Браузърът Edge пести енергия, твърди Microsoft

Браузърът Edge пести енергия, твърди Microsoft

Ако ползвате активно браузъра Chrome с лаптоп, сигурно сте установили, че влиянието му върху живота на батерията е сериозно, и точно това се опитва да установи Microsoft в поредица от експерименти. Компанията използва два теста, за да отчете колко енергия консумират различните компютърни браузъри и без изненада Chrome не се представя особено добре. Първият тест обръща внимание на разглеждането на различни популярни сайтове, а вторият е фокусиран върху гледането на стрийминг видео с HD резолюция и в него Chrome финишира с резултат 4 часа и 19 минути при 7 часа и 22 минути за Edge.

Другият експеримент пак изтъква ниската консумация на енергия от Edge при симулация на нормална употреба в сравнение с Chrome, Opera и Firefox. В интерес на истината, Edge все още има ограничена функционалност в сравнение с конкурентите си, но пускането на тестовете едва ли е случайно, тъй като става непосредствено излизането на Anniversary Update за Windows 10 през лятото, който ще добави към браузъра възможност за работа с добавки и допълнителни подобрения по отношение консумацията на енергия.

Източник: Microsoft

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Edge не шпионира, m$ го правят директно през windows-а, няма нужда и през браузъра. :D:D:D
    vladovn
  • то пък другите не шпионират сякаш.. всички събират информация къде и какво правиш в интернет.. с изключение на Tor може би
    maxito2
  • По време..... :D Истината е че започва да работи добре. От 10 дни се насилвам да работя с него.... за сега го търпя (yes)
    muteman
  • Резултата с оперката не е впечатляващ, предвид, че е с хромиум.
    vladovn