Lumia 950 и Lumia 950 XL демонстрират силата на Windows 10

Lumia 950 и Lumia 950 XL демонстрират силата на Windows 10

Дългото чакане от феновете на Windows Phone на нови флагмански смартфони с платформата ще приключи през ноември, когато ще започнат продажбите на новите смартфони Lumia 950 и Lumia 950 XL, които Microsoft представи на днешното си голямо събитие. Както подсказваше предварителната информация цената на моделите няма да е особено ниска – Lumia 950 ще струва 549 долара, а Lumia 950 XL ще се продава за 649 долара. Цената в Европа със сигурност също няма да е ниска - в Англия например ще бъде 500 и 550 паунда (680 и 749 евро).

Двете устройства споделят някои общи характеристики като адаптивна технология на антените и дори система за течно охлаждане на чипсетите, която идва от таблетите Surface. И двата смартфона предлагат OLED дисплей с QHD (1440 x 2560) резолюция, а технологията на панела позволява осветяването на малки части от него за показване на нотификации чрез приложението Glance. Lumia 950 залага на шестядрен чипсет Snapdragon 808 и на 5.2” дисплей, а Lumia 950 XL осигурява осемядрен Snapdragon 810 и по-голям 5.7” дисплей.

И двата смартфона имат 20MP PureView основна камера с тройна LED RGB светкавица и оптична стабилизация от пето поколение, а освен това са снабдени и с хардуерен бутон за активирането на камерата. Вградената памет е 32GB и може да се разшири чрез microSD карта, а оперативната е 3GB. Телефоните са снабдени и с USB Type-C порт и поддържат технологията Quick Charge за бързо зареждане на батерията (3000 mAh и 3340 mAh) – до 50% за 30 минути. Налична е и възможност за безжично зареждане.

Поддържа се и технологията Windows Hello, която дава възможност за отключване на телефона чрез лицево разпознаване. Другата интересна възможност е съвместимостта с Continuum – функцията, която позволява на смартфоните да се превърнат в компютри чрез свързването им към мишка, клавиатура и монитор чрез допълнителен аксесоар.


Втора употреба с гаранция

  • Някой знае ли нещо по повод т.нар. liquid cooling технология?
    Wishmak3r
  • Това определено ми хареса http://www.phonearena.com/news/Third-party-back-covers-for-the-Lumia-950-and-Lumia-950-XL-appear-online-leather-variants-included_id74473
    Вито
  • iOs е преди дъното 98%- 99% :D
    Holon
  • [Quote]2016 Windows ще задмине Android- май ще се окажат прави. [/Quote] И къде ще е iOS тогава? На "дъното" с 1-2%? Я погледни малко реални факти:
    PoceH_BS
  • Росене обаче, ние с тебе от тема в тема скачаме а?:D Ако го затворят тоя форум, ще е само зарад' нас:D
    Holon
  • [Quote]Ползвай си забиващото андроидче и не плачи, когато не можеш да се обади/вдигнеш. [/Quote] Когато ти "протече водното охлаждане" и не можеш: "да се обади/вдигнеш", толкова да сте елементарни...
    PoceH_BS
  • Между андроид и уиндолс, определено уиндолс е доста по-добрата Ос. 2016 Windows ще задмине Android- май ще се окажат прави.
    Holon
  • Ползвай си забиващото андроидче и не плачи, когато не можеш да се обади/вдигнеш.
    qbox
  • [Quote]Това се казва УМЕН ТЕЛЕФОН!!![/Quote] С ВОДНО ОХЛАЖДАНЕ, което се използва в High End/Enthusiast/Overlock PC-тата... :D:D:D Кое му е СМАРТ-а и кое му е телефона... (woo)
    PoceH_BS
  • Много добри, не само телефоните, всички устройства!
    alphaleader
  • Много добро представяне! Facebook правели приложения за Фейсбук, месинджър и инстаграм. Скоро всички ще последват. Ако един ден сменя iOS с кеф ще пропусна Андроида и ще мина на Windows Mobile. Дано напреднат доста тая година!
    sladyrko
  • Евала! Купувам XL при първа възможност с аксесоар за PC. Това се казва УМЕН ТЕЛЕФОН!!!
    obje