Силното търсене на Samsung Galaxy Note7 може да доведе до недостиг

Силното търсене на Samsung Galaxy Note7 може да доведе до недостиг

Търсенето на Samsung Galaxy Note7 се е оказало по-високо от очакванията и това ще доведе до ограничения в доставките на глобално ниво, твърди Reuters, като цитира корейската компания. В резултат на това Samsung е променила датата за пазарната премиера в различни страни – вече писахме, че и България е една от тях. Силното търсене е добра новина и може да доведе до ново тримесечие със солидни печалби, но компанията може да пропусне потенциални продажби, ако не успее достатъчно бързо да осигури допълнителни бройки от устройството.

Някои инвеститори се притесняват, че може да се повтори ситуацията от миналата година, когато проблеми с производството на извити дисплеи за Galaxy S6 edge доведоха до недостиг от смартфона и това засегна сериозно продажбите на мобилното подразделение на компанията. Новото съобщение доведе до спад в цената на акциите на Samsung, но компанията посочва, че се опитва да засили производството с надежда да отговори на търсенето възможно най-рано.

Източник на Reuters е споделил, че засега няма проблеми с производството на извити дисплеи за Galaxy Note7 и недостигът едва ли ще продължи дълго. Междувременно анализатор в Nomura прогнозира, че компанията може да успее да продаде 15 милиона броя от устройството до края на годината, което е сериозен ръст спрямо продадените 9 милиона броя от Galaxy Note5 през миналата година.

Източник: Reuters


Втора употреба с гаранция

  • [Quote]Ако бяха пуснали за продажба официално Ноут 5 в Европа, резултатите щяха да са доста по-добри. [/Quote] Няма спор, че Ноут серията щеше да се продава много повече, но пък продажбите на Edge+ щяха да намалеят за сметка на това. При всяко положение е голяма глупост да не се пускат всички модели на всички пазари, за да имат хората избор.
    board
  • Нямат база за сравнение продажбите на Ноут 5 с Ноут 7 и е крайно време лидерите на тази компания да разберат, че ограничението на продажби на дадени модели флагмани в Европа им носи само негативи. Ако бяха пуснали за продажба официално Ноут 5 в Европа, резултатите щяха да са доста по-добри.
    algor