Microsoft не се отказва от мобилната си стратегия

Microsoft не се отказва от мобилната си стратегия

В началото на месеца писахме за слухове, че Microsoft може да представи цели три телефона с бранда Surface, само че догодина. Според нова информация от Windows Central първото такова устройство ще видим през април 2017 г. Предположенията за забавянето на Microsoft са, че компанията иска да приключи работата по Windows 10 Redstone 2 – ъпдейт, който ще донесе нови функции в мобилната платформа.

Преди това трябва да излезе Windows 10 Redstone 1, което ще стане през лятото с пускането на Windows 10 Anniversary Update, но той ще съдържа малко промени за мобилни устройства. Очаква се по-съществените иновации около телефоните да видим при Windows 10 Redstone 2 и 3. Заедно с това изтече и вътрешен мейл от Тери Майерсън до партньори на Microsoft, в който той обяснява, че компанията не се е отказала от присъствие на пазара за мобилни телефони.

Според него в момента американците разработват следващото си поколение продукти, а освен това добавя, че ще дойде времето и на мобилната платформа да застане във фокуса на усилията на Microsoft. Наскоро стана ясно, че това няма да е през тази година, и по всичко личи, че ще стане с излизането на Redstone 2 и 3 през 2017 г.

Windows Central посочва, че Microsoft се кани да позиционира телефона Surface като най-защитения в света и най-добрия за работа в движение. С последното ще са свързани подобрения с функцията Continuum и добавяне на възможността за ползване на Win32 приложения, каквато сега не е възможна. HP заобикаля това в модела Elite X3, като ползва виртуализация, но според информацията догодина няма да има нужда от такава.

Източник: Windows Central


Втора употреба с гаранция

  • Решението им е меко казано нелогично. Опитаха да се наложат с разработки, струващи милиарди, на голям пазар с преобладаващо ниски цени спрямо интелските. Понякога интелите бяха 10 пъти (х10 спрямо конкуренцията). Предвид спада на продажбите на компютри и засилващия се огромен пазар за мобилни у-ва, интел ще изгубят в дългосрочен период. Ако си вярват за IoT ще стигнат там където са amd.
    vladovn
  • Новината още не е излязла тук, но Интел официално се отказват и прекратяват производството на процесори за телефони и таблети (Атом), тъй като не били изгодни. Телефон с х86 процесор почти сигурно няма да видим в този случай. Сигурно М$ са знаели предварително, и за това отлагаха все техните телефони. За сега предложението за техния телефон (ако въобще има) за другата година е с Q830. http://www.3dnews.ru/932311 http://www.ixbt.com/news/2016/04/30/intel-prekratit-vypusk-processorov-dlja-smartfonov-i-otmenjaet-budushie-proekty-jetogo-napravlenija.html Вече няма да може да си купите таблет с х86 процесор за 500 лв дори от китайците. Атом струваше около 30$, а аналога от Y серията 200$. Кофти (no)
    StefiMo
  • "Сърфис" не "Сър Фейс"(blush):D
    th3bigb0
  • То че се стремят към това беше ясно още преди една година, просто не е толкова лесно да пренапишат цял windows за ARM процесори. То и затова повечето които имат windows телефон няма причина да си сменят сегашния просто няма какво ново да получат. Вече със един пълноценен windows в джоба ще има значение и хардуерните показатели и ще си заслужава да си купиш някой истински звяр макар и за доста пари като няма да се учудя да предложат и телефон който да е най-скъпия на пазара.
    BoyanSherbanov
  • Аз си мисля че ако направят тази разлика с добавянето на exe компилатор,андроид ще потъне в забвение,кой не иска настолен компютър в джоба си,от доста дълго време чакаме подобна стъпка
    loseyourselff
  • Това, според мен, в момента са маркетингови трикове, което гледаме в момента. Опитват се да шумят около себе си, защото в пазарно отношение изостават. Функцията Continuum май не се оказа толкова успешна в това да привлече нови клиенти или пък беше по-скоро стъпка в това да се обединят платформите и към закриване на Windows Phone, което явно ще стане догодина и ще има по-лека версия на Windows 10 (нещо като embedded - от гледна точка на модела, не на значението). Минават по-скоро към Apple-модела: да пускат устройство-две годишно с конкретен хардуер, което лесно да се поддържа, за разлика от Google-модела, където Android работи на телефони от 10$ до 1000$. Това според мен е разумно при сегашната им пазарна ниша, която отеснява. За да си разширят, което може да стане с много много малки стъпки, трябва три неща: страхотен дизайн, безупречен софтуер и много, много добре обмислена маркетингова кампания - неща, които не наблюдаваме в мобилната им стратегия. Може малко да спекулирам по темата, но така ми се струват нещата. Засега съм доволен от Lumia 735, но май догодина ще трябва задължително да я сменя. Зависи и Теленор какво ще ми предложат тази зима при изтичане на договора ми - за някоя iPhone SE оферта... P.S. Дано не напуснат мобилния сектор Microsoft, защото ако има само двама играчи, ще има липса на конкуренция и съответно потребителите ще загубят.
    TRG
  • :D Някой го беше смятал в един сайт, но да не изпадам в подробности. Значи за да работи ОС, в сегашния ти телефон слагаш поне 4GB ram + поне 64GB flash. Добавяш по бърз/скъп процесор за да работи плавно. И цената си я смяташ ... :) Сигурно се ориентираш в тенденцията.(beer)
    StefiMo
  • добра новина! ще видим какво ще измислят и дали ще го пуснат на по-нормална цена от последните им флагмани..
    maxito2