Android 5.0 може да дойде през следващото тримесечие

16 февруари 2012 10:25, прочетено 2792
3
Android 5.0 може да дойде през следващото тримесечие
Интересът, на който се радва Windows 8 месеци преди пазарната премиера на платформата, може да накара Google да вземе мерки, за да не пострада Android, който и без това не се радва на особен успех при таблетите, твърдят източници на DigiTimes. Според изданието интернет гигантът може да представи следващата версия на платформата, която познаваме под името Jelly Bean, през второто тримесечие на годината. В интерес на истината подобен ход е логичен, защото досега Google следваше практиката да пуска нова версия на всеки 6 месеца. Не е изключено премиерата да се състои на конференцията Google I/O през месец май - събитието и друг път ни е носело новини около Android.

Според информацията една от основните цели на Google ще бъде да осигури възможност за съвместна работа с друга операционна система, функция, която ще бъде заета от Chrome OS. Така производителите ще могат да предлагат таблети, които ще включват Android 5.0 и Windows 8, а потребителите ще могат да превключват между платформите, без да се налага рестартирането на устройствата. Освен това DigiTimes споделя, че заради по-слабото от очакваното представяне на Android 4.0, някои партньори на Google са с консервативни нагласи относно Android 5.0. В интерес на истината Android 4.0 тепърва ще навлиза на пазара с нови устройства и чрез ъпдейти за съществуващите, така че предстои да видим какво ще е реалното положение.

http://www.digitimes.com/news/a20120215PD209.html

Коментари: 3 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: iKeyone , 16 февруари 2012 16:43 Отговор

Да, ама нали се сещаш, че както върви, дри до тогава няма да се ъпдейтнат купчина устройства?

Автор: Crazy Heart , 16 февруари 2012 16:40 Отговор

Споко, според мен през 2рото тримесечие ще има Анонс, а декември с новия нексус ще тръгне
Motorola Nexus RAZR

Автор: iKeyone , 16 февруари 2012 16:37 Отговор

Да поддържа ОС на толвкао много ира злични телефони е достатъчно трудно, а да пускаш ъпдейти толвкао бързо води до немислим хаос. Ужас.