Microsoft иска да създаде единна Windows екосистема

14 юли 2011 16:30, прочетено 1718
23
Microsoft иска да създаде единна Windows екосистема
Макар и да води при компютърните операционни системи, Microsoft все още не може да се похвали със същото при таблетите и телефоните. При последните компанията все още инвестира усилено, а и се надява на помощта, която ще дойде с включването в екосистемата на най-големия производител на телефони и смартфони в света - Nokia. Затова не е изненадващо твърдението на Кевин Търнър, който е един от шефовете на Microsoft, че след намесата на Nokia компанията се надява доставките на телефони с WP да достигнат до 100 милиона годишно.

По отношение на всички устройства (телефони, таблети и компютри) с негов софтуер, Microsoft възнамерява да ги обедини в една-единствена Windows екосистема. Или поне това е казал шефът на Windows Phone Анди Лийс по време на конференцията Worldwide Partner Conference. Според него няма вероятност да видим Windows Phone върху таблети, но от видяното досега от Windows 8 това едва ли е необходимо, тъй като новата платформа заема много от мобилната, а и компанията гледа на тези устройства като на вид компютри. И като следствие от това иска да осигури на потребителите възможност да правят с тях всичко, което правят и с компютрите си. Повече информация Microsoft обещава по време на конференцията BUILD, която ще се проведе през септември.

Запис от речта на Анди Лийс - http://digitalwpc.com/Videos/VisionKeynoteVideos/2/AndyLees#fbid=KXZSl8c-boz

Запис от речта на Кевин Търнър - http://digitalwpc.com/Videos/VisionKeynoteVideos/3/KevinTurner#fbid=KXZSl8c-boz

Може да ви е интересно и това:
Повече от вградените в Windows 10 приложения ще могат да бъдат деинсталирани |  Услугата на Microsoft за стрийминг на игри ще заработи догодина |  Microsoft спря разпространението на есенното обновяване за Windows 10 |  Microsoft представи нови продукти в серията Surface |  Вече можете да изтеглите есенното обновяване на Windows 10 | 

Тагове: Windows |  Microsoft | 

Коментари: 23 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: mkpetrov , 18 юли 2011 10:38 Отговор

Лично аз не виждам функционална разлика между 2-та - все са добри, но и 2-та ги няма (Без WINE) за линукс,

А относно плугините, ако бяха излишни, нямаше в радиостанциите да се ползват хардуерни "плугини". Друг е въпросът, че много хора си ги устройва звукът и без процесинг.

Автор: topuzaka , 18 юли 2011 10:24 Отговор

Можеш да сравниш програмите, за които говоря като функционалност и ще разбереш за какво говоря.
И както беше казано по назад в темата от E34v8

И за УинАмп - а - ако искаш тотално да си развалиш качеството на звука(до колкото може да се говори за качество при ПЦ-тата) - ползвай УинАмп
. Все едно да сравняваш IE 6-8 с Chrome, Firefox или Опера.

Автор: Parmenion , 18 юли 2011 00:23 Отговор

Winamp-a е дърво. Ползвай AIMP

А какъв е твоя критерий по който определяш дали една програма е "дърво" или не?

Автор: topuzaka , 17 юли 2011 22:55 Отговор

Winamp-a е дърво. Ползвай AIMP

Автор: Parmenion , 17 юли 2011 21:35 Отговор

Аман от маняци на тема "качествен звук" на PC-то.

Winamp-а ми си си свири перфектно.

Автор: deezel , 17 юли 2011 20:33 Отговор

Идеята да трябва да инсталирам плъгини на плеъра си, за да звучи добре, е... тъпа? Наречете ме тъп и повърхностен, но музиката ми в iTunes си звучи страхотно без да правя каквото и да е. Не съм твърде претенциозен, но пък, от друга страна, съм музикант и мога да оценя звука.

Автор: mkpetrov , 17 юли 2011 06:58 Отговор

Ако не ползваш плугини - да, няма да има никакво качество (Както и с който и да е друг плейър, освен ако не просвирваш само файлове с най-високо качество)
Но пък е вярно и че болшинството от потребителите никакво понятие си нямат и от плугини.

Автор: E34v8 , 16 юли 2011 23:35 Отговор

Ами има значение дори за музика и филми, поне за който държи всичко да му е на 6 като опции, качество на звук и т.н.

Примерно за Линукс няма толкова фукнционални плейъри като Winamp и неговия видео-еквивалент KMPlayer (Е, КМ има, ама няма нищо общо с уиндоуския).

Дори вградените драйвери за звука са съвсем бейсик и не предлагат никакви звукови ефекти, ако пък искаш да инсталираш вече почва сложното с тези компилирания и т.н. Или пък ако случайно имаш уеб-камера и искаш да си я ползваш

Ама и по тази логика ако човек само ще гледа филми, за какво му е хипер мега стабилна/надеждна ОС, като и уиндоус си е достатъчно добър за целите (И пак си е "безплатен" ).


Донякъде съм съгласен с това мнение, особено с последната част, но и до някъде не съм. Един потребител с елементарни нужди няма да направи голяма разлика.

Но наистина МС не си оптимизират ОС достатъчно, а да не говорим колко могат, щото там не работят ливади. Вярно, няма друга ОС, която да ти предлага толкова възможности... няма друга, която дори да се доближава, но ако ще сме обективни Уин си е боза.

П.П. И за УинАмп - а - ако искаш тотално да си развалиш качеството на звука(до колкото може да се говори за качество при ПЦ-тата) - ползвай УинАмп.

Автор: A4i , 16 юли 2011 22:41 Отговор

Искам да съм обективен. Все пак като видя един лаптоп с DOS да струва 1000 лв, а с Win7 Home Premium 1250лв. си правя сметката колко ще ми струва операционната система. 250 лева не са малко, особено ако ще се дават отново и за Win8. Пък Apple търгува основно с хардуер и операционната система излиза безплатна на потребителя.

Автор: Sage , 16 юли 2011 09:19 Отговор

Не бих си взел Nokia с WP. По-скоро, ако започна да правя мобилни приложения ще си взема Omnia 7 - и без това му свалили цената напоследък в Европа.
Хейтърските изказвания по адрес на Microsoft няма да ги коментирам.