Навигацията на Google вече работи и в България за Android и iOS

03 април 2013 11:40, прочетено 20342
20
Навигацията на Google вече работи и в България за Android и iOS
Очаквахме това да се случи още в началото на годината, но трябваше да изчакаме малко повече - днес Google анонсира, че безплатната навигация с Google Maps вече е достъпна и в България. Услугата работи с устройства с Android 2.2+и iOS 5.1+ и използва мобилната връзка за изтегляне на карти (може да ги съхраните и в телефона през Wi-Fi) и маршрути за шофиране. Навигационната програма на Google се актуализира постоянно с най-новите данни от Google Maps.

Има възможност за гласово търсене (поддържа и български), освен за текстово, и осигурява гласови указания (не успяхме да активираме български глас) при шофиране или ходене пеш. Включени са опции за откриване на различни места и обекти като бензиностанции, ресторанти и паркинги. Системата интегрира Street View, сателитни снимки и данните за трафика, а тъй като последните са достъпни и за София, ще ви даде съвети откъде да минете, за да избегнете задръстванията.

Може да ви е интересно и това:
Project Treble ще осигури по-бърз преход към Android 9 Pie |  Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage |  Google тества предупреждения за камери и докладване на катастрофи в Maps | 

Тагове: maps |  Google |  Android |  iOS | 

Коментари: 20 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: acronym , 04 април 2013 08:25 Отговор

Не са се прецакали.
Има си отделно безплатно приложение приложение. Който иска ползва който не иска не инсталира.
Свобода на избор.

Автор: vladovn , 04 април 2013 00:07 Отговор

Навигация със streetview си работи на android без проблем.

Автор: spe , 03 април 2013 22:52 Отговор

Да, навигацията днес ме изненада много приятно, когато трябваше да ида до 8-ма улица във Враждебна. Сега вече има защо да купя стойка за кола и зарядно за телефона!
Работи ОТЛИЧНО!
Предполагам, че ще имам проблеми извън града, където няма бърза 3G връзка.
Ако знаете, кажете как да заредя карти предварително в iPhone.

Автор: BANANA_18 , 03 април 2013 22:35 Отговор

Навигация в режим Street View щеше да е ефектно,но и това време ще дойде.

Автор: ex_bg , 03 април 2013 22:27 Отговор

Дано по-скоро пуснат и MapMaker за България да си поправяме грешките сами

Автор: board , 03 април 2013 20:40 Отговор

Вече всеки има мобилен интернет и това не е проблем.

Сега се замислих колко се прецакаха Епъл като махнаха вградения google maps.(вече имаме street view, трафик информация, навигация...)

Автор: mkpetrov , 03 април 2013 18:58 Отговор

Доколкото разбрах е само ако не се налага да преизчислява маршрута и не се отклоняваш от първоначално зададения, иначе пак ще иска интернет.

Автор: chilko , 03 април 2013 18:55 Отговор

прав си
пробвах като заредих картата на софия и после спрях wi-fi и мобилните данни. при опит за навигация до адрес започна да иска връзка интернет, за да дръпне маршрута. ако има такава в началото след това изглежда може да продължи и офлайн.

Автор: nikolay0876 , 03 април 2013 18:28 Отговор

На мен ми говори на английски ... А искам на БГ.

Автор: berserk , 03 април 2013 17:55 Отговор


може да се запазят в телефона избрани части от картата. няма обаче опция за цяла страна и трябва да се прави участък по участък. така обаче се запазва само базова информация.в интерес на истината ако zoom out-неш можеш да запазиш доста голяма част от картата и почти цяла страна(зависи от страната все пак)...но това не ти върши работа понеже навигацията не работи офлайн, трябва нет за нея.