Тази снимка вероятно показва финалния дизайн на HTC One M9 и One M9 Plus

Тази снимка вероятно показва финалния дизайн на HTC One M9 и One M9 Plus

Премиерата на HTC One M9 се очаква на 1 март, но досега тайванската компания успя да запази реалния дизайн на смартфона в тайна. Преди дни се появиха снимки на устройството, но впоследствие се оказа, че те показват негов прототип с дизайна на One M8. Информацията от друг източник подсказа, че компанията е решила да центрира предната камера над екрана и да скрие отворите за високоговорителите BoomSound към края на корпуса, което следва дизайнерските насоки, възприети в скорошните модели на HTC. Освен това научихме, че предното стъкло ще покрие лицева повърхност на устройството.

Междувременно в интернет се появи нова снимка, която може би показва не само HTC One M9 с кодово име Hima, но и неговия по-голям събрат One M9 Plus (Hima Plus), който също очакваме да бъде представен на 1 март в Барселона. Изображението дойде от познатия потребител на Twitter @evelaks, който преди време се оттегли от публикуването на предварителна информация за очаквани устройства, но не пропуска възможността да се върне към старите навици. Засега няма потвърждение на достоверността на кадъра, но той отговаря на описанието на телефона от сайта HTC Source.

Снимката е с ниска резолюция, но показва смартфоните с очаквания дизайн – разположена в центъра над екрана камера (говори се, че ще е UltraPixel), скрити говорители с отвори за излизане на звука в края на корпуса, стъклен панел върху цялата предна страна и познатия метален заден панел. По-голямото устройство е снабдено и със сензор за пръстови отпечатъци, който е разположен точно под екрана. Според информация на @upleaks той ще бъде от капацитивен тип и ще работи подобно на този в iPhone и Huawei Mate7 с докосване. Очаква се подобен сензор да включва и Galaxy S6.


Втора употреба с гаранция