iOS 10 ще подобри значително възможностите на 3D Touch

iOS 10 ще подобри значително възможностите на 3D Touch

Следващото издание на мобилната платформа на Apple ще обърне специално внимание на функцията 3D Touch, чийто потенциал определено не се използваше напълно досега. По време на WWDC компанията обяви, че в iOS 10 потребителите ще могат да ползват 3D Touch на екрана в заключено положение за бързо стартиране на камерата или отваряне на уиджетите, в Control Center и във външни приложения като ESPN и Uber.

Apple обяви и, че отваря Siri за външни разработчици, така че възможностите на виртуалния асистент би трябвало да се разширят значително, който вече ще помага и в клавиатурата на iOS 10 като ще улесни писането, организирането на срещи и въвеждането на информация на няколко езика. В другите части на iOS 10 Photos ще получи опция за разпознаване на лица и обекти за автоматично категоризиране и функция Memories за групиране на свързани снимки.

Промяна очаква и приложението Maps, което ще осигурява препоръки за потенциални пътувания  и ще има много по-подробен режим на навигация. Maps също ще е достъпно за разработчиците, така че ще може да се интегрира с други приложения. Компанията е поработила и върху други приложения като Music, News и Messages (с опция за редактиране на снимки и писане върху тях), което също ще е отворено за външни разработчици.

Подобна е и ситуацията с телефонното приложение, което вече поддържа допълнителни разширения и ще получи възможност за транскрибиране на гласова поща. iOS 10 вече е достъпна за разработчиците, а финалното издание се очаква тази есен с излизането на новите телефони на Apple.

Източник: Apple

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Изискваш от хората да се научат на нещо, на което ти не си успял.. Вервам ти, ти по себе си съдиш. Толкова вреда ти е нанесло, че не си се научил.. Браво. Както и да е. Темата се напълни с глупости, отново.. :)
    sladyrko
  • Грешна, грешна колко да е грешна, предвид че е взета от официалния сайт на Apple... :D:D:D Според теб трябваше дА създам нова тема, вместо да използвам тази... Дооообре, научи се да мислиш самостоятелно, не вреди, вЕрвай ми... :P
    PoceH_BS
  • По-добре никаква информация от колкото грешна. Ама твоя акъл не го побира. Той не побира и темата дори, виж заглавието. Някъде да виждаш "iOS 10 ще поддържа тези устройства"? Ти пускаш където падне. Да има там :)
    sladyrko
  • [Quote]Айде отивай търси още грешна информация. На тебе излагането ти е в кръвта[/Quote] Ето ти актуалната информация (на прикачената снимка), ако след 5 мин от Apple (отново) си променят официалната страница и тази снимка ще е неактуална. Но ти и толкова не предоставяш... :D:D:D
    PoceH_BS
  • Само в тази тема имаш 4 съобщения, които са си чист СПАМ. Спри се.
    muamamu1
  • Смешно е, че точно ти го казваш. А ти не можеш ли да осмислиш и възприемеш, че да копираш без да знаеш, до нищо не води... Явно и да има кой да мисли вместо теб, пак кел файда... Ходиш по форуми, правиш Копи пейст тука, после "вижте ме колко съм информиран" :D Вече за кой ли път се излагаш. Това 4/С го споменах като пример, не, че е било на снимката. С твоето мислене, наистина имаш нужда от някой да го прави вместо тебе, колкото и да е зле той, пак по-зле от тебе няма да е. Айде отивай търси още грешна информация. На тебе излагането ти е в кръвта :)
    sladyrko
  • А ти както винаги в твой си стил не написа нищо по темата или по-точно както винаги написа един голям СПАМ! Засрами се вече!
    PoceH_BS
  • Хайде стига си приказвал глупости, това ли ти е новата велика мисъл? Който не ти допада, не може да мисли, защото е свикнал друг да мисли за него? Добре, разбрахме го, престани да го повтаряш.
    muamamu1
  • Ти можеш ли да осмисляш нещата които се пишат?!?! Първо ми отговори на глупостта която написа за [B]Айфон 4/S[/B] После ми кажи толкова ли е трудно да осмислиш и възприемеш, че по време на публикуване на информацията, това е било и информацията на официалната страница на Apple, които в последствие са я променили. Явно на теб ти е много трудно да мислиш, когато няма кой да го прави вместо теб... (woo)
    PoceH_BS
  • И кой пишел глупости? Копираш от тук и там, пускаш тука невярна информация, колкото да си запълниш деня.
    sladyrko
  • Къде видя Айфон 4/S в списъка?! Отиди на очен лекар да се прегледаш. И да, това са поддържаните у-ва. Ако имаш друга информация можеш да я предоставиш. Глупостите ги пишеш ти. :D п.п. Мдам има ъпдейт: [Quote]Apple has removed the iPad 2, iPad 3, original iPad mini, and fifth-generation iPod touch from the compatible devices list on its iOS 10 preview page. - http://www.apple.com/ios/ios10-preview/[/Quote]
    PoceH_BS
  • Спри да пускаш глупости. Айпад Мини (1) И Айпад 2 не се поддържа. Айфон 4/S също!
    sladyrko
  • Списък на съвместимите у-ва:
    PoceH_BS
  • На никой не му трябва девелъпърски акаунт. Има 1000 видеота, как се инсталира само с един линк.
    sladyrko
  • Който няма търпение, може да използва ето този девелоперски акаунт - https://yadi.sk/d/RXaK-tZbsTzkj
    PoceH_BS
  • Като стигне до Публичната бета, ще става за ползване. И все пак за препоръчване е да се изчака до Бета 2, че да ти е спокойна главата. Атанас, за сега се регистрирай за Бетата, като е налична, ще получиш меил.
    sladyrko
  • Атанас Топузов - Юли месец. За момента не се препоръчва да се свалят ранни билдове.
    ecstasy80