ZNAPS е удобен магнитен адаптер за мобилни устройства

ZNAPS е удобен магнитен адаптер за мобилни устройства

Всички познаваме технологията MagSafe на Apple и сме наясно с удобствата, които носи в ежедневната употреба на мобилните й компютри. Sony също добави магнитен порт за зареждане в няколко от моделите в серията Xperia Z, но реши да го махне от Xperia Z3+. Ползата от подобно решение определено е голяма и ентусиасти са решили да осигурят такъв начин за свързване за всички мобилни устройства – в резултат на техните усилия имаме ZNAPS.

Това е адаптер, който осигурява магнитен конектор за зареждане и трансфер на данни на джаджи с microUSB или Lightning порт. Системата има два компонента – адаптер, който се включва в порта на устройството и добавка за USB кабела на телефона ви, която се свързва с адаптера чрез магнит. Иновативна идея, която вече привлече финансиране от 550 000 долара в платформата Kickstarter. Доставките на джаджата ще започнат през ноември, а ако искате да се сдобиете с една можете да го направите срещу 11 канадски долара (8,5 щатски долара).

Ползите от устройството са очевидни. Включването и изключването е лесно и не се налага да следите ориентацията на конектора, а освен това добавя допълнителна степен на защита на порта, тъй като има допълнително гумено уплътнение. Адаптера има индикатор за зареждане и е съвместим с калъфи заради малките му размери. Според създателите е съвместим с технологията Quick Charge 2.0, така че няма да се отрази на скоростта на зареждане на устройството.

Източник

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция