Apple патентова технология за многобройни OLED подсветки

12 ноември 2011 11:00, прочетено 2847
20
Apple патентова технология за многобройни OLED подсветки
Според информация на сайта Patently Apple, Apple са подали документи за патентоване на технология, която използва множество OLED подсветки за LCD панели. Това би означавало не само по-добро осветяване, но и ще позволи устройствата да бъдат по-тънки. Документите за патент са подадени в началото на 2010 г., но информацията се появява сега. Наскоро разбрахме и че компанията може би обмисля да използва подобна технология за първи път за подсветката на следващото поколение iPad.

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2011/11/apple-reveals-dual-oled-backlights-are-destined-for-future-ipad.html

Може да ви е интересно и това:
Apple очаква да продаде 45 милиона бройки от 6,5 инчовия iPhone |  Корейски оператор пуска iPhone 3GS пак в продажба |  Apple забрани приложения за добив на криптовалути в App Store |  Apple ще предложи iPhone с LCD дисплей и догодина |  Apple потвърди, че ще блокира достъпа на устройства като GrayKey до iPhone | 

Тагове: oled |  iPad |  Apple | 

Коментари: 20 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Sage , 15 ноември 2011 13:13 Отговор

board, доста ми изкривяваш написаното.

Много си против компаниите, които печелят пари от патентите си, ОК.
Не съм казал точно това нали? Въобще, може да си извъртаме и спорим йезуитски до безкрай. Простичката истина е, че след като една компания тръгне по пътя на патентното лихварство, и то водеща - същото ще направят и конкурентите и, най-малкото за собствена протекция и като "реципрочна" мярка. И тъй като вече се повтарям - да повторя и въпроса си - кой ще загуби от тази работа - потребителите или акционерите?
Аз знам от коя страна съм, за теб не съм сигурен...

Автор: ivyanev , 15 ноември 2011 12:01 Отговор

хахахааха, за тази технология се говори почти от времето на лед подсветките на телефона,всеки пиксел с отделна подсветка - истинско черно и мега голям контраст.

Автор: board , 15 ноември 2011 10:18 Отговор

Опитвам се да ти проследя мисълта:

Продължавам да недоумявам как може тук толкова хора да подкрепят и да считат за нормална такава анти-прогресивна практика. "Патентоваш нещо, за да ти плащат другите, или да го нямат."

Не говоря срещу патентите по принцип, а срещу впрягането на патентната стратегия в основен източник на приходи.

Много си против компаниите, които печелят пари от патентите си, ОК.
Не претендирам да следя кой на кого и колко плаща

В същия момент нямаш информация Епъл да са взели и цент от някой, но въпреки това ги плюеш по същата причина.

Автор: Sage , 14 ноември 2011 23:13 Отговор

За заоблени ъгли и метален кант ли? Не претендирам да следя кой на кого и колко плаща, а щом австралийският съд не е в час - кой съм аз? И въобще какво би доказало това, че примерно никой не плащал на Apple, при положение, че се водят и печелят купища дела. Те не са за по един долар нали...

Автор: board , 14 ноември 2011 13:12 Отговор

Би ли ми казал тогава поне една фирма, която плаща на Епъл заради патенти?

Автор: Sage , 14 ноември 2011 13:10 Отговор

Sage чудя се какво ли мислиш за 17 000 патента на любимците ти от Моторола ? Или те са добри, а само тези на Епъл са лоши?
Да си чул Motorola да съди наляво и надясно всички на широк фронт? Да спира от продажба в цели региони преки конкуренти?
Аз не обръщам "толкова" внимание на патентите а на това, че някои фирми се стараят да прелеят цялата си кинетична иновациона енергия в потенциална лихварско-патентна такава. Ако обясня защо, ще си повторя по-предния пост.

Автор: Sage , 14 ноември 2011 13:06 Отговор

Не ти схващам контрата. Не говоря срещу патентите по принцип, а срещу впрягането на патентната стратегия в основен източник на приходи. Това е анти-прогрес.
Патентите са нужни, за да се мотивират и защитят иновациите и изследователските (рисърч) отдели и дейности на компаниите.

Автор: board , 14 ноември 2011 11:36 Отговор

Продължавам да недоумявам как може тук толкова хора да подкрепят и да считат за нормална такава анти-прогресивна практика.

А аз продължавам да недоумявам как може да се обръща толкова внимание на някакви патенти. Тук по-скоро виня редакторите на сайта за това, че постоянно слагат някакви "патентни новини", а реакцията на хейтърите си е повече от ясна.
Sage чудя се какво ли мислиш за 17 000 патента на любимците ти от Моторола ? Или те са добри, а само тези на Епъл са лоши? Всяка технологична компания има хиляди патента и всяка седмица добавя по още няколко, какво ви е странно? Работата е там, че в новините ви обясняват само за патентите на Епъл и ви създават някакво усещане, че само те патентоват всевъзможни неща. А кой ли знае какво ще кажете, ако разберете какви глупави патенти има любимата ви компания...

Автор: hamara boy , 13 ноември 2011 17:46 Отговор

да ходим голи и да правим безразборен секс в градския транспорт.

Аз съм съгласен...

Автор: deezel , 13 ноември 2011 17:02 Отговор

За какво ли са му на света патенти... Най-добре би било всичко да е свободно, стоките да са безплатни, да ходим голи и да правим безразборен секс в градския транспорт.