NVIDIA Tegra 3 срещу A5Х в новия iPad

19 март 2012 12:30, прочетено 3838
0
NVIDIA Tegra 3 срещу A5Х в новия iPad
При анонса на новия iPad, Apple акцентира върху подобрения графичен чип (част от процесора А5Х) на таблета, който според компанията осигурява 4 пъти по-висока производителност спрямо графичната система на четириядрения NVIDIA Tegra 3. След като iPad вече е на пазара, сега е ред на сравнителните тестове, които да докажат или оборят това твърдение. От Laptop Magazine са се заели с такъв и споделят интересна информация за представянето на двата чипа, като сравняват iPad с Asus Eee Pad Transformer Prime - първия таблет с Tegra 3, и резултатите са изненадващи.

Таблетът на Apple се представя много по-добре в теста GLBenchmark 2.1, който измерва графичната производителност. При шейдърите от ниско ниво iPad постига резултат от 57 fps, докато Tegra 3 се отчита с 27 fps. По отношение на обработката на текстури iPad също е напред с над 4 пъти по-високо постижение. Нещата обаче се променят в Geekbench, който измерва изчислителната мощ на процесора. В него четириядреният чип на NVIDIA взема преднина. iPad излиза напред в JavaScript теста Sunspider, но това не е показателно, тъй като двата таблета разчитат на различни браузъри.

В субективното тестване на игровата производителност изданието твърди, че iPad предоставя по-отчетливи и ярки изображения, но това се дължи на дисплея с резолюция 2048 x 1536 пиксела. От друга страна, Transformer Prime осигурява повече графични детайли, които не се виждат в iPad, което е следствие от оптимизацията на игрите Riptide GP и Shadowgun за чипа на NVIDIA - при първата има повече водни отражения и пръски, заливащи екрана, а при втората допълнително се изобразяват флагове, развети от вятъра. Все пак Laptop Magazine заключва, че екранът на iPad прави игрите много по привлекателни във визуално отношение. Скоро на пазара ще се появят и първите таблети с Android с екрани с резолюция 1920 x 1200 пиксела, така че ще наваксат в това отношение, макар и да не успят да достигнат пикселната гъстота на новия iPad.

http://blog.laptopmag.com/tablet-chip-showdown-nvidia-tegra-3-vs-the-new-ipads-a5x

Може да ви е интересно и това:
Корейски оператор пуска iPhone 3GS пак в продажба |  Apple забрани приложения за добив на криптовалути в App Store |  Apple ще предложи iPhone с LCD дисплей и догодина |  Apple потвърди, че ще блокира достъпа на устройства като GrayKey до iPhone |  Apple ще премине към USB-C през 2019 година | 

Тагове: NVIDIA |  tegra 3 |  iPad |  Apple | 

Коментари: 0 | Твоят коментар