Слух: Samsung подготвя Galaxy S5 Neo с нов процесор и по-добра предна камера

Слух: Samsung подготвя Galaxy S5 Neo с нов процесор и по-добра предна камера

Samsung определено не пестят сили в стремежа си да навлязат във всички възможни пазарни сегменти. Фирмата почти ежемесечно представя нови смартфони, като в момента пред пазарен дебют са моделите Galaxy J5 и J7, а според актуален слух компанията се готви да пусне на пазара и нов модел, наречен Galaxy S5 Neo. Телефонът до голяма степен ще изглежда като оригиналния Galaxy S5, но ще заложи на нов процесор, усъвършенствана предна камера - и което е особено важно, ще има доста по-ниска цена.

Според източник на SamMobile, Galaxy S5 Neo (SM-G903F) ще включва 5.1-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 1080 x 1920 пиксела, 16 GB памет и 2 GB RAM. Основната камера ще е 16-мегапикселова, като твърде вероятно ще е идентична с тази в оригиналния S5, същото важи и за батерията, която ще е пак с капацитет 2800 mAh. Сред по-значимите промени обаче ще е чипсетът - в S5 Neo се очаква да бъде използван новият 64-битов осемядрен Exynos 7580.

S5 Neo се очаква да е с идентични размери и тегло на оригиналния S5, но предната камера ще е 5-мегапикселова. Твърди се, че ще има и двусимов вариант на устройството с индекс SM-G903FD, който вероятно ще се разпространява само на някои пазари като Китай, Индия и Русия. Операционната система се очаква да бъде Android 5.1 Lollipop, а доколкото Galaxy J5 и J7 ще използват TouchWiz интерфейса от Galaxy S6 и S6 edge, разумно е да предположим, че Galaxy S5 Neo също ще е с този интерфейс. За момента не са известни срокове на евентуалния анонс, или кога ще стартират продажбите на S5 Neo, но ще ви държим в течение за всякаква актуална информация за този нов смартфон.

Източник

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция