Saygus потвърди доставките на смартфона V2 на 22 май

Saygus потвърди доставките на смартфона V2 на 22 май

Има доста устройства с върхови спецификации, вече достъпни на пазара за любителите на свръхмощни смартфони. Например Galaxy S6 и S6 Edge, или най-новия смартфон на HTC – One M9. Доста фенове на мобилните устройства обаче очакват с нетърпение друг телефон, който не се радва на толкова медийно отразяване или шум, но все пак може да се похвали с доста впечатляващи технически характеристики. Става дума за Saygus V2, известен още и като Saygus V Squared. Сред най-очакваните характеристики на Saygus V2 са двете камери с оптична стабилизация – 21-мегапикселова основна и 13-мегапикселова предна и 60GHz Wireless HD предавател, който осигурява нулев лаг при игри и висококачествено предаване на видео към външен дисплей.

Компанията от Солт Лейк Сити е подготвила и видео, демонстриращо “WiHD” възможностите на Saygus V2. За незапознатите, WiHD позволява свръхбърз трансфер на данни със скорост 10-28 Gbps. Теоретично това прави възможно предаването на 1080p видео с кадрова честота 60fps. Има и няколко снимки с камерата, но е трудно да се съди за качеството, тъй като те са правени с предварителна версия на фърмуера, но при разглеждане на 100% увеличение демонстрират съвсем лека обработка в някои области, без особено много артефакти. Кадрите при ниска осветеност изглеждат също доста добре, но както би могло да се очаква, включват малко повече шум.

Според фирмата Saygus V2 е “суперсмартфон”. Определението “супер” не е свързано само със спецификациите, въпреки че и в този аспект моделът е на доста добро ниво. Освен двете отлични камери, V2 разполага с 5-инчов 1080p дисплей, 3GB RAM, 64GB разширяема вградена памет чрез два microSD слота (всеки от тях поддържащ до 128GB карти), Wi-Fi, NFC, IR предавател и сменяема батерия с капацитет 3100mAh и енергоспестяващ чип. V2 ще е с отключен бутлоудър и ще поддържа multi-boot (от SD картата), което Saygus изтъкват като ексклузивна екстра.

Корпусът съдържа магнезий и кевлар, което означава доста добра издръжливост на удари и не особено голямо тегло (141 грама). V2 ще е водоустойчив (IPX7 сертификация) и ще разполага със сензор за пръстови отпечатъци. Фронталните два високоговорителя би трябвало да осигуряват доста добър звук заради партньорството на Saygus с Harman Kardon. Налице са и цял куп сензори – включително GPS, жироскоп, акселерометър, цифров компас, сензор за дистанция и околна светлина, плюс поддръжка на безжично зареждане.

Засега изглежда, че Saygus V2 ще се доставя с Android 4.4.4 KitKat, но тъй като операционната система като цяло е без сериозни модификации, тя скоро ще бъде обновена до Lollipop. Чипсетът е четириядрен Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2.5GHz – не най-новият и бърз, но все пак с доста добри възможности. Saygus застават твърдо зад (отсрочената преди време) дата на старт на доставките – 22 май. V2 е достъпен за предварителни поръчки на цена 0 без договор с оператор. Всъщност предварителните поръчки се приемат още от февруари, като тогава се изтъкваше старт на доставките през април; в средата на март обаче фирмата оповести, че V2 ще се забави до 22 май. Представители на Saygus преди дни отново потвърдиха в Twitter, че тази дата ще бъде спазена.


Втора употреба с гаранция

  • Явно някой бърка понятията (или начина на изписване) кога е гигабайт (GB) и кога гигабит (Gbps).
    centur