Другата седмица Sony ще представи Xperia XZ и Xperia X Compact

Другата седмица Sony ще представи Xperia XZ и Xperia X Compact

На 1 септември Sony организира традиционната си пресконференция преди началото на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин и по всичко личи, че компанията ще ни представи два нови смартфона в серията Xperia X. Единият от тях се казва Xperia X Compact и вече можем да видим как ще изглежда благодарение на Ивън Блас, който публикува негова снимка в Twitter.

Другото устройство най-вероятно ще се казва Xperia XZ и вероятно това е моделът с по-различен дизайн, чиито снимки вече видяхме на няколко пъти, а негов прототип  дори се появи за продажба в хърватски сайт за обяви. Междувременно сайттът на чешкото подразделение на Sony също публикува имената на двата модела, така че вече сме подготвени за 1 септември. Остава да разберем какви ще са техническите характеристики и дали подобно на своите предшественици Xperia X Compact ще предложи флагмански хардуер в по-компактна форма.


Втора употреба с гаранция

  • HTC не отстъпва.
    NickRey
  • https://www.youtube.com/watch?v=0akyxeoBTAM
    more_bg
  • Харесвам дизайна им точно такъв, по-четвъртит, но за рамката и това, че могат да вкарат по-голям дисплей вътре, съм напълно съгласен! Имах дълго време Z ултра и си бях доволен от абсолютно всичко в него, дори и от батерията, но му се спука дисплея, ей тъй в джоба ми, без удар или друго въздействие, за съжаление два месеца след изтичане на гаранцията и гризнах дръвцето с него, но сега мисля да си взимам Z5 Premium и просто изчаквам дали няма да излезе нещо по-ново и по-добро междувременно! Дано Сони ни изненадат приятно с нещо по-добро и интересно тази есен!
    bibo35
  • Поне качеството на звука от Сони остава ненадминато от всеки друг
    Dichkogr
  • За дизайна не знам ама да вземат да намалят тия рамки отгоре и отдолу. То бива рамки ама техните заемат близо 40% от лицевата площ. Хубаво слагат говорителите отпред ама не се чуват. Ползвал съм Z3C и Z3 и не можех да ги чуя като звъняха пък да не говорим за музика и клипове. Лично аз не бях доволен от снимките които правеха. Единствените им предимства пред останалите марки са издържливите батерии (поне на тези които съм ползвал) и ъпдейтите. Добре се усетиха да върнат компакт серията, но да вземат да намалят тия рамки щото няма смисъл от компакт модел, който е с размерите на 5-5,2 инчов телефон.
    dxv_pro
  • Използвал съм не само флагманите на сони, а на всики останали, защото чичо ми има магазин за телефони и това не ми е проблем
    feuer34
  • Човек само не им защитавай ръбовете на тия моля ти се, погледни го тоя на снимката, може да го използваш като оръжие и да убиеш с него някой от 20 метра. За слушалките може и да си прав, но трябва да купуваш допълнително такива, а силата на звук през колонки можеш да забравиш, положението им е меко казано зле, Айфон или HTC се представят например отлично там.
    feuer34
  • Странно . Обикновено човек, който не е достатъчно доволен от дадена марка не повтаря, а ти казваш, че си имал 4 от най-скъпите им телефони. Както и да е! Не съм съгласен с това което си написал. За мен камерите им не отстъпват на никой.Относно ръбовете от Z3 насам са много по загладени и ненатрапващи се при повечко ползване. А относно звука не бих могъл да се съглася с теб в никакъв случай, защото съм с допълнително купени Hi-Res слушалки Sony и знам какъв звук има.Още като Sony Ericsson с Walkman отидоха много напред в качеството на звука. Най -добрия саунд от мобилно у/во доставя Сони и HTC. Китайските не са фактор по този параметър, Самсунг също са назад що се касае до музика.
    Gosheto08
  • Тясна рамка под дисплея изобщо не е удобна.
    buttman
  • Жалко, че пак не са решили да махнат това разстояние под дисплея и да го направят по-голям.
    behroozwolf
  • Използвал съм Z, Z1, Z2 и Z3. Пpи Z1 беше направо плачевно състоянието със силата на звука, дори в автобуса беше трудно усилено на макс да не слушам околните какво говорят. Колкото и да им се подобряват камерите са доста назад от Айфон, Самсунг и дори китайски марки с по 2-3 години история. За камерата на S6 не съм сългасен че е по добра от на S7. А иначе винаги съм бил фен на сони, затова ме е яд че буксуват на едно място.
    feuer34
  • Да вметна само, че със всеки модел, камерата се подобрява, докато при Galaxy S7 камерата е по-зле от на S6.
    behroozwolf
  • Ти кои модели си ползвал?
    Gosheto08