Sony Xperia Z3 няма да получи Android 7.0

Sony Xperia Z3 няма да получи Android 7.0

Sony обяви кои от смартфоните на компанията ще получат ъпдейт до Android 7.0 и списъка най-вероятно няма да се хареса на собствениците на Xperia Z3 и Z3 Compact тъй като моделите не попадат в него. Решението е интересно, тъй като серията Xperia Z3 беше включена в тестовата програма за Android N, но явно Sony не смята, че моделите са достойни да работят с финалния софтуер.

Ъпдейт също няма да получат Xperia Z3 Tablet Compact и по-старите модели Xperia Z2. Засега Sony потвърждава, че Android 7.0 Nougat ще достигне до Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra и Xperia X Performance, но не посочва кога точно ще започне разпространението.

Източник: Sony


Втора употреба с гаранция

  • Ееей, на всяка манджа мерудия си. Добре, нали защитаваше скъпите марки, защото предоставят краен продукт, за който те да се грижат? Една от причините цените им да са толкова високи е нуждата от средства за осигуряване на адекватни ъпдейти. Явно и това не става. А не виждам причина, след като съм си играл с preview-то на Z3 и работеше повече от идеално.
    muamamu1
  • 99% + от хората тук си купуват нови телефони, защото искат нещо ново, а не защото се е счупил стария апарат. По същия начин е и с ОС-а. Повечето искат последна [B]официална [/B]версия и не им се занимава с рутване, после да ръчкаш седмица защо не ти работи камерата и къде отиде 4Г-то. Като има функции, ще има проблеми. Преди 13 години телефоните имаха 'ало' + змията и после ги набедиха за 'железни' - те просто нямаше къде да дадат дефект. Какви софтуерни ъпдейти!?!? За ъпдейти - айфон и нексус. Другото на вкус.
    spe
  • Голям'та рап'та кът няма, роот, custom rom и ти е през чатала, какво са решили от Сони или Гугъл, телефона нали си работи. Стига сте ги взимали присърце тия Хъпдейти, така или иначе нищо не правят, освен да развалят телефона повече. Айфона като се поддържа 4 години та какво, Айфон 5 или Айфон 5s сега като получи iOS 10, та какво? какво ново ще има в тия умрели телефончета? някоя и друга опцийка в настройки, голям праз и с тях и без тях все тая. А ДА, и ще намалят малко кеша,за да получим още 100мб свободно място, защото умниците от Епъл агитират колко на нас "обикновените" потребители ни стигат 16гб и не ни трябва слот за сд карта... Оня ден гледах клипчета на Ноут 2- спокойно си му инсталирват Маршело и всичко хвърчи, сигурно и Нога ще може да му се сложи без проблем след някой и друг месец- Ей това е поддръжка, не някакви хвърчящи и изсмукани опцийки от фирмите които само се интересуват как да си продадат новият телефон и пускат уж голям ъпдейт на "старите" телефони по 150-200мб дето не променят нищо и ето поддържаме...
    Holon
  • Магьосниците от XDA само знаят как става? Да не говорим, че Z3 имаше Preview-то.
    muamamu1
  • Ами да, точно така си е. Сони не носят вина за действията и решенията на трети лица. А същото положение е при всяка друга компания, чийто апарати разчитат на Snapdragon 800/801:-)
    Culo
  • Няма да получи, защото процесора не е съвместим. Не е по вина на Sony, а по такава на Google.
    Dubspace