Acer Iconia Tab A500 е първият таблет с Android 3.0 в България

Acer Iconia Tab A500 е първият таблет с Android 3.0 в България
Acer успя да изпревари всички останали производители, които през последните месеци ни показаха таблети с Android 3.0, и първи пусна на българския пазар такъв продукт. Става дума за таблета Acer Iconia Tab A500, който вече се предлага от официалните вносители и дистрибутори на компанията на цена около 900 лв. с ДДС, която съвсем не е висока предвид способностите на устройството. Освен с алуминиев корпус, ще ви зарадва с 10,1" капацитивен екран с резолюция 1280 x 800 пиксела и двуядрен процесор NVIDIA Tegra 2 на 1GHz, който ще осигури достъп до атрактивните игри от секцията Tegra Zone в Android Market, които са оптимизирани за чипа.

Таблетът има още 1GB DDR2 RAM памет, а графичната работа се върши от ядрото GeForce. На разположение са 32GB вградена памет, която може да бъде увеличена с microSD карта; Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 2.1 +EDR възможности; HDMI изход, както и стандартен USB и microUSB портове; стереоговорители, които се възползват от аудиотехнология на Dolby; микрофон, GPS приемник и акселерометър. Таблетът тежи 765 г (при размери 260 x 177 x 13,3 мм) и има батерия с капацитет 3260 mAh, а сред другите особености са двете му камери - предна с резолюция 2МР и 5МР задна.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Дам, батерията му е голям минус, реално над 4 часа не карала...Няма перфектен таблет, при всеки има недостатъци. Дано до лятото да се пооправят малко нещата с появата на новите таблети(на Тошиба и евентуално Сони).
    makeno
  • И всички забравихте най-важното, а именно: [Quote]Acer Iconia Tab A500 6:55 Apple iPad 2 10:26 Apple iPad 9:33 Motorola Xoom 8:20 T-Mobile G-Slate 8:18 Archos 101 7:20 RIM BlackBerry PlayBook 7:01 Samsung Galaxy Tab 6:09 Dell Streak 7 3:26[/Quote]
    keyone
  • Гледам, доволни са му собствениците като цяло, има малко бъгове, но всички са софтуерни за късмет. Мен друго малко ме изумява малко, защо в Германия и Англия е по-скъп от айпад 2 (около 500 евра струва ейсъра), а тук е 300лв по-евтин...Странна работа...
    makeno
  • В Германия не е нужна кредитна карта, директно си ги взимат парите от банковата ти сметка, мислех, че и в Англия е така. В кеш и да искаш, е невъзможно да платиш. Няма да е лошо и тук да го направят така, защото сега специално при мтел ще е яка навалица :)
    makeno
  • В UK за да си вземеш тънко телефонче с договор трябва да имаш кредитна карта. Оттам нататък оператора си знае - и да спреш да си плащаш договора паричките пак ще ти излязат от картата а пък после ти ще се оправяш с банката издала кредитната карта - а те са добри в събиране на пари. Не че нашите оператори ще се засилят да работят по този начин скоро.
    iavorski
  • Това е така и никой не го отрича :D Само че аз живея в София а не в село Смирненски(Монтанско-произволно ми попадна това село :D) и това дали имат покритие там или не не ме интересува ни най-малко при положение че 99% от времето съм в София.Тук големия въпрос е че нашите мобилни оператори не предлагат едни нормални услуги на нормални цени.Погледни офертите в Англия,за 30 лири(около 65 лв.) ти дават 600 мин. към всички национални мрежи+неограничен мобилен нет+безплатен смартфон последен модел по избор срещу двегодишен договор.Значи като извадим цената на смартфона,би трябвало в БГ срещу 30 лв. да получиш 600 мин. към всички+неограничен мобилен нет.В момента цените на интерконекта в БГ са близки до тези в Англия.Така че смятай с колко по високи цени ни дерат мошениците наречени мобилни оператори (angry) Та вместо да рипаш срещу слабото за момента покритие на Макс Телеком,протестирай срещу свръхвисоките цени и печалби на мобилния картел! А най-ефикасния начин да протестираш(и единствения от който разбират операторите) е да спреш да им плащаш.За разговорите от GSM не можеш да ги избегнеш,но за мобилния нет вече може и много хора в големите градове го правят (yes)
    milen888
  • Вместо да се палиш погледни следния линк пък тогава ми отговори дали Интернета на Макс Телеком не е зверски ограничен по... територия: http://www.maxtelecom.bg/coverage/map Еб..ем ти бързия нет като го няма в 95% от площта на България.
    iavorski
  • Интернета ти е ограничен само по скорост!!! И то каква скорост-16 Мегабита.Няма ограничаване на 128 к,както при Мтел,нито на 4 к,както при Глобул!!! Да не говорим за Вивател,където пък въобще няма неограничен нет (no) Имам вече двама познати които ползват такъв нет на лаптопи и са изключително доволни.Показах му веднъж на единия темата тук за "неограничения" нет от Глобул,не спря да се смее човека 5 мин. :D
    milen888
  • То пък интернета от Макс Телеком все едно че не е ограничен!
    iavorski
  • Определено цената е страхотна ще се продава много този модел (yes) Забелязвам и че има нормален USB вход,което е страхотно,ако от Макс Телеком успеят да му подкарат интернет си го взимам.Да имаш на таблета истински мобилен нет,неограничен и със скорост 16 Мегабита,на цена 20 лв. и да не зависиш по никакъв начин от нашите нагли GSM оператори-безценно!!!
    milen888
  • acer имат и 7" модел, дано и той се появи скоро на пазара
    chilko