Google инвестира в екслузивно VR съдържание преди старта на услугата Daydream

Google инвестира в екслузивно VR съдържание преди старта на услугата Daydream

Разпространението на Android 7.0 започна, но в платформата липсва една от най-интересните функции – услугата за виртуална реалност Daydream, която беше във фокуса на конференцията за разработчици Google I/O през май. Компанията обяви, че премиерата й ще бъде по-късно през годината и по всичко личи, че ще бъде съпроводена от сериозен маркетинг, който ще се фокусира върху наличието на разнообразно ексклузивно съдържание.

Източници нa Bloomberg споделят, че Google вече инвестира стотици хиляди долари в създаването на VR филми, игри и приложения и това е част от плана да се осигури достатъчно качествено съдържание преди премиерата на Daydream. Сред проектите са такива на Hulu и на популярни потребители в YouTube, а освен това ще бъдат подкрепени игри и спортно съдържание.

Daydream се очаква заедно с премиерата на нови смартфони с Аndroid, които ще имат необходимия хардуер за работа с услугата, а освен това с нея би трябвало да видим нови очила за виртуална реалност и контролери, които ще са базирани на референтния дизайн на Google и ще са дело на различни производители.

Източник: Bloomberg

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция