"Мтел" с нова идентичност и философия

24 септември 2012 13:30, прочетено 12725
122
"Мтел" с нова идентичност и философия
Днес "Мтел" представи новата си корпоративна идентичност, която, признаваме, не ни изненада - Mobile Bulgaria първи я разкри още на 10 септември, а по-късно ви показахме и по-качествено изображение. Премиерата на промяната беше днес, а на събитието разбрахме, че тя обхваща всеки един аспект от представянето на бранда. Промяна има и в името на телекома на български, което вече се изписва като "Мтел". От компанията изтъкнаха, че новият бранд съдържа и представя вътрешната промяна във философията и ценностите на компанията.

Променен е и фокусът, в който сега е клиентът като личност. "Нашата цел е все повече да ни възприемат като lifestyle provider, като партньор, който улеснява живота ви", заяви главният изпълнителен директор Андреас Майерхофер. В рекламната фотография вече ще се акцентира върху хората, а устройствата ще остават на заден план или изобщо няма да бъдат видими. Стилът определено е повече lifestyle, като дори и бизнес потребителите са показани не с костюми, а с по-непринудено облекло. Днес не бяха анонсирани нови предложения за потребителите, но според Майерхофер и това ще стане през идните дни.

Както писахме по-рано, новият слоган на компанията гласи "Повече за теб". При представянето Мария Опренова, ръководител на проекта за ребрандиране, разясни, че логото е образувано от символ, който представлява знаковата за "Мтел" буква "М", стилизирана като знак за безкрайност, и текстова част "tel". Символът "М" е изпълнен в разширена цветова палитра, която обаче остава в гамата на червеното. По отношение на етимологията на буквата "М" в много от древните култури тя изобразява "вода", буквата се свързва с течност, а нейната символика се свързва със знака за безкрайност. Анонсиран беше и нов звуков подпис на бранда - според компанията един от малкото в страната ни, който е решен в основен акорд C Major и наподобява вълна, а освен това носи усещането за безкрайно движение.

Новият бранд ще се появи и в магазините. Вече са готови 60 изцяло обновени обекта с вълнообразни елементи в интериора, като постепенно всичките 180 магазина на компанията ще бъдат преустроени. Техният дизайн е дело на австрийското архитектурно студио BEHF. Самото ребрандиране е създадено с помощта на английската компания Saffron Brand Consultants и е продължило 13 месеца. Междувременно по телевизията ще се завърти и първата реклама (може да я видите във видеото по-долу след музикалното изпълнение), която е заснета в България и е режисирана от Драгомир Шолев. Музикален фон е песента Mr. Blue Sky на Electric Light Orchestra.

Може да ви е интересно и това:
A1 вижда три основни пречки пред навлизането на 5G |  Мтел става A1 с обещание за много промени |  Ребрандирането на Мтел наближава |  Мтел с положителни резултати в началото на годината |  Мтел демонстрира решения за умен град | 

Тагове: мтел |  mtel | 

Коментари: 122 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: nmnikolov , 14 октомври 2012 18:52 Отговор

Да звънна на *88 ама от какъв номер, то не останаха Ментелски номера, които да ползваме. Какъв им е националния номер за *88?

Edit: Намерих националният им номер... Сега говорих с операторка и след като провери и ми каза, че наистина има платена неустойка за 3 месеца. Пусна случая към колегите си и ще се свържат с мен по телефона. Добре, че си пазя бележката, защото един приятел така беше платил неустойка, но не си беше запазил бележката и после го накараха 2-ри път да плаща.

Автор: Swabhav , 14 октомври 2012 18:45 Отговор

Не чакай до понеделник, а звънни на *88 ако можеш. Имат по-големи права от магазините. Това от личен опит го знам Успех

Автор: nmnikolov , 14 октомври 2012 18:00 Отговор

Мръсните копелета от Мтел пак напомниха за себе си! Не стига, че взеха неустойки за автоматично подновен договор прди 29.12.2011, ами сега след прехвърлянето на номера на майка ми от Мтел към Виваком дойде и последната фактура. Как подяволите след като вече са взели неустойка за оставащите месеци до края на договора сега в тази фактура вместо да има само сума за разговори са начислили и 1 месечна вноска?! Зануляването на сметката докато беше номера към Мтел ставаше на 28-ми. Заявката за прехвърляне пуснахме към 17-ти. Към 20 Септември платих 24лв (3 такси), като договора принципно беше до 28 декември 2012. И тези нещастници сега като е излезнала фактура и начисляват още 1 такса. Сега се разрових и за щастие намерих и касовата бележка за платената неустойка. Добре, че само съм я бил намачкал на топка, но не съм я бил изхвърлил... Утре отивам и предполагам, че ще се стигне до скандал, защото в магазин на Мтел ще ми кажат, че те нищо не могат да направят и щом така им излиза в системата то трябва да платя, пък после да си пускам колкото искам жалби.

Автор: berserk , 06 октомври 2012 00:22 Отговор

Та колко години труд е отнело това лого


абе че логото е грозно няма спор, старото "м" беше къде по-изпипано....ама не са го и копирали, чак толкова тъпи не са. това лого дето си го постнал някой си го е измайсторил на фотошопа да се избъзика с мтел

Автор: omax , 06 октомври 2012 00:12 Отговор

Може да видите този линк само ако сте регистриран.Та колко години труд е отнело това лого

Автор: the_boh , 02 октомври 2012 18:27 Отговор

За Ментел само един виц е достатъчен за да усмее всичко с което са се захванали ....

През 1876 Александъ Бел получава патент на САЩ No 174465, описващ метод и апарат… за предаване на говор и други звуци по телеграфа… с помощта на електрически вълни.
И на следващия ден получил 2 фактури от Мтел.

Автор: Бабанка , 02 октомври 2012 17:45 Отговор

Поздравление за добре свършената работа, браво.
Така вече новото лого има завършен естетичен вид и най-добре показва тяхната същност.

Автор: @PLAYLIFE , 02 октомври 2012 17:40 Отговор

Абе така като се загледам - новото лого на Ментел съвсем не изглежда зле, не и с добавката "entel" и махане на излишното разстояние до буквата "М"

Да ме бяха наели по-рано щях безплатно да им го изработя

Автор: barni2011 , 02 октомври 2012 14:07 Отговор

Анкъл Самюъл,не се предавай тепърва ще се посмее е ме още,браво @PLAYLIFE

Автор: @PLAYLIFE , 02 октомври 2012 12:04 Отговор

Айде и аз си смених идентичността и философията: