на поддръжката ще получавам още поне 2 години ъпдейти през XDA, така че изобщо няма за какво да се притеснявам. Точно това е разликата, че флагманите на другите компании също получават поддръжка от XDA и въпросният Pixel с нищо не превъзхожда да речем S7/S7 Edge.
    centur
  • [Quote]Това което се опитвам да кажа е че Google залагат на това да предоставя устройство което е дефкато тяхната версия на "директно от източника" по същия начин както е iPhone. Не през 3d party а от първа ръка, което значи че устройството има последните пенизи от Google, преди всички останали. Освен цената която плащаш за телефона в това са включени и разходи по софтуера, с който компанията ти гарантира поддръжка за X време. Същото правят и Apple - не купуваш само телефона от тях а и правото да се възползваш от легалната употреба на лицензираният им софтуер, който те обещават да ти предоставят за X време през което ще си в тренда.[/Quote] Тоест, Пикселите ти дават същото, каквото и iOS, но понеже Гугъл са закъсняли с около десетина години с тоя подход и затова те цакат с 200-300лв. отгоре в цената? Защо? Заради 0.3 по-големия екран; Lens flare-a; водоустойчивостта? Дори и да бяха на една цена: на какво основание?
    C3PO