Huawei представи флагманския чипсет Kirin 950

Huawei представи флагманския чипсет Kirin 950

В края на този месец очакваме премиерата на смартфона Huawei Mate 8 и по всичко личи, че той ще постави нови рекорди по отношение на производителността. Основание за това дава днешното събитие на Huawei, на което компанията анонсира флагманския чипсет Kirin 950. Произведен е по 16nm FinFET процес и използва вертикално разположение транзистори, а компанията твърди, че се осигурява 40% ръст в производителността при 60% по-ниска консумация на енергия. Чипсетът залага на 8 ядра в конфигурация big.LITTLE – 4 бързи ядра Cortex-A72 с честота 2.53 GHz и още 4 Cortex-A53 с честота 1.8 GHz.

Добавен е и копроцесор i5, който се грижи за обработката на данните от сензорите в устройството при сериозно намалена консумация на енергия спрямо предшественика i3 – от 90 mA на 6,5 mA. Чипсетът обещава и висока производителност, благодарение на графичния ускорител Mali T880MP4, който е два пъти по-бърз от Mali T880 в Kirin 930. Включен е и Cat. 6 LTE модем. Очакванията са Kirin 950 да намери място в Huawei Mate 8, а междувременно Huawei се похвали с постигнати чрез тестова установка почти 83 000 точки в AnTuTu.

Източник: Android Central, AnandTech

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Това е. Жълтурите крадоха, крадоха и сега вече имат чипове. Хак да им е на Запада. Изобщо не е добра новина, но това е.
    strikercho