По-близо до реалността с екрана на Sony Xperia Z2

По-близо до реалността с екрана на Sony Xperia Z2
Знаете ли, че навремето японската компания Sony е имала изключително влияние върху Стив Джобс, който не само се възхищавал на продуктите й, но дори се опитал да направи така, че лаптопите VAIO да работят с Mac OS? Има и теория, че името на Apple е вдъхновено именно от начина, по който японците са избрали името си. Първоначално японският гигант е носил името Tokyo Tsushin Kogyo (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation), но съоснователят му Акио Морита го променя на Sony, защото е смятал, че това е забавно, привлекателно, слънчево и хубаво име. Смята се, че Джобс е избрал името на Apple, за да съответства на този модел - харесвано и приятно име, което да тушира асоциациите с "опасните" компютърни технологии.

Десетилетия наред Sony е символ на иновациите в областта на потребителската електроника, а новото ръководство на компанията има амбициозната задача да интегрира всички основни технологии на Sony в наистина впечатляващи продукти. Мотото One Sony вече не е само пожелание - то започна да се осъществява с впечатляващи резултати, комбиниращи най-добрите неща от мобилния, телевизионния и фотографския бизнес, както и от подразделенията за забавление, които са сред най-големите в света. В поредица от публикации ще се опитаме да ви представим някои от ексклузивните технологии, които компанията добавя в актуалните си продукти - например смартфона Xperia Z2 и таблета Xperia Z2 Tablet.

В двете устройства е добавена по-специална екранна технология, която се появява за пръв път в мобилни продукти и идва директно от новостите, намерили място в телевизорите на Sony. Тя е оптимизирана за мобилни устройства и е снабдена с технологията Live Colour LED, която се грижи за увеличаването на цветната дълбочина и за подобряване на градацията, което води до значително по-добро изображение върху HD TRILUMINOS екрана. В Xperia Z той е с диагонал 5,2" и осигурява резолюция от 1920 x 1080 пиксела, което осигурява впечатляващата пикселна гъстота от 423 ppi. Панелът е изработен по IPS технология, което гарантира много високи ъгли на видимост и запазване на цветопредаването независимо от ъгъла, под който гледате екрана.

Качеството на цветопредаването е поверено на технологията TRILUMINOS, която използва LED елементи за излъчването на по-чисти червени и зелени тонове. Те създават по-ярка и равномерна подсветка и пресъздават реалните цветове на източника на сигнал. В тази връзка дебют в продуктите на Sony прави технологията Live Colour LED, която има допълнителен принос за осигуряването на наситени цветове - тя комбинира червения и зелен фосфор със сини LED елементи и модифицирани цветни филтри за подобряване на яркостта и равномерността на подсветката.

Последната част от задачата за осигуряването на качествено изображение е поверена на технологията X-Reality for mobile. Тя анализира и оптимизира изображенията за постигане на оптимален резултат, като настройва техните цветове, рязкост и контраст, а освен това не пропуска да се погрижи и за редуциране на шума в кадрите - например в снимките при слаба осветеност или във видеосцените с бързо движение. В допълнение, прилага и функция за подобряване на резолюцията, като добавя липсващите пиксели към изображенията с по-ниска разделителна способност чрез анализиране на всеки пиксел. Резултатите са впечатляващи и в това се уверихме само докато тествахме Xperia Z2 и Xperia Z2 Tablet, тестовете на които очаквайте през идните дни в сайта

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция