Снимки разкриват в подробности дизайна на Huawei P9

Снимки разкриват в подробности дизайна на Huawei P9

Благодарение на VentureBeat и по-конкретно на Ивън Блас (по-известен като @evleaks), вече имаме възможност да разгледаме в подробности следващия флагман на Huawei, който очакваме да бъде представен през април. Със снимките идват и подробните технически характеристики на модела Р9, който се разработва под кодовото Eva. Изображенията показват смартфон с метален корпус, двойна основна камера със система за лазерно фокусиране, 2,5D стъкло, сензор за отпечатъци върху задния панел и USB Type-C конектор. Устройството ще е сравнително компактно, тъй като ще заложи на 5,2” дисплей с full HD резолюция.

По-рано VentureBeat писа, че телефона ще се предлага в 4 различни варианта – стандартното издание на снимките, по-малко устройство в стила на P8 Lite, по-голям вариант като P8 Max и премиум издание с подобрен хардуер (чип Kirin 955 с 4GB RAM). Обикновената версия на Р9 ще осигури чипсет Kirin 950 с графичен ускорител Mali-T880 и 3GB RAM. Този чипсет е осемядрен в конфигурация big.LITTLE, която обединява 4 ядра с честота 2.53GHz и четири с честота 1.8GHz. Вградената памет ще е 32GB, която ще нарасне до 64GB или 128GB в премиум изданието, а по отношение на батерията се споменава впечатляващия капацитет 3900mAh.

Двете основни камери ще работят подобно на системата в Honor 6 Plus, така че не очаквайте конфигурация като тази в LG G5. Huawei ще ползва втората версия на технологията си, която ще позволи функции като префокусиране на кадрите след заснемане, прилагане на филтри, симулирана настройка на блендата и други. Двойната камера ще бъде една от отличителните черти на новата серия, а двата сензора с резолюция 12МР и оптика от Leica би трябвало да осигурят още интересни възможности, но засега компанията още работи по концепцията.

Източник: VentureBeat


Втора употреба с гаранция